méně než
10 příspěvků
Já si vždy dám hodně zeleniny, abych pak měla omluvu pro máslo, že se v něčem ty vitamíny přece MUSÍ rozpustit Jinak k tomu tvarohu, u nás mají skoro jen tučný a odtučněný a musím souhlasit s panda08, že na pomazánky lepší ten odtučněný, tučný je takový lepihub. A když jsem koukala na složení bylo v pohodě, ale teď se nemůžu přesvědčit, nemám po ruce. Myslím, že u tvarohu dělají tu konzistenci bílkoviny, ne tuk, ale to je jen dohad
Jinak teda daleko lepší než Gervais je sýr President Rondelé, já si zamilovala ten se solí
Jinak ještě reakce na tvaroh Svačinka, co zmiňovala panda08 - mají ho v Albertu i v Tescu
722589.jpg
Tak pořád nevím co se tady myslí pod pojmem pomazánkové máslo ?
Navrhujete tady jako náhrad různé sýry tavené a tvarohové,ale pomazánkové máslo má velmi charakteristickou chuť,vyrábělo se už za minulého režimu a neřekla bych,že je to úplně něco extra nezdravého.
Myslí někdo tohle pomazánkové máslo?Proč to nahrazovat sýrem?
.......
Reaguji na mitternacht: Tak to nechápu. Pokud ho máte takovou dobu doma v lednici tak je ke konci už asi pěkně husté, co?? Máslo se má spotřebovat do 3 dnů, jen tak je dobré. Jo a nikdy si nekupujte máslo z Belgie, to je míchaný ze dvou složek 1 kvalitní čerstvá+ 1 nekvalitní dlouhodobě zamražená. Belgie je jediná země na světě která vyváží větší množství másla než sama vyprodukuje. Bez ohledu na cenu kupuji vždy jen to s označením CZ.
Nám také chutná a nikdy nám dlouho nevydrží, ale to je účel. Zbaštit do 3 dnů a je to v poho.
Cituji panda08: Tady myslim nikdo nechce vynechávat máslo, ani to pomazánkové..spíš se hledá alternativa na prostřídání..
Jasné,ale já například chápu partnera zakladatelky tématu,protože klasické kravské máslo bych si na chleba nenamazala ani kdybych padala hlady.Takže pro mně pomazánkové máslo vyráběné už v minulém režimu bylo jediné možné co namazat na pečivo/jasně kromě sýrů/,později to nahradila Rama a "zaplať pán bůh" za ní
Reaguji na bedrunela: Máslo bez tuku je hovadina....pokud si chcete na pečivo mazat něco bez tuku tak vám zbývá asi jen zubní pasta
Cituji whitelineage: pokud si chcete na pečivo mazat něco bez tuku tak vám zbývá asi jen zubní pasta
Reaguji na Selmice: ta prodejna, kde mají máslo, tak je to toto? http://www.easy-cheesy.com/#!vstc0=kontakt
Mají tam více druhů nebo jen jedno. Připadá mi, že je to speciálka na sýr.
Reaguji na Selmice:
doporučuji tvarohové domáci pomazánky všeho druhu, sýr ricotta - super!
takže - tvaroh, ricottta
Reaguji na pehamek: Ano je to speciálka na sýry(úžasný je jejich farmářský sýr), ale vozí tam i čerstvé máslo (z Litovle (82%, 24 Kč/100g) a každé úterý čerstvou bryndzu (50% ovčí nepast. mléko a 50% kravské past. mléko) za 21,4 Kč/100 g. Vždycky když jedu do Brna tak nakoupím(hlavně máslo teda)
Na másle mi nepřipadá nic nezdravého, ale jinak bych zkusila tvaroh, nebo pak hodně zralé avokádo, ale to vyjde draho a komu se to chce loupat, že...
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.