Nejlepší je zmiňovaná Lučina nebo Gervais - jak říkáš při dietě - tak nic jiného se taky nedoporučuje - pak taky cottage, ale ten bych si neuměla představit pod salám apod.
Pak kupuju odtučněný tvaroh a dělám pomazánky různé - pórkovou, česnekovou, krabí.
Rybičkovou pomazánku a vajíčkovou dělám s Ramou ne tvarohem.
Ale u nás v lednici je vždy Lučina a kupuju obyčejnou a nebo ochucenou (šunková nebo bylinková či pažitková).
existuje máslo...respektive alternativa másla, která má téměr totožnou chuť a má nulové procento cholesterolu...ale nevím jestli se dá sehnat u nás...jmenuje se benecol
Reaguji na panda08: Ano, tohle jsem koupila jako prvni variantu - levné, dle složení zdravé, příchuť vyhovuje.... jen se to ještě nikde moc neprodává
To máslo bez tuku by mě teda dost zajímalo..Zkusím se po něm podívat.
Reaguji na Selmice:
http://smallbites.andybellatti.com/wp-content/uplo ads/2010/01/006347.jpg
todle nebo jsou takové kelímky s máslem a ty jsou jak na smažení, tak do krému
koukala jsem na natu, že ho mají v polsku, takže i u nás by mohl být k sehnání..
Jasně že znám Makro President jsem koupila taky, ale odrazuje mě od něj, že není český (vyrobeno v Polsku). A svoje příchutě si dělám. Ale ne vždy je čas a chuť večer vařit a k tomu ještě patlat pomazánky(stačí že dělám svačiny a obědy na druhej den ).... Takže jsem přeci jen něco vyřešila. Díky moc za tipy!
Máslo je jeden z nejzdravějších tuků.
Obsahuje 150 druhů aminokyselin oproti rostliným máslům, kde jich je tak 30.
Máslo je zdravé
Jenže jsme si nechali nabulíkovat, že to tak není a lidi kupujou všechno jen ne máslo.
Cituji True: My jsme čtyř členná rodina a kostku másla mám na 5 dní.
My jsme dva a 1 máslo (250 g) máme na 5-6 týdnů
Cituji bedrunela: Máslo je jeden z nejzdravějších tuků.
Obsahuje 150 druhů aminokyselin oproti rostliným máslům, kde jich je tak 30.
Byla jsem o tom vždycky přesvědčena aniž bych věděla proč... zkusím doma ještě zaargumentovat tímto
Reaguji na bedrunela: když ono je máslo a máslo. Teď je těžké najít kvalitní máslo. A taky pohodlnost je lučina, lehce se natře. Zatímco máslo z lednice - to je nemožný.
Máslo taky kupujeme.
Pro brňáky: doporučuji prodejnu EasyCheesy - čerstvé máslo mají téměř pořád. Já jako denní máslař vím o čem mluvím
Reaguji na Selmice: to máslo na fotce bude asi klasické roztíralelné, ale pak je to druhé v piksle a to má chuť jako klasické živočišné máslo..jednou jsem to zaregistrovala v tv..byl o tom celý pořad..
Vím, že asi tak nejlepší mezi margaríny a máslem je Rama creme bonjoure. Jinak já používám tuhle + čertsvý sýry(gervais,lucina,duko apod.)
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.