Reaguji na mystique: je moc pěknej . já se ještě neodvážila právě dělat s marcipánem , strašně se toho bojím zatím právě dělám jen ovocný a tak ale staršně mě to láka tak do toho pujdu

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Já se toho taky bála, ale malá měla první rok, tak jsem to chtěla vyzkoušet a postupně člověk zjistí, že na těch základních dortech nic není.

Reaguji na netík: Ten je rpo mě vysokej to si neviděla co sem vždycky pak vytáhla z te formy jen placku
Reaguji na mystique: hodně zajimavý , určitě vyzkouším

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Ta hmota je hrozně super a docela vonavá. Určitě pravý marcipán bude lepší, ale asi i dražší a pracnější. na začátek určitě doporučuji.
Švagrová jednou měla neočekávaně měla dojet a já neměla pro ni dárek k narozkám. Udělala jsem ji dort kopretinový a včetně upečení a nazdobení cca 4 hodiny.

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Ten korpus jsem zatím dělala na všechny dětské dorty a vypadá nadherně. Zvlášt když do něj uděláš jahodový nebo malinový krém.

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Ono těch různých vykrajovátek je hrozně moc, ale na první pokus to člověk fakt nepotřebuje

kitty1.jpg

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Reaguji na netík: ono když do toho korpusu napatleš krém, tak je vysoký akorát. Já myslím, že ani víc moc vysoký být nepotřebuje. A pokud chceš hodně vysoký, upečeš dva.

arrow
profile_image
netík
od 1. 7. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na mystique: Jo jo pvní můj dort byl se třema korpusama
Jinak jak děláš ty krémy? Normálně máslový jen do toho dáš ovoce? Já dělám teď http://forum.dortomanie.cz/viewtopic.php?f=16&t=30 9 a zatím chutná moc dobře - jako vykrajovátka poslouží formičky na cukroví

arrow
profile_image
netík
od 1. 7. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Jen se chci zeptat tu potahovací hmotu dáváte na dort, nebo na napatlaný dort? Chápu, že se dá krém mezi korpusy, ale nevím zda i mezi korpus a potahovací hmotu - a jak přiděláváte figurky k dortu?

vím jen odpověd jak přidělat figurky a to potřeš hmotu trochu vodou a funguje jako lepidlo, aspon mi bylo řečeno a z jakého receptu si udělala marcipán ?

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Jahodový nebo malinový krém

 500 g jahod (nebo malin)
 1 vanilkový puding
 4 lžíce moučkového cukru (u malin dám 5 lžic)
 1 a 1/2 másla

Jahody (nebo maliny) rozmixovat (používám i zmrazené). Maliny propasíruji přes sítko, aby tam nebyla jadérka.
Do dřeně zamíchám vanilkový puding a vše uvařím.
Do vychladlé kaše dám moučkový cukr.
Šlehám ve šlehači, přidám postupně máslo, krém šlehám cca 1/2 hodiny.
Krásně se našlehá a je jako zmrzlina. S malinami je takový pikantnější.
Tento krém je žádaný hlavně do dětských dortíků. Musím mít větší zásobu mražených jahod a malin.

URLHOlky a nezkošeli ste tenhle maripán , nestačíl by ?

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Reaguji na netík: jojo dáváš to napatlaný korpus, ale vím že záleží co máš za krém.
Ten co jsem ted dala se natře mezi nakrojený korpus a i navrch a okolo. Necháš to vytuhnout v ledničce a pak potahuješ. Mám pocit, že pokud je v nějakém krému šlehačka, tak to dělá neplechu při potahování. Já zatím dělala jen ten krém co jsem poslala a jen měním ovoce. Maliny jsou zatím nejlepší. když nějaký krém zůstane dám ho do rolády a je akt super.

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Reaguji na Aneee: bude stačit na potažení, ale nevím jestli na nějaké zdobení. Moc ho teda není.

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Reaguji na netík: jojo to jo třepací dort ten je moc dobrý

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené