Reaguji na mystique: je moc pěknej . já se ještě neodvážila právě dělat s marcipánem , strašně se toho bojím zatím právě dělám jen ovocný a tak ale staršně mě to láka tak do toho pujdu
Já se toho taky bála, ale malá měla první rok, tak jsem to chtěla vyzkoušet a postupně člověk zjistí, že na těch základních dortech nic není.
Reaguji na netík: Ten je rpo mě vysokej to si neviděla co sem vždycky pak vytáhla z te formy jen placku
Reaguji na mystique: hodně zajimavý , určitě vyzkouším
Ta hmota je hrozně super a docela vonavá. Určitě pravý marcipán bude lepší, ale asi i dražší a pracnější. na začátek určitě doporučuji.
Švagrová jednou měla neočekávaně měla dojet a já neměla pro ni dárek k narozkám. Udělala jsem ji dort kopretinový a včetně upečení a nazdobení cca 4 hodiny.
Ten korpus jsem zatím dělala na všechny dětské dorty a vypadá nadherně. Zvlášt když do něj uděláš jahodový nebo malinový krém.
kitty1.jpg
Reaguji na netík: ono když do toho korpusu napatleš krém, tak je vysoký akorát. Já myslím, že ani víc moc vysoký být nepotřebuje. A pokud chceš hodně vysoký, upečeš dva.
Reaguji na mystique: Jo jo pvní můj dort byl se třema korpusama
Jinak jak děláš ty krémy? Normálně máslový jen do toho dáš ovoce? Já dělám teď http://forum.dortomanie.cz/viewtopic.php?f=16&t=30 9 a zatím chutná moc dobře - jako vykrajovátka poslouží formičky na cukroví
Jen se chci zeptat tu potahovací hmotu dáváte na dort, nebo na napatlaný dort? Chápu, že se dá krém mezi korpusy, ale nevím zda i mezi korpus a potahovací hmotu - a jak přiděláváte figurky k dortu?
vím jen odpověd jak přidělat figurky a to potřeš hmotu trochu vodou a funguje jako lepidlo, aspon mi bylo řečeno a z jakého receptu si udělala marcipán ?
Jahodový nebo malinový krém
500 g jahod (nebo malin)
1 vanilkový puding
4 lžíce moučkového cukru (u malin dám 5 lžic)
1 a 1/2 másla
Jahody (nebo maliny) rozmixovat (používám i zmrazené). Maliny propasíruji přes sítko, aby tam nebyla jadérka.
Do dřeně zamíchám vanilkový puding a vše uvařím.
Do vychladlé kaše dám moučkový cukr.
Šlehám ve šlehači, přidám postupně máslo, krém šlehám cca 1/2 hodiny.
Krásně se našlehá a je jako zmrzlina. S malinami je takový pikantnější.
Tento krém je žádaný hlavně do dětských dortíků. Musím mít větší zásobu mražených jahod a malin.
Reaguji na netík: jojo dáváš to napatlaný korpus, ale vím že záleží co máš za krém.
Ten co jsem ted dala se natře mezi nakrojený korpus a i navrch a okolo. Necháš to vytuhnout v ledničce a pak potahuješ. Mám pocit, že pokud je v nějakém krému šlehačka, tak to dělá neplechu při potahování. Já zatím dělala jen ten krém co jsem poslala a jen měním ovoce. Maliny jsou zatím nejlepší. když nějaký krém zůstane dám ho do rolády a je akt super.
Reaguji na Aneee: bude stačit na potažení, ale nevím jestli na nějaké zdobení. Moc ho teda není.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.