Marmelády zavařuji, tak jak mě naučila maminka. Lze vůbec marmeládu zavařit nějak tak, aby byla stále tak dobrá, ale přišlo do ní méně cukru?
Cituji LenickaLenicka: Marmelády zavařuji, tak jak mě naučila maminka. Lze vůbec marmeládu zavařit nějak tak, aby byla stále tak dobrá, ale přišlo do ní méně cukru?
ano.
Otec byl diabetik, máma dělala džemy a marmelády s minimem cukru a byly vždy úžasné. Nic se nezkazilo, měly i hezčí barvu, a silnější chuť ovoce.
Zkoušela i želírovací cukr, ale nebylo to ono, klasický cukr je lepší pro chuť
Reaguji na bedrunela: A kolik cukru tedy dávala na kilo ovoce?
Reaguji na bedrunela: Tak zjisti prosím
Cituji bedrunela: Otec byl diabetik, máma dělala džemy a marmelády s minimem cukru a byly vždy úžasné. Nic se nezkazilo, měly i hezčí barvu, a silnější chuť ovoce.
Přidávala asi umělé sladidlo
Cituji Kikulina: pokud nechceš, aby ti zplesnivěla, či zkvasila, tak tam dej tolik cukru, kolik tam patří
bez cukru to moc nefunguje.
Cituji Tiakia: Přidávala asi umělé sladidlo
nene, nedávala umělé sladilo, sice to tak zkusila, ale nebylo to chuťově dobré. Dávala fakt cukr. jdu jí zavolat
Já třeba dávám do marmelády třtinový cukr - recept tady: URL a na víc jak 2kg ovoce je ho jen 7 lžic (a fruktoza v gelfixu).
Cituji helena123: takže nemusí zavařovat "do foroty".
zavařování je o tom "do foroty", protože zavařování je konzervace k uchování potravin co by se jinak zkazily.
Kdyby se ovoce nekazilo, tak ho jime radši čerstve
Cituji helena123: dává tam čerstvé ovoce, solamyl a pak cukr podle chuti
marmeláda se škrobem, to je teda "mňamka", to není marmeláda, to je dajaká ovocná pomazánka, nebo omáčka
raději poctivou, normální s pektinem přímo obsaženým v ovoci a cukrem, nebo když bez cukru tak povidla, švestková, neb hrušková
Cituji Siiri: zavařování je o tom "do foroty", protože zavařování je konzervace k uchování potravin co by se jinak zkazily.
Kdyby se ovoce nekazilo, tak ho jime radši čerstve
týý jo, nikdy by mě nenapadlo udělat si marmeládu aby se mi nezkazilo ovoce spíš aby bylo co dát na chleba D
Cituji everything.is.possible: nenapadlo udělat si marmeládu aby se mi nezkazilo ovoce
Ano, marmeláda se děla a ovoce se zavařuje v sezoně, aby se uchovalo a měla jsi mimo sezonu co na chleba.
Znáš někoho kdo děla višnovou marmeládu v zimě nebo zavařuje v zime jahody?
Cituji Tiakia: bez cukru to moc nefunguje.
funguje, existuje řada marmelád bez cukru, třeba s přídavkem agáve sirupu
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.