Marmelády zavařuji, tak jak mě naučila maminka. Lze vůbec marmeládu zavařit nějak tak, aby byla stále tak dobrá, ale přišlo do ní méně cukru?

arrow
profile_image
Kikulina
od 28. 9. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

pokud nechceš, aby ti zplesnivěla, či zkvasila, tak tam dej tolik cukru, kolik tam patří

arrow
profile_image
bedrunela mojeid
od 11. 11. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji LenickaLenicka: Marmelády zavařuji, tak jak mě naučila maminka. Lze vůbec marmeládu zavařit nějak tak, aby byla stále tak dobrá, ale přišlo do ní méně cukru?

ano.
Otec byl diabetik, máma dělala džemy a marmelády s minimem cukru a byly vždy úžasné. Nic se nezkazilo, měly i hezčí barvu, a silnější chuť ovoce.
Zkoušela i želírovací cukr, ale nebylo to ono, klasický cukr je lepší pro chuť

Reaguji na bedrunela: A kolik cukru tedy dávala na kilo ovoce?

arrow
profile_image
bedrunela mojeid
od 11. 11. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na LenickaLenicka:
to nevím, musela bych od mámy zjistit.

Reaguji na bedrunela: Tak zjisti prosím

arrow
profile_image
Tiakia
od 1. 4. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji bedrunela: Otec byl diabetik, máma dělala džemy a marmelády s minimem cukru a byly vždy úžasné. Nic se nezkazilo, měly i hezčí barvu, a silnější chuť ovoce.

Přidávala asi umělé sladidlo

Cituji Kikulina: pokud nechceš, aby ti zplesnivěla, či zkvasila, tak tam dej tolik cukru, kolik tam patří

bez cukru to moc nefunguje.

arrow
profile_image
bedrunela mojeid
od 11. 11. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji Tiakia: Přidávala asi umělé sladidlo

nene, nedávala umělé sladilo, sice to tak zkusila, ale nebylo to chuťově dobré. Dávala fakt cukr. jdu jí zavolat

arrow
profile_image
Karamelka12
od 29. 6. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Já třeba dávám do marmelády třtinový cukr - recept tady: URL a na víc jak 2kg ovoce je ho jen 7 lžic (a fruktoza v gelfixu).

arrow
profile_image
Siiri
od 18. 6. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji helena123: takže nemusí zavařovat "do foroty".

zavařování je o tom "do foroty", protože zavařování je konzervace k uchování potravin co by se jinak zkazily.

Kdyby se ovoce nekazilo, tak ho jime radši čerstve

arrow
profile_image
Kikulina
od 28. 9. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji helena123: dává tam čerstvé ovoce, solamyl a pak cukr podle chuti

marmeláda se škrobem, to je teda "mňamka", to není marmeláda, to je dajaká ovocná pomazánka, nebo omáčka
raději poctivou, normální s pektinem přímo obsaženým v ovoci a cukrem, nebo když bez cukru tak povidla, švestková, neb hrušková

Cituji Siiri: zavařování je o tom "do foroty", protože zavařování je konzervace k uchování potravin co by se jinak zkazily.

Kdyby se ovoce nekazilo, tak ho jime radši čerstve

týý jo, nikdy by mě nenapadlo udělat si marmeládu aby se mi nezkazilo ovoce spíš aby bylo co dát na chleba D

arrow
profile_image
Siiri
od 18. 6. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji everything.is.possible: nenapadlo udělat si marmeládu aby se mi nezkazilo ovoce

Ano, marmeláda se děla a ovoce se zavařuje v sezoně, aby se uchovalo a měla jsi mimo sezonu co na chleba.

Znáš někoho kdo děla višnovou marmeládu v zimě nebo zavařuje v zime jahody?

arrow
profile_image
Lucrezia
od 26. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji Tiakia: bez cukru to moc nefunguje.

funguje, existuje řada marmelád bez cukru, třeba s přídavkem agáve sirupu

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy otevřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené