Cituji darig: Když dám kus masa cca 700g pod alobal do trouby, fakt se to za 2 hod udělá?
Ano,doba je pokaždé jiná dle velikosti fláku masa,no 700g masa není moc,takže za dvě hodinky - možná dvě a půl max vcelku přikryté v troubě,plátky jsou rychlejší.
Já většinou dělám tak,že vypnu troubu a pekáč v ní nechám zakrytý než vystydne trouba,příprava masa třeba večer a kolem deváté "dopečeno" vypnu troubu a do rána nechám tak na oběd případně dodělám nebo jen prohřeju opět v troubě.
Guláš
Běžně maso okořeněné orestované na cibuli na sporáku,zalité vroucí vodou vrazím do trouby pod pokličku a dvě hodiny nechám "spinkat" ,guláš pak není nutno ani zahušťovat,pomalým vařením houstne sám........... mám na to i nádobí,černé litinové hrnce bez plastových držadel,bez obav do trouby.
Cituji Laky: "maso spinká v troubě"
Hmm, toho jsem se bála. Abych na to měla trpělivost, dvě hodiny jsem ještě nic nepekla. Pak to bude vonět a já okoušu linku.
Ne ne, dělám si srandu, udělám si velkou snídani.
K papiňáku jsem se ještě nedopracovala,mě přijde, že s něho všechno chutná stejně a omáčková moc nejsem. Taky jsem nikdy vaření moc neřešila, třeba až budu doma dýl a budu mít motivaci, pustím se i do svíčkové. (i když to asi ne, u nás v Moravské rest. mají tu nejlepší)
Cituji Dirtyangel: K papiňáku jsem se ještě nedopracovala
O nic jsi nepřišla,já před lety konečně usoudila,že je to hnus až potom,co mi bouchnul v kuchyni při vaření hovězího na polévku a konečně se dokopala k pomalému "pečení" hovězího,které má absolutně jinou chuť než z papiňáku
Reaguji na Laky:
Ještě se zeptám,nevadí když to budu dělat v keramické zapékací misce a zadělám alobalem? Nebude se to píct dýl/hůř/vůbec na těch 170?
Cituji Dirtyangel: když to budu dělat v keramické zapékací misce a zadělám alobalem
Jakákoliv nádoba vhodná do trouby zavřená alobalem či pokličkou efekt stejný.
Troubu ohřej na maximum a pak stáhni po cca deseti minutách na těch 160-170-180 každá trouba hřeje trochu jinak a nech to tam být.Kdyby se to pálilo tak to ucítíš nebude neboj,v nejhorším dej o něco menší menší teplotu.Budeš mít malou nádobu a málo masa,tak uvidíš,tam to půjde rychleji.
Jinak abych nedělala jakože machra......než jsem se naučila udělat hovězí tak,aby bylo poživatelné tak jsem tak cca jednu celou krávu naházela do popelnice
Cituji Laky: Jinak abych nedělala jakože machra......než jsem se naučila udělat hovězí tak,aby bylo poživatelné tak jsem tak cca jednu celou krávu naházela do popelnice
Ještě že mám omlázko
Chybami se člověk učí a dokážu si představit, že někdy se prostě nezadaří a veškerá snaha přijde vniveč. Ale zase proč si nenechat poradit, že ano.
Tak jsem marinovala hovězí zadní kýtu v BBQ omáčce podle kuchařky ŠÉF NA GRILU a bylo to luxusní. Jen podotýkám, že se musí koupit kvalitní a neprošlachovaná kýta.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.