Nazdárek holky, myslím, že je mezi námi plno kuchařek začátecnic, které by se rády přiučili něco od šikovných zběhlých kuchařek a své drahé polovičky potěšili nějakou mňamkou. Jestli byste byly tak hodné a psali sem recepty opravdu polopatě a přesné gramáže - na netu je vždycky cukr, mouka a to mě vyloženě vytáčí Super by byly i nějaké recepty na štrůdl a různé buchtičky..

arrow
profile_image
janik05
od 12. 7. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Čokoládový dort
Tři deci vody svaříme se 75 g kakaa a necháme chladnout. Zatím si utřeme 250 g másla se sto gramy moučkového cukru a utřeme s kakaem dohladka. Jemně vmícháme dva balíčky piškotů. Celé to rozmístíme do formy, kterou předem vysypeme mletými ořechy a kokosem. Necháme odpočívat v lednici a později zdobíme ořechy, posypeme kokosem, vyzdobíme kandovaným nebo čerstvým či kompotovaným ovocem (pokrájenými broskvemi), posypeme strouhanou čokoládou.

Velmi lehký a chutný recept.A nepeče se a to je výhoda!

Reaguji na janik05:
Super děkuju mooc, už si to píšu do receptíků )

arrow
profile_image
Elilinka
od 25. 12. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Nevím jestli jsem zkušená kuchařka, na můj věk asi ne ale zejména pečení mě strašně moc baví..takže pořád něco někomu kutím
Mám hrozně ráda čokoládové cookies sušenky a fajn recept je na této stránce, je to tam i hezky popsáno URL a můžeš je dělat s různými obměnami..třeba přisypat vločky,slunečnicová semínka či jiný druh ořechů a nebo zkoušet různé čokolády s různým obsahem kakaa

arrow
profile_image
Simusha
od 16. 3. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Zapečené gnochi-úžasné!

2 balíčky gnochi (2x250 g)
2x mozzarella,
1x smetana na vaření
špenát (kuličky anebo listový zamražený)
200 g šunky nakrájené na kostky
česnek, cibule, sůl, grilovací koření
Orestuješ cibuli na olivovém oleji (nebo i slunečnicovém) do zlatova (mně když se nechce tak cibuli nepoužiju, i tak je to lahůdka)
Uvaříš gnochi podle návodu (ve slané vroucí vodě) asi 2- 5 minut. Uvařené dáš do zapékací mísy nebo menšího plechu, posolíš, posypeš trochou gril. koření (pro pikantnější chuť,), potřeš rozmačkaným česnekem asi 2 stroužky, promíchej pro rovnoměrnější chuť, přidáš šunku a nakonec pokladeš plátky mozzarelly. A celé zaliješ smetanou. Zapéká se tak 20 min, až se mozzraela rozpustí. Je to úžasné, rychlé, můj přítel tohle jídlo miluje a to je jinak na vepřové a gulášky

Reaguji na Elilinka:
Cookies milujuu, takže to hned zítra zkusím, je to tam pěkně popsané i namalované, neděláš třeba i nějaký dobrý štrůdlík ? Klidně i na slano ? Když už budu péct

Reaguji na Simusha:
jéé něco podobného dělám akorát s rozdílem, že to nezapékám, ale hodím gnocchi na pánvičku do směsi špenátu, smetany a sýru, výborná záležitost ! Zkusím zapéct vypadáá to skvěle, děkujii za recept

arrow
profile_image
Elilinka
od 25. 12. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Doufám, že ti budou chutnat ale třeba na mamku jsou dost sladké, takže pak je potřeba vyzkoušet a příště dát třeba o 50g méně cukru nebo čokolády..nebo dát jen 200g másla, prostě tak aby ti to vyhovovalo .. ale určo se na tom nedá nic zkazit, takže věřim, že ti budou chutnat slaný štrůdl taky dělám, tam to záleží spíš na tvé fantazii,ale určo ti sem něco napíšu a jablečný štrůdl děla dobrý babička...můžu se jí zeptat na recept a pak ti ho poslat ve zprávě

arrow
profile_image
Simusha
od 16. 3. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji Bajina888: jéé něco podobného dělám akorát s rozdílem, že to nezapékám, ale hodím gnocchi na pánvičku do směsi špenátu, smetany a sýru, výborná záležitost ! Zkusím zapéct vypadáá to skvěle, děkujii za recept

To opravdu je výborné, já to naopak zas zkusím na pánvičce, taky super nápad

Reaguji na Elilinka:
Jéé, to by si byla uplně zlatá

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Já si začala psát svoji začátečnickou kuchařku Tak třeba
Tiramisu dort

Potřebujeme:

© 2 velké balení piškotů
© 2 kelímky kysané smetany
© 2 pomazánková másla (obyčejná)
© 5 lžic cukru moučka
© 1 lžíci cukru krystal
© 5 lžiček rozpustné kávy (nescafe)
© kakao na posypání

Postup: příprava + krém:
Uvaříme vodu v konvici , do hrnku (půllitrového) dáme 5 kávových lžiček Nescafé a 1 lžíci krystalového cukru, zalijeme.

Do nádoby na šlehání vykydneme 2 pomazáková másla, 5 (vrchovatých) lžic cukru moučka a půl kelímku kysané smetany, mixujeme asi minutu.
Přidáme zbylých 1,5 kelímku kysané smetany a znova mixujeme asi minutu či dvě (prostě až se to všechno hezky promíchá). Jupíí, máme krém J.

Postup dort:
Trošku vychladlé kafíčko si přelijeme (asi polovinu z půl litrového hrníčku) do polévkového talíře, piškoty si vyskládáme na talíř (kulatou stranou nahoru, rovnou dolů), vedle si postavíme formu na dort.
Piškot uchopíme tak jak je palcem a ukazovákem, ponoříme (a HNED vytáhneme! Myslím tím ,,šup tam šup ven“ do kávy a položíme do formy.
Takto vyskládáme vždy patro, a zlehka potřeme krémem (asi takovým množstvím, že piškoty trošku půjdou vidět. V mé dortové formě to vyšlo na 4 patra piškotů, 4 patra krému. !POZOR, abychom si nechali dost krému na nejvrchnější vrstvu!
Na nejvrchnější vrstvě krému nešetříme. Zahladíme do co nejvíc hladké vrstvy.
Pokud máme nějakou šablonu, zlehka ji položíme na dort, kakao (ne granko, pravé kakao)dáme do malého cedníčku a proklepeme na dort. Odděláme opatrně šablonku.
Dáme chladit nejlépe na 24 hodin. HOTOVO!

Tiramisu dortk od Markett

ez :-)

arrow
profile_image
Elilinka
od 25. 12. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Reaguji na Markett:
ten je vynikající a můžu se po něm utlouct Reaguji na Bajina888: tak já za ní zajdu a do večera ti napíšu ) stejně dneska nemám co dělat

arrow
profile_image
Kačule48
od 11. 1. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Našla by se tady nějaká zkušená kuchařka, která by mi poradila, jak správně upíct pstruha v troubě? Někde v receptech čtu 10 minut, někde 15, někde 20....a teď jsem viděla díl Tescoma s chutí, kde nějaký specialista přes ryby říkal: "já když čtu recept, kde se má pstruh dělat 15 minut tak šílím, stačí mu 7 minut...". No a pak jsem ještě někde jinde zaslechla: "Ryba není moc udělaná a tak to má být". Stále je to pro mě záhada, nemám ráda když je ryba vysušená, ale zas mám strach abych nejedla syrové maso.

Reaguji na Simusha:
Když mám doma kuřecí maso, tak ho orestuju, smíchám s uvařeným špenátem, dám nivu, někdy taveňáky, smetanu - někdy i dvě a nechám to trošku vařit a gnocchi nemusíš ani vařit, stačí , když je na 3 minutky vložíš do té smetanové omáčky, ono se to zatím udělá tak akorát a jídlo je za chviličku hotové

Reaguji na Elilinka:
Jééé tak supeer, ještě jednou moc děkuji ! ) já bych to potřebovala opavdu polopatě kolik cukru atd., já už babičku nemám, tak mi nemá kdo poradit ! mamka vůbec nepeče... V prostřeno paní dělala štrůdl ale říkala - dáme cukr, skořici ale kolik... ))

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy otevřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené