07:00:06 - Připojeno během spojování:
Vaření pro začátečníky

Ahoj, chtěla bych poradit, je mi 19 a chtěla bych se přiučit vařit, umím jen základní jídla jako jsou špagety, knedlík s vajíčkem, brambory, těstoviny, palačinky, a něco málo upéct jako perník apod. Ale chtěla bych se přiučit něco víc, polívky (např. mojí oblíbenou knedlíčkovou), omáčky k těstovinám, knedlíkům apod. Chci být "připravená" do dob, kdy začnu bydlet sama. Proto bych chtěla od vás nějaký tip na knihu, kuchařku pro začátečníky, kde je vše hezky vysvětlené, Knihu vhodnou pro člověka, který se v kuchyni neorientuje. Předem Díky

arrow
profile_image
Jayla
od 25. 3. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Tak já dostala k Vánocům Kuchařku pro dceru, kterou jsem si přála a tam je tedy vše krásně vysvětlené pro úplné začátečníky. Knihou jsem zatím jen listovala a prohlížela, co si ukuchtit. Vybrala jsem si jí hlavně podle mnoha kladných recenzích na internetu, tak se na ní můžeš mrknout

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Já se vždycky vaření bála, ale teď si vlastně říkám - PROČ? Když správně odměruješ, držíš se receptu, dáváš tam dobré ingredience a držíš se postupu v receptu, tak se Ti to vždycky podaří a prostě musí! Najdi si na internetu nějaké recepty pro začátečníky! Držím palce

arrow
profile_image
mikkýsek
od 29. 11. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Reaguji na P-Verca:

Možná , že lepší než kniha bude pro začátečníka ,když si na netu nejdeš videorecepty .Tam máš přesně popis a ukázky celého průběhu přípravy daného pokrmu což je myslím lepší než jakákoliv tištěná kuchařka .

arrow
profile_image
noninek
od 17. 6. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Taky bych začala recepty na netu. Jinak se vaření neboj. Základem je nepřehánět to s ingrediencema (dávat to, co se k sobě hodí a moc nepřekombinovat) a u vaření opravdu stát a kontrolovat, chutnat. Postupem času se ti to dostane do ruky i oka. Ačkoliv musím říct, že s rýží mám problém do teď a to už jsem něco navařila .
Jestli chceš začínat s masem, tak bych doporučila kuře - relativně rychle je hotové a nejde moc zkazit

arrow
Neprodává v Bazaru

Já bych začla tím, že se naučím nějaké (oblíbené) jídla od mamky/tchýně/tety/sestry. Na recepty na netu ani v knížkách jsem se nikdy nedívala, když už tak z TvPaprika.)

arrow
Neprodává v Bazaru

moderátorka

Reaguji na P-Verca:
Mám tuhle Kuchařku:
http://knihy.heureka.cz/velka-domaci-kucharka-nodl -ladislav-polackovi-jiri-blanka/
a je fakt super.....kromě klasických receptů je tam i něco jako "základy", kde je vysvětleno, jaks e dělá vývar, jak se dělá jíška, jak se zahušťují omáčky apod. taky je tam spousta užitečných tipů.....Doporučil mi ji přímo můj oblíbený knihkupec s tím, že je dobrá

Jinak videorecepty mi přijdou taky jako dobrý nápad.....jinak já mám u vaření největší poblém s tím, že nedosoluji - mám strach z přesolení a tak adši solím míň - a většinou když to při ochutnání zjsitím tak je pozdě (například maso se solí, když je uvnitř ještě syrové, takže těžko ho můžu ochutnat.....). Ale předpokládám, že časem získám lepší grif (zejména to odhadnu například dle velikosti hrnců ) a bude to lepší

arrow
Neprodává v Bazaru

moderátorka

Cituji Lintu: Já bych začla tím, že se naučím nějaké (oblíbené) jídla od mamky/tchýně/tety/sestry.

Taky dobrý - já se nejdřív naučila pár oblíbených receptů od rodič )to co běžně děláme doma), takže si v pohodě navařím, ale tu kuchařku jsem si koupila, abych rozšířila portfolio - plus jsou tam jak říkám ty praktické rady a úplné základy

arrow
profile_image
Dominikka
od 31. 1. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji noninek: Taky bych začala recepty na netu.

no, to bych moc nedělala, na netu jsou občas hrozný blafy, když narazim na nějaký recepty a vidim co jsou do toho schopni dát lidi za ingredience, nestačim se divit...já začla tím, že mě máma naučila několik jídel jako je sekaná, bolonské špagety, kuře na paprice, guláš, segedín..a koukla jsem do pár kuchařek a když už jsem byla zorientovaná co by kam tak mělo patřit, začla jsem si teprv vyhledávat na netu a naučila jsem se skoro všechny jídla, ale vždycky jsem si sesumírovala z více receptů jak mi to sedlo, nikdy jsem snad nedela uplně přesne podle jednoho receptu...jinak moc doporučuju tenhle a tenhle blog, oba jsou od stejné autorky, ty její recepty jsou fakt super, jídla chutnaj dobře, tak jak mají.

arrow
Neprodává v Bazaru

moderátorka

Reaguji na Dominikka:
ono před hledáním na netu je dobré mít alespoň nějaké základy......

arrow
profile_image
Tersi
od 16. 10. 2013
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

méně než
10 příspěvků

Reaguji na P-Verca: Doporučuji ekucharku.net je to paní co vaří a nahrává si to, a vše krásně vysvětlí podle toho jsem zvládla už spousta receptů

arrow
profile_image
AnnieSmile
od 19. 7. 2013
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Také doporučuji www.ekucharka.net - ke každému receptu je i video. Paní je moc příjemná, všechno pořádně popisuje, říká i různé tipy a vychytávky. Podle jejích receptů to určitě zvládneš. Když jsem to zvládla já a to jsem ještě mladší než ty s tou paní jsem si troufla i do těch receptů, do kterých se nepouští ani moje mamka (a to vařit umí dobře)

arrow
profile_image
Veselka10
od 20. 12. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na P-Verca: Když se naučíš udělat dobrý vývar, umíš základy.
Většina české kuchyně je založena na vývarech a když máš dobrý základ není už co zkazit .

Trochu nadsázka, ale souhlasím s děvčaty, aby ses naučila základy z ověřených zdrojů a pak už si recepty můžeš přizpůsobit sobě neb na internetu se sice dá najít něco kvalitních receptů, tak je plný i spousty blafů.
Vaření není žádná věda, když máš dobré ingredience a kvalitní základ.

Co se týká ochutnávání jídla, tak to je spíš o citu a vnímání vůní. Osobně jídla ochutnám před podáváním vyjímečně, většinou rovnou servíruji a jsou jak mají být.

arrow
Neprodává v Bazaru

Jo, ekucharka.net je super, taky podle ní vařím/peču. Přítel mi k narozeninám upekl podle tamního receptu medovník a to je echt amatér. Když už si hledám recept na internetu, koukám na hodnocení, příp. diskuzi. Kolikrát se mi stalo, že v receptu na buchtu chyběl prášek do pečiva nebo jiná zásadní ingredience, množství neodpovídalo uvedené velikosti plechu a podobné nešvary. Poslední dobou jsem si oblíbila kuchařku od R. Vaňka - Poklady klasické české kuchyně. Přijde mi jednoduchá, srozumitelná a hlavně v ní nejsou žádné "babicárny" .

Cituji Jayla: Kuchařku pro dceru

Ta je opravdu perfektní, i já jsem s ní začínala. Chce to se toho prostě nebát a začít vařit, ano přijde i dost neúspěchů, ale co

Když jsem si s nějakým postupem nevěděla rady, tak jsem zavolala babičce.

Zezačátku jsem se hrozně rozčilovala nad recepty na internetu, kde nebylo vůbec nic vysvětleno, připadá mi, že na některých portálech již počítají s tím, že recepty vaří zkušené kuchařky, tak jsem raději sáhla po té Kuchařce pro dceru a až jsem se trošku "vyvařila" , tak jsem začala s recepty na netu.

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy otevřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené