Cituji True: Pokud je ochutnáš samostatně. Se všemi ostatními ingrediencemi rozdíl nepoznáš.
poznala jsem rozdíl okamžitě
Cituji True: Lulamae, proč mi vykáš?
Proč bych nemohla?
Ah, pretože som v práci a prepínam do "slušného módu" aj na internetoch, mea culpa.
Pretože to nie je tiramisu.
Tiramisu má isté zloženie. Ak do toho dáte pomazánku, nie je to tiramisu. Je to dezert s pomazánkovým maslom. Nehovorí to nič o kvalite toho dezertu. Je to proste niečo iné. Nič viac.
Pretože potom si človek dá v reštike/cukrárni tiramisu a jak blbec sa musí vopred pýtať, či je v tom "skutočné mascarpone" alebo či to pančujú. (pre istotu, ak sa chce vyhnúť sklamaniu)
To je to isté, ako keby cukine hovorím uhorka. Je to zelené, je to podlhovasté, je to vodnaté, chutí to rovnako mdlo.. šak čo!
Rovnaká analógia.
Cituji Jannnie: Pokud do pomazánkového másla ještě přidáš šlehačku, jsi výrobním nákladem na podobné ceně jako s mascarpone, nehledě na to,že součástí mascarpone není bramborový škrob jako zahušťovadlo.
tak obsah toho škrobu je značně zanedbatelný, jinak naprosto souhlasím, cenově to vyjde šul nul nastejno
Ono ide o prosté legitímne očakávania.
Keď mi niekto ponúkne triamisu, čakám savoiardi, namočené v espresse s amarettom, s mascarpone a navrch kvalitné kakao.
Ak dostanem detské piškóty namočené v Nesce s rumom, potreté pomazánkovým a posypané grankom.... nie je to to isté.
Ak by mi hneď povedali, odstaneš pomazánový zákusok "kvázi tiramisu", tak som s tým zmierená.
Reaguji na True: panebože i kdyby vám doma tiramisu chutnalo se sádlem a nastrouhamy eidamem, tak to prostě není ORIGINÁLNÍ recept... Já taky dělám cheesecake z Lučiny a ne z Philadelphie, ale netvrdím, že je to originální recept...
Cituji True: On totiž mezi mascarpone a pomnazankovým máslem (choceňským) není žádný rozdíl. Jen v ceně.
Ehm...to je vtip, ne.
Cituji True: Jsou hrozné. Mají v sobě strašně alkoholu, nejsou téměř vůbec sladké a navíc skoro tečou
To teda nevím, co jsi jedla, ale já jsem v Itálii měla to nejlepší tiramisu na světě, ještě teď se olizuji
já dělám podle tohoto a je vynikající....pravda je, že s originálem je to asi těžké, každá oblast v Itálii má jistě jiný recept, tak jako na bolognese, minestrone atd.
http://tomichutna.cz/prave-tiramisu-mascarpone
Já dělám českou verzi, chutná mi to tak. Kupuju ale výhradně cukrárenské piškoty. Klasicky namáčím v kávě, rum do kávy dávám ale jen opravdu skromně, vadí mi když to po něm smrdí takže jen na ovonění. Krém dělám ze smetany a pomazánkového másla - Pilos z Lidlu, zkoušela jsem i jiné máslo, ale bylo přímo příšerné v tom krému ačkoliv na chlebu mi zase chutnalo víc jak to Pilos Nějak extra moc krém nesladím. A navrch hořké kakao, mňam
Cituji True: taky znám opravdové originály z Itálie a věřte, nedá se to srovnat. Tím neříkám, že ty italské jsou lepší. Jsou hrozné. Mají v sobě strašně alkoholu, nejsou téměř vůbec sladké a navíc skoro tečou.
Dávám si tiramisu v Itálii pravidelně a rozhodně neteče. Nikdy. Tiramisu se má téměř "krájet" lžičkou.
Reaguji na True: Na 100% poznám rozdíl mezi tiramisu z mascarpone a z pomazánkového másla. Má to úplně jinou chuť.
Neříkám, že to z pomazánkového mi nechutná. Z mascarpone je ale mnohem lepší. Pomazánkové tiramisu má mimo té jiné chuti i takový ten český upachtěný nádech. Zato mascarpone je lehoučké, smetanové, elegantní, krásně se hodí ke kávě a amarettu/marsale.
Cituji Zouzel: : panebože i kdyby vám doma tiramisu chutnalo se sádlem a nastrouhamy eidamem, tak to prostě není ORIGINÁLNÍ recept... Já taky dělám cheesecake z Lučiny a ne z Philadelphie, ale netvrdím, že je to originální recept.
A kde jsem psala, že je to originál?
Pokud vím, zakladatelka psala, že nechce do tiramisu žloutky a tak jsem jí nabídla alternativu. Že s tím tady máte problém je vcelku vaše věc. Rozhodně se ale ohrazuji proti tomu, že jsem tiramisu z pomazánkového másla označila za originál.
Reaguji na Lisa:
Vidíš a mě příjde tiramisu z mascarpone a žloutků daleko těžší. Naopak ze smetany je opravdu nadýchané a smetanové.
Jestli ti připadá upachtěné je vcelku úsměvné, ale názor ti rozhodně neberu a ráda ti ho ponechám.
Cituji True: A kde jsem psala, že je to originál?
Pokud vím, zakladatelka psala, že nechce do tiramisu žloutky a tak jsem jí nabídla alternativu. Že s tím tady máte problém je vcelku vaše věc. Rozhodně se ale ohrazuji proti tomu, že jsem tiramisu z pomazánkového másla označila za originál.
Možná se stačí kouknout na název tématu Jmenuje se to tiramisu originální recept.....
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.