ahoj všem.
podělil by se někdo o recept na tiramisu? hledám nějaký co možná "nejpravější", ale bez vajíček, syrovým prostě nedůvěřuju. ale určitě s mascarpone i likérem/brandy, i vším ostatním, co by v něm mělo být, žádné české náhražky, či nějaké "lehlé" verze s bílým jogurtem.
moc děkuji
všechny, co zatím vypadaly "opravdově", bohužel byly s vejci. chci ho mámě k narozeninám, a to by nejedla
Já dělám ten podle Itala v kuchyni, ale bohužel je s vejci. Pravé tiramisu bez nich asi neuděláš, tak co je prostě jenom vynechat?
Reaguji na Ciuffo:
už jsem nad tím přemýšlela, vynechat, ale u receptů, co jsem zatím viděla, to nešlo, musela bych nějak změnit postup, a protože jsem to ještě nikdy nedělala, mám strach, že ho zkazím to by byla fakt škoda, vzhledem k surovinám
mrknu na toho itala v kuchyni...a ten je dobrý, jo?
Vaječný likér nebude vadit? Vždyˇt tam jsou vejce taky.
A Emanuelovi já věřím
Reaguji na Ciuffo:
mno jo, to máš pravdu, ale ten máme aspoň domácí...vejce celá mám k dispozici jen kupovaná která jsou brrr. a ta "vaječná" ingredience by tam asi nějaká být měla, jinak tomu bude chybět kus chuti...
Tak snad by to mohlo fungovat. Vpodstatě tam budou "zakonzervované" žloutky místo čerstvých
Já jsem jednou zkoušela tiramisu podle S.Loren, kde do mascarpone místo žloutků zašlehávala trochu pomeranč.likéru, jinak byl postup klasika.Bylo to také dobré.
díky všem asi zkusím nějak dohromady recept od itala s tím s vaječným likérem. už musím začít, jinak to do zítra neodleží.
Cituji imoen: http://recepty.vareni.cz/tiramisu/
souhlas, můj oblíbený recept, jiný nedělám, syrovým vajíčkům taky nevěřím, dělala jsem ho několikrát a měl úspěch.
Reaguji na imoen:
Já taky dělala tiramisu podle toho itala z televize. On tam i ukazoval, jak poznáš vejce, která na to můžeš použít. Jinak já jim také nedůvěřovala, tak jsem použila Bio, od babičky. A ta byla úplně v pohodě, nikoho moje tiramisu nijak neprohnalo či nezpůsobilo jinou újmu na zdraví
Jen škoda, že jsem neměla po ruce to amaretto.
Cituji LucaSmuca: tak jsem použila Bio, od babičky
Bio od babičky? Kdysi se tomu říkalo domácí vejce
nejjednodušší, nejchutnější a nejrachlejší recept co znám...na dno pokladeš piškoty...trošku je pocmrndáš rumem a kávou(ale nemusí být)...krém se udělá z dvou pomazánkových másel bez příchuti,který přimýcháš do dvou vyšlehaných šlehaček a 200g moučkového cukru....hotovo...a je to mňamka jak blázen
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.