Cituji Lintu: Ano, to všichni ví
Všichni asi ne, když otázka směřovala na originální recept a ty jsi vložila recept s rumem. Pak ten, kdo originální recept nezná, bude považovat rum za správnou ingredienci, což je samozřejmě omyl.
Pak je ještě otázka, jestli ten originál recept byl myšlen jako originál italský nebo originál, co si tam kdo hodí ve svém stylu.
Reaguji na mishka: Ďakuejm za stránku, podla toho receptu to vyskúšam, a čo som pozerala na tej stránke, ma zaujalo receptov viac, takže ďakujem za inšpiráciu
Cituji Zouzel: to snad nemyslíš vážně,že ne?
tiramisu z pomazánkového másla?
Myslím.
On totiž mezi mascarpone a pomnazankovým máslem (choceňským) není žádný rozdíl. Jen v ceně.
Holky já samozřejmě znám i "originál" který tady vkládáte a taky znám opravdové originály z Itálie a věřte, nedá se to srovnat. Tím neříkám, že ty italské jsou lepší. Jsou hrozné. Mají v sobě strašně alkoholu, nejsou téměř vůbec sladké a navíc skoro tečou. A to jsem jich v Itálii ochutnala opravdu hodně.
Cituji True: On totiž mezi mascarpone a pomnazankovým máslem (choceňským) není žádný rozdíl. Jen v ceně
Vážne? žiaden?
Mascarpone je jemný, krémový čerstvý sýr vyráběný ze smetany působením kyseliny vinné bez odstraňovaní syrovátky.
Pomazánkové máslo - jedná se o pomazánku vyráběnou ze zakysané smetany obohacené sušeným mlékem nebo sušeným podmáslím a dále také například solemi, kulturami a škroby a to tak, že obsahuje z hlediska hmotnosti nejméně 31 % mléčného tuku a 42 % sušiny.
Cituji True: pomnazankovým máslem (choceňským) není žádný rozdíl. Jen v ceně.
Rozdíl mezi pomazánkovým máslem byť choceňským a mascarpone je a poměrně značný to se tady mezi sebou shodneme a nejen v ceně. Už jen třeba ve složení,kdy hlavní složkou choceňského pomazánkového másla je zakysaná smetana a dále je tam bramborový škrob a další složky jako třeba sušené mléko, kdežto hlavní složkou mascarpone je smetana.
Rozdíl v chuti je také poměrně velký a ten,kdo někdy obojí ochutnal nemůže tvrdit,že chuťove jsou tyto dva výrobky zaměnitelné.
Cituji lulamae: Mascarpone je jemný, krémový čerstvý sýr vyráběný ze smetany působením kyseliny vinné bez odstraňovaní syrovátky. Pomazánkové máslo - jedná se o pomazánku vyráběnou ze zakysané smetany obohacené sušeným mlékem nebo sušeným podmáslím a dále také například solemi, kulturami a škroby a to tak, že obsahuje z hlediska hmotnosti nejméně 31 % mléčného tuku a 42 % sušiny.
Cituji Jannnie: Rozdíl v chuti je také poměrně velký
Pokud je ochutnáš samostatně. Se všemi ostatními ingrediencemi rozdíl nepoznáš.
Reaguji na True: Řekla bych,že poznám,ale o tom se hádat nechci. Choceňské máslo je prostě nakyslé jak na čuch tak na chuť a ostatní suroviny smetanovou chuť mascarpone prostě nevyrobí.
Dělala jsem asi deset let tiramisu (u nás v rodině) hodně často z pouze z mascarpone.
Pak prostě zvítězil recept s pomazánkovým máslem a šlehačkou.
Opravdu je lahodnější, pokud mohu srovnávat.
Ještě jsem chtěla napsat, že nemám dobré zkušenosti se žloutky (salmonela), tak jsem hledala náhradu a ta je fakt lepší, než originál.
Cituji True: Dělala jsem asi deset let tiramisu (u nás v rodině) hodně často z pouze z mascarpone.
Pak prostě zvítězil recept s pomazánkovým máslem a šlehačkou.
Opravdu je lahodnější, pokud mohu srovnávat.
Ale to je vaša osobná preferencia, to vám nikto neberie.
Vám to tak proste chutí. Akurát to nevolajte tiramisu.
Ale vyhlásiť, že mascarpone = choceňská pomazánka, to je objektívna blbosť.
Reaguji na True: Pokud do pomazánkového másla ještě přidáš šlehačku, jsi výrobním nákladem na podobné ceně jako s mascarpone, nehledě na to,že součástí mascarpone není bramborový škrob jako zahušťovadlo. Ale to už je na každém com u chutná. Nicméně se shodnem,že se nejedná o tiramisu, ale spíš o dezert z pomazánkového másla.
Cituji lulamae: že mascarpone = choceňská pomazánka, to je objektívna blbosť
Pod to se podepisuji..
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.