Cituji Lucrezia: teď mám v lednici biouherák, trvanlivost tři měsíce a žádné Ečko v něm taky není.
Miluju originál uherák a nějak u něj zdravé složení neřeším to je jediný salám,který jsem schopná konzumovat po silných kolech bez pečiva,ta "mýdlová" chuť štípající na jazyku je prostě nedostižná.
Reaguji na Lucrezia: Našla jsem si, kde se v Praze dá koupit ta šunka, jak jsi psala, z farmy Sasov. Cena bude asi taky pěkná, co jsem tak koukala cca 80,- kč / 180 gr. na víkend vyzkouším, abych věděla, jak chutná šunka bez umělotin a z masa.
Holky, teda, rozjela se tu dobrá debata, fajn poznatky
Pobavila mě Laky, netušila jsem, že i někdo má zvířecí filtr na potraviny my takto používáme kocoura na šunku, když ji nechce on, není dobrá ani pro nás jistě, že ta mrcha má nejraději prosciutto cotto že?
A jen jsem chtěla dodat, že i lidé, co šetří, sledují potraviny, konečně už chápu moje rodiče, kteří neradi kupujou něco polskýho. Taťka vymetá kdejaký slevy, ale vyzná se, včera jsem se ho schválně ptala a říká mě prý - polský nekupuju, jediný, co bylo polský, bylo almette takže ví
Podle mě co se týče kvality výrobků za dříve a teď, já rozdíl vidím hlavně na čokoládách, zmrzlinách a mléčných výrobcích - jak já bych si teď dala dřívější kočičí jazýčky, termix, ledňáček, zmrzku čokomix, pribiňák...nevím, možná se dřív používalo víc smetany a míň rostlinných tuků?
Cituji Kikulina: enže ten je konzervován na principu fermentace, to je úplně jiná kategorie než měkké salámy
jo, ale i v trvanlivých suchých obyčejných salámech ta 250 je
Cituji Kikulina: a domácí uzené, je plné karcinogenů z kouře, takže s tím toho moc nevylepšíš
jo kdežto to z obchodu je těch karciogeních látek zbavené, nebo cos tím chtěla říct?
Cituji Lucrezia: o kdežto to z obchodu je těch karciogeních látek zbavené, nebo cos tím chtěla říct?
ve velkovýrobnách se už dávno neudí přímým kouřem, takže z toho tam ty karcinogeny nejsou, jsou na to různé způsoby, ať už kouřové přípravky, tekutý kouř, což, pravda, není žádná hitparáda, ale podstatou mého sdělení bylo, že domácí uzené, uzené přímým kouřem, není žádná hitparáda, co se zdravotní nezávadnosti týče
Cituji Lucrezia: jo, ale i v trvanlivých suchých obyčejných salámech ta 250 je
je rozdíl suchý salám a fermentovaný salám a jak už jsem tu asi stokrát napsala, E250 zaručí, že tu hromadně nechcípáme na otravu botulotoxinem
Cituji Kikulina: E250 zaručí, že tu hromadně nechcípáme na otravu botulotoxinem
Hlavně se nerozčiluj, myslím, že Lucrezia má právo na to, jíst šunku bez E250. A když se podíváš na složení výše zmiňované šunky z farmy Sasov, jde to i bez E250
•vepřová kýta ( 94% )
•voda ( 3% )
•jedlá sůl
•maltodextrin ( bio )
•E300 Kyselina L-askorbová ( Vitamín C )
•sušené mléko
•slunečnicový olej ( bio )
•česnekový extrakt ( bio )
•jalovec ( přírodní )
Cituji sartre: A když se podíváš na složení výše zmiňované šunky z farmy Sasov, jde to i bez E250
bez uměle dodaného jistě, ale jak koukám, tak je uzená - tj. je konzervovaná uzením, takže se to tam dostane z toho kouře, mimo jiné, bio je to zaručeně
já nikomu nenutím éčka, jen bych byla ráda, kdyby se o tom aspoň trochu přemýšlelo a ne "éčka jsou špatná, áno", vylévat vaničku i s dítětem, spousta z nich má nezastupitelný význam
Cituji Kikulina: bych byla ráda, kdyby se o tom aspoň trochu přemýšlelo a ne "éčka jsou špatná, áno", vylévat vaničku i s dítětem, spousta z nich má nezastupitelný význam
Myslím, že zrovna Lucrezie má o tom přehled, soudím z jejích předchozích příspěvků. Jsou tady jiné, které omezeně trvdí, že éčka nee, a přitom ani neví, co které znamená.
Cituji sartre: v Praze dá koupit ta šunka, jak jsi psala, z farmy Sasov
Byla jsem ve dvou obchodech, a ani v jednom ji neměli. To se potom špatně šíří osvěta. Na běhání po obchodech opravdu nemám čas. Bohužel, tak příště.
A máme tu další aférku. V Polsku zadrželi desítky tun prášku ze zkažených vajec. Ale co zas komem toho bude jen humbuk, který utichne a nic se nevyřeší.
Cituji kobitka: V Polsku zadrželi desítky tun prášku ze zkažených vajec
To je fakt nechutnost. Jak může být někdo tak bezcitný a tohle dávat lidem do jídla. Za trest bych ty š.m.e.j.d.y. tím krmila.
Cituji sartre: Jsou tady jiné, které omezeně trvdí, že éčka nee, a přitom ani neví, co které znamená.
To byla určitě narážka na mě.
Ano, a hodlám v tom pokračovat. Vzhledem k tomu, že jich je spousta, nemám je všechny našprtané. Mně to vyhovuje a nemám jediný důvod proč to měnit.
Cituji sartre: Byla jsem ve dvou obchodech, a ani v jednom ji neměli. To se potom špatně šíří osvěta. Na běhání po obchodech opravdu nemám čas. Bohužel, tak příště.
zkus jim napsat mail - myslím přímo do té farmy - já s nimi taky komunikuju po mailech - jde to s nimi domluvit, že ti ji na určité místo dovezou - jednou týdně jim jezdí auto do Prahy - nebo se domluvit přímo s prodejnou, jestli ti ji neobjednají a neschovají
Cituji kivus: děsí mě kauza, kdy poláci do potravin přidávali posypovou sůl, která vzniká jako odpad při výrobě chloru. zjistila jsem, že třeba Hami je z polska, sýry jako Lučina a tak . . . všechno země původu Polsko. Jaký máte z toho pocit? bojíte se toho, nebo to neřešíte?
to je taková kravina Poláci mají kvalitní potraviny bez éček a konzervantů, zas jak co..ale ty jejich značky opravdu ano, alespoň ty, které nakupujeme..takže bych těmhle kecům nevěnovala pozornost..zas neví jak pomluvit...
Cituji sartre: Jak může být někdo tak bezcitný a tohle dávat lidem do jídla. Za trest bych ty š.m.e.j.d.y. tím krmila.
V Číně za něco podobného byl trest smrti - aféra s nebezpečným dětským mlékem. Něco podobného by nebylo od věci...
Pro odlehčení tématu
:)
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.