Cituji Minette: silný kuřecí vývar pomáhá při nachlazení, chřipce, tak když už se to tak dlouho dělalo tak jsem to nechtěla nakonec pokazit.
Aha, tak to jsi nepsala, no v tom případě bych dala míň přísad, kdyby to bylo na chřipku...(i když já tomu moc nevěřím, spíš mě to pomáhá na kocovinu).
Cituji Minette: Nevyjde chuťově, aspoň já to tak vnímám
fakt že je, viz
Cituji Antoanet: vždyť domácí bujon se dělá tak, že se nechá vývar téměr vyvařit a pak se jen dolívá vodou
Reaguji na Minette: Každý běžný sporák má pojistku a když zhasne plamínek, tak přestane unikat plyn, takže je to bezpečné.
Navíc proč by vlastně ten plamínek měl zhasnout?
Nic nepřetéká, vedle sporáku se nic hořlavého ani nepokládá.. to kdyby zase šlo o případný požár.
Cituji Veselka10: Každý běžný sporák má pojistku a když zhasne plamínek, tak přestane unikat plyn, takže je to bezpečné.
To teda nevím...Posledně mi vyletěly brambory, oheň zhasnul a plyn syčel dál. A to je sporát starý 2 roky, Baumatic, ne zrovna levný (takže předpokládám, že by tu funkci měl mít). Ani máma žádnou pojistku nemá...(teda nevím o ní)
Cituji Didli: a zelenina ti za tu dobu nezměkne?
To samozřejmě změnkne, ale přesně tak akorát na jídlo, žádné rozblemcané něco... to fakt nesnáším příliš měkkou zeleninu. Mám ráda, když drží pohromadě a je do čeho kousnout.
Cituji Ivčáááá: napadá mě leda je dát na kousíčky kočičákovi (ale zase je to ze soleného a kořeněného vývaru, nevím).
Maso i samotný vývar také čičákům dávám, není v tom problém, solí si vývar kazit nebudu (bez urážky kohokoliv kdo solí!) a koření jsou jen byliny, žádné bujony apod., takže nic co by pro ně a tedy i pro nás nebylo vhodné.
Reaguji na Veselka10:
To jo, ale dávám kuličky pepře a nového koření. A třeba ten pepř by fakt neměli, i když je ho tam minimum.
Cituji Veselka10: solí si vývar kazit nebudu
Ty vývar nesolíš?? Ani před podávání?
Cituji Ivčáááá: Ty vývar nesolíš? Ani před podávání?
Ne, už pár let nesolím.
Chuť jídel je výraznější a tak mi to vyhovuje nejen ze zdravotního hlediska (aniž by to byl záměr, zbavila jsem se prášků na vysoký tlak, které jsem brala celý život), ale právě mi to to jídlo mnohem víc chutná.
A co je úžasný, že vařím několikrát v měsíci i lidem kteří jsou zvyklí solit a ne zrovna málo a jen zhruba desetinu z toho si trošku přišolí, jinak nemají tu potřebu.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.