Ahoj, dělala jsem kuřecí vývar, hodně pomalu, na malém plameni, část vody se mi vyvařila a po přecedění je ho ani ne půl hrnce, kdybych tam dala všechno obrané maso + zeleninu a ještě nudle, tak ta polévka bude spíš jak hustá kaše. Ředíte vývary vodou? Asi jsem měla dát víc vody na začátku, nicméně v receptech nebo co čtu na netu se dává i míň vody na víc masa, a přesto je polévka spíš jak polévka. Jak to děláte vy?
Cituji Minette: Jak to děláte vy?
dej si vařit vodu do konvice a vařící jí tam dolej dle potřeby.Žádný stres,přece nebudete jíst kaši.
Jasně občas se mi to taky stane a normálně do hrnce natočím vodu z kohoutku a nechám ještě provařit
a proč tam chceš dávat zpátky všechno maso a zeleninu? Dám tam vše jen podle toho, aby to právě nebylo jako kaše.
Vyvařenou zeleninu zpět do vývaru nedávám-udělám čerstvou a maso, nudle dle potřeby.
Vývar má být silný, proto se tak dlouho vaří na mírném plameni, nikdy ho neředím, nepřidávám do něj žádné sr... typu podravka, kostky vývaru a pod. a vždy je výborný.
Reaguji na Tiakia:
Aha, takže se to takto normálně dělá? Já někde už ani nevím kde slyšela, že se to nemá. Ještě mě napadlo uvařit ty nudle a dát tam nudle i s tou vodou v které je uvařím, ale to asi ne co?
Cituji Minette: Ještě mě napadlo uvařit ty nudle a dát tam nudle i s tou vodou v které je uvařím, ale to asi ne co?
To ne,bude to kalné
Normálně nařeď vroucí převařenou vodou nic se nestane neboj.
Cituji Didli: nepřidávám do něj žádné sr... typu podravka, kostky a vývaru a pod.
Taky tak, ale já vždy dělala takovou svou rychlejší verzi. Zeleninu jsem vždy nakrájela syrovou na kostičky a přidala až ke konci to samé nudle a bylo. Teď asi podruhé v životě dělám takový ten poctivý s tou celou zeleninou - ta se teda vyhodí úplně jo? A dá se tam zavařit syrová?
Cituji Didli: a proč tam chceš dávat zpátky všechno maso
na nic jiného to maso nepotřebuju, přece to nevyhodím
Reaguji na Minette:
tak je to pár korun, tak pokud se maso nesní samotné (třeba o obírání hovězích uzených žeber je teda u nás skoro boj), tak není problém vymyslet jídlo, kde se maso spotřebuje, popř. ho klidně vyhodím. Do polévky dávám tak třetinu masa z kterého vývar vařím. Neumím si představit ho tam dát všechno zpět.
Jinak když dělám vývar, tak dám zeleninu, maso, koření a když se zelenina vyvaří (je měkká jak sr..., tak ji vyndám a vyhodím a už nechám třeba další 2hod. vyvářet jen maso).
Cituji Minette: Teď asi podruhé v životě dělám takový ten poctivý s tou celou zeleninou - ta se teda vyhodí úplně jo? A dá se tam zavařit syrová?
Ne,zeleninu akorát vyndám dřív neb je rychle měkká a pak až se uvaří maso vývar přecedím a do čistého vrátím zeleninu i s masem co taky s ním,když mám v hrnci kilo masa,tak ho mám vyhodit? bavím se teda o hovězím mase,žádné kosti a jiný odpad
Nudle zvlášť uvařím i nechám v misce,ty do polévky patří až na stole.
díky
Cituji Tiakia: bavím se teda o hovězím mase,žádné kosti a jiný odpad
Já to obírám, to maso z těch kostí, a to i u kuřete nebo u kapra/ryby.
Reaguji na Didli:
Já asi nerada vyhazuju jídlo, takže u mě to není o penězích jako spíš o pocitu, takže mě fakt nenapadlo tu uvařenou mrkev vyhodit. Jako cibuli jsem vyhodit musela, ta byla rozvařená, celer z části taky, ale to ostatní jsem tam prskla zpátky.
Cituji Tiakia: co taky s ním,když mám v hrnci kilo masa,tak ho mám vyhodit?
A kolik tak litrů z polívky máš z kila masa? Ta váha je teda předpokládám i s kostma, nebo ne?
Já tedy zeleninu vyhazuji a dávám syrovou zavařit znovu jen krátce, aby změkla, ale nerozvařila se... Máme to tak raději Maso hlavně obrat z kostí né jako kamarádky babička, to byla hrůza a zkazilo to chut
Jinak ho normálně dolej horkou vodou a nech chvilku povařit vždyť domácí bujon se dělá tak, že se nechá vývar téměr vyvařit a pak se jen dolívá vodou
Cituji Minette: A kolik tak litrů z polívky máš z kila masa? Ta váha je teda předpokládám i s kostma, nebo ne?
Vařím jen maso žádné kosti.Cca 3 litry.
Vlastně dělám jen z hovězího neb jiný masový mi nechutná + přidávám játrové knedlíčky.
Proč by to nešlo? kdybys dala na začátku víc vody tak nebude tak silný, ted máš větší koncentrát a rozředíš ho, takže to vyjde nastejno Jinak já zeleninu vyhazuji a dávám novou na kostičky, ta vařená mi přijde moc nasáklá tím vývarem, prostě rožblemptlá A jestli máš hodně masa, tak udělej rizoto
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.