tak jak jsem tady vyčetla zkoušela jsem dělat ovesnou kaši z vody. Ale fakt mi to nejelo, protože jsem zvyklá na mléko. Dnes jsem zkoušela kompromis, půl napůl mléko s vodou a musím říct IDEÁLNÍ. Není tak hutná jako celomléčná a zároveň není tak bez chuti jeko z vody.
Cituji STARS: chce to tak 5 minut
Ahojky, nechci být rejpal, ale zvědavost mi nedá Ty vaříš vločky až 5min? To je zbytečně dlouho, ve vločkách máš výborné dlouhé sacharidy a vařením je prakticky zkracuješ,...takže se budou štěpit kratší dobu. A to je škoda, hlavně, pokud hubneš. Původní efekt vloček tak klesá...Ale to je jen takovej můj postřeh, řídit se tím můžeš a nemusíš Já hubnout nechci, ale i tak se tím řídím. Zkus to na pár dní...třeba.
Já má jakési bio vločky jemní s klíčky, a ty ani nemusím vařit, stačí je opravdu přelít vroucí vodou a nechat tu minutku odstát, mezi tim si třeba do toho nakrájim jablko nebo tak a vločky jsou hotové s emcem nesrovnatelné, mnohem jemnejší...doporučuju
Cituji Petulaa: s klíčky
Tak ty jsem měla taktéž Teď mám opět bez klíčků, protože mi došly zásoby Ale každopádně mám klíčky zvlášť a občas je přidám do kaše. Kaši jen prohřeji pár vteřin, abych neměla studenou snídani
taky mám klíčky zvlášť - pšeničné, ale viděla jsem v obchodě i jiné druhy... je v nich nějaký zásadnější rozdíl? Které jsou pro zdravou stravu nejlepší (myslím, že jsem viděla kukuřičné, sojové... nevím už přesně). Sypu si je do vloček, přidávám ještě psylium a amarant.. vařím v syrovátce (pol. lžíce do asi půlky hrnku). Zítra vyzkouším jen s vodou, třeba mi to bude chutnat taky .. Jo, a sladím třtinovým cukrem - mám zálusk na javorový sirup
Dneska jsem měla s klíčky zážitek...Zkoušela jsem ráno nově zakoupené bio jemné vločky s klíčky, dala osvědčené množství vloček, zalila směsí voda/mléko a strčila jako obvykle do mikrovlnky.. Pak už to u nás vypadalo jako v pohádce Hrnečku vař! Nikdy se mi nestalo, že by to vyteklo, ale změna vloček nebo klíčky udělali své Chudák mikrovlka nebo lépe řečeno chudák já, protože vločky byly přilepené úplně všude...
Freesee
Koupila jsem už hotovou namíchanou směs vloček a klíčků. Jaké jsou v tom klíčky je záhada, na obale je napsáno Jemé ovesné vločky s klíčky, složení tam nikde uvedeno není, tak předpokládám, že jsou to ovesné klíčky (jestli tedy něco takového existuje).
Cituji Freesee: je v nich nějaký zásadnější rozdíl?
Myslím, že hlavní rozdíl je v nutriční hodnotě. Samostatné klíčky mám žitné.
Musím se připojitk postřehu,že po vločkové kaši nemám žádné nafouklé břicho. Vždycky jsem snídala pečivo a poslední tři týdny jsem závislá na ovesné kaši ( instantní EMCO jahodová) mňam, a přes den mám ploché bříško, protože nejím žádné pečivo. Musím se přiznat, že se nemůžu vždycky dočkat snídaně. Už je ráno
tak jsem to vysondovala: pšeničné klíčky - vitamíny B a E (ty mají všechny klíčky); žitné mají navíc i vitamín K, vlákninu a "antistresové látky"; Kukuřičné pak to samé jak žitné, ale bez vitaminu K. Ještě navíc extistují pohankové, špaldové
Cituji Freesee: pšeničné klíčky
Cituji Freesee: žitné
Jj, vitamíny tam jsou, vláknina taky..., osobně dbám více na nutriční hodnoty, které jsou u obou typů klíčků jiné, stejně jako u vloček. Žitné mají delší sachry a i na počet jich mají více než pšeničné, například.
Takové prosté jídlo, jako kaše a jak dokáže zasytit
Cituji Gaia: Žitné mají delší sachry
to znamená, že se dýl rozkládají? A tudíž dostanu později hlad? V tomto se moc neorientuju... kaši jím ráno, protože mi chutná Ale jak tak sleduju, tak to bude asi ideální snídaně.
Další inspirace
Kollathova snídaně
Základní recept: 30-40g (2-3 polévkové lžíce) čerstvě mleté pšeníčné mouky; 3-5 lžic vody, 1-2 lžíce citrónové šťávy, 15g sušeného rozkrájeného ovoce, 100g jablek, nastrouhaných těsně před požitím (nebo jiné zralé ovoce), 1 lžička strouhaných mandlí nebo oříšků
VEČER: do misky nasypat mouku (elektrický kávomlýnek semele v několika vteřinách pšenici v konpletní mouku), přidat vodu - NIKDY NE MLÉKO, zamíchat a nechat při pokojové teplotě do druhého dne bobtnat. Obiloviny nabudou a dojde k chemickým přeměnám fermetativního rázu, jež zajišťují dietetickou hodnotu Kollathova jídla a jeho stravitelnost. V jiné nádobě namočíme nakrájené suché plody (rozinky, datle fíky ..)
RÁNO: smícháme obsah obou nádob, přidáme lžíci šťávy z čerstného citrónu, přidáme strouhané ovoce, vše posypeme nastrouhanými oříšky nebo mandlemi.
Pro změnu je možno přidat smetanu (pro redukci váhy moc ne) nebo lžičku medu.
Zdroj : André Van Lysebeth: JÓGA, 1984
Cituji Noemi: Mikrovlnka: 50gr vloček, 350 ml mléka nebo vody (popř. směs, tak to dělám já), špetka soli.
Tak jsem dneska dělala kaši přesně podle tebe, všecko sem si pečlivě odvážila s šoupla do mikrovlnky na stejnej výkon. No a za necelý dvě minuty už to začlo zas vybíhat tak sem to stopla, promíchala no a při druhým zapnutí to začlo vybíhat už tak za 20 sekund vody tam bylo pořád hodně tak sem to odlívala, ale i tak byla ta kaše strašně vodnatá a nedobrá tak nevím co dělám blbě..buď mám divnou mikrovlnku nebo fakt nevím. Teda jedinej rozdíl, kterej by mohl být, je, že vločky dávám do vody večer předem...ty ne?
A taky jsem si koupila jemné s klíčky takže ty budu zkoušet příště. A když sem četla tvůj zážitek tak si dám extra pozor ať pak nemusím celou mikrovlnku čistit
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.