Myslím si, že ovesná kaše hodně oblíbená snídaně mezi holkama, který jí zdravě Tak se pochlubte, jak ji děláte? Na netu jsem viděla hodně různých receptů.
petulkaaa
Jojo bez ovesný kaše k snídani nedám ani ránu
Dělám jí z drcených ovesných vloček s vlákninou od Emca, které vařím do zhoustnutí buď jen ve vodě a nebo ve vodě s mlékem (cca 1:1), sladím většinou medem nebo třtinovým cukrem a dělám několik variant :
meruňková...sušené meruňky (ty povařím) + mandle
švestková...sušené švestky (ke konci varu) + mandle
kakaová...kakao + suš. papája + lískové oříšky
skořicová...skořicový cukr + rozinky + vlašské ořechy
kokosová...strouhaný kokos + datle a fíky
...v podstatě do ní přimíchám téměř cokoliv co mne napadne, favoritem jsou sušené ovoce a oříšky
Holky
....a já přidávám vločky i do pudinku, chvilku je nechám namočený v mléce a pak udělám pudink. Zkuste je to dobré !
janis
Já ji vařím v mikrovlnce, protoře mě nebaví míchat... Recept jsem kdisi našla v časopise Apetit..
50gr vloček
350 ml mléka nebo vody (příp. směs)
špetka soli
+ SAMOZŘEJMĚ NĚCO NA DOCHUCENÍ
Postup:
Všechno smíchat a vařit 5 minut na plný výkon (mám 750), v polovině doby přípravy promíchat a před podáváním nechat 2 minuty stát.
Stelli
SabinaG
drcených ovesných vloček s vlákninou od Emca,
To znamená, že přidávají do vloček vlákninu? Copak nemají vločky samy o sobě vlákniny dost? To je asi trochu marketing, ne?
Miluju jí,i ovesnou i krupicovou.nekupují jí už hotovou ale dělám si jí sama.Buď si nechám přes noc vločky ( ovesné,žitně,pšeničné) nasaknou v mléce, aby byla rychleji a nebo jí připravím rovnou ráno do hrnce dám vločky,mléko,špetku soli a cukr a pěkně pravidelně míchám dokud nezhoustne pak všas stáhnu a připravuji na mnoho způsobů:
1.se skořicí,mandemi a moučkovým cukrem
2.se sušenými meruňkami
3.čerstvé fíky ( sezóně-je to super mňamka )
4.pokapu jesenkou nebo pikaem -to je prostě neodolatelné
5.namačkaný banán a kakao
6.jen lískové oříšky mlété
....................
....................
ALE TO NEJLEPŠÍ !!!!!
7.rozprostřít kaši na talíř na celou plochu nanést jablečnou dětskou přesnídávku a na to poklást plátky měkkého sladkého kiwi a to je lahoda někdy si to dělám i o půlnoci když mě přepadne plsná a připadám si jak děcko ale zkuste to je to fakt bašta
Stelli
To znamená, že přidávají do vloček vlákninu? Copak nemají vločky samy o sobě vlákniny dost? To je asi trochu marketing, ne?
to bych řekla je to jak kdyby nabízeli oblečení z textilu.kdyby napsali třeba kaše plná vlákniny,ale tohle je fakt nahlavu s tím souhlasím.
Stelli
To znamená, že přidávají do vloček vlákninu? Copak nemají vločky samy o sobě vlákniny dost? To je asi trochu marketing, ne?
Ano přidávají
.Emco dělá 2 druhy ovesných vloček
jemné - to jsou podrcené čistě ovesné vločky a pak
jemné s vlákninou - to jsou podrcené vločky ve složení 80% ovesné vločky a 20% pšeničné vlákniny, tam se vyšplhá obsah vlákniny až na 18g na 100g směsi, což je opravdu dost.
Snídám už asi 7 let téměř výhradně vločky (domácí musli, do jogurtu, do tvarohu, do kaší) a mám odzkoušené oba druhy a jen ten s vlákninou mne opravdu zasytí na delší dobu, navíc když z nich dělám kaši, tak je hutnější a rychleji houstne (díky vláknině).
Marketing to není, bo obojí vločky stojí nastejno, jen jde o to rozdílné složení
KES
tohle je fakt nahlavu s tím souhlasím.
Není to na hlavu
, tak trošku se o výživu zajímám a je to kvůli tomu, že jsou lidé, co mají velmi nízký příjem vlákniny a tím způsobeny velké zdravotní potíže. Tak se velké množství výrobců rozhodlo obohacovat své výrobky vlákninou, rozhodně to má logiku
SabinaG
tak to děkujeme za vysvětlení hned jsme o něco chytřejší a výrobcům se omlouváme .-)
SabinaG
a jak dlouho trvá příprava té kaše? musíš něco chystat předem?
berolina
a jak dlouho trvá příprava té kaše
Já kaši vařím max. 1min, jakmile se dostane do varu, ale spíš třea jen 30 vteřin. Vařím kaši také s těch drcených vloček, tak se to hned rozvaří. Navíc na talíři ještě trochu dojdou. Takže do studené vody dám vločky (poměr 1 díl vloček a 1 až 1 a půl díl vody) a přivedu k varu, chce je to míchat stále, aby se nepřipálily. To se může stát hlavně pokud je vaříš v mléce. Já jen ve vodě, občas do toho přidám trochu sušeného sójového mléka. Sůl nedávám vůbec. No a kaši nechávám buď jen tak nebo do ni přidám čerstvé nakrájené jablko (+ skořice) nebo hrušku. To je má nejoblíbenějí kaše. JInak jak říkají holky, můžeš tam dát jakékoliv ovoce, které máš ráda. Někdy do ní dávám trochu medu, ale ten dávám až je kaše trochu vychládlá, protože med jinak strácí všechny své látky při více než 30 stupních.
Jinak jsem i zkoušela do ní dát trochu panenského kokosového oleje (tím si i mažu tělo a vlasy) a trochu sušenéh kokosu nebo kokos.moučky (ta se dá sehnat např. v Tescu) a bylo to taky dobré. No a jestli chceš ještě více zahřešit, tak si můžeš zvlášť chvíli podusit krájené jablko se skořicí, směs dát na uvařenou kaši a na to dát zakys.smetanu nebo bílý jogurt (s medem). Fantazii se meze nekladou.
berolina
a jak dlouho trvá příprava té kaše? musíš něco chystat předem?
Mám to podobně jako
Gaia, tím že používám ty drcené vločky tak je příprava opravdu docela rychlá...já je navíc zalévám vroucí vodou a nechám chvilku nabobtnat, mléko přidávám spíš jen vyjímečně (špatně se mi tráví) a nesolím...poté přivedu k varu a míchám dokud nezhoustnou tj. maximálně tak do 3 minut.
Já vařím kaši z mléka, ráno vstanu a zaleju vločky mlékem, jdu se umýt, oblíct, nalíčit, mezitím ony trochu nabobtnají, potom začnu vařit, pořád míchám a jak to začne bublat, tak to vypnu....se skořicí, ořechy,medem, ....výborné!
Ňam, už jsem na ni dostala chuť.
Já kaši taky vařím z vloček Emco. Jedna z variant je, že do hotové kaše nastrouhám čerstvé jablko a samozřejmě posypat skořicí s cukrem