fazolka
Tak dneska jsem si koupila emco kaši s banánem a čokoládou, tak jsem zvědavá
Jinak dělám to normálně z vloček, akorát mě tam štvou ty šlupky. když to dám nachvilu namočit tak vyplavou nahoru, takže je z toho vyhodím, ale vždycky tam něco zůstane, vybíráte to z toho nějak nebo to všechno pohltíte?
Jinak tu slanou kaši si taky moc nedokážu představit jaký by to bylo, chtělo by to nějaký recepis
fazolka
vybíráte to z toho nějak nebo to všechno pohltíte?
Já si kupuju jemný, ale jsou tam taky, i když namletý. Rozhodně bych nic nevyndávala, v těch "slupkách" bude dost vlákniny
petulkaaa
placky z kaše? Mají to napsaný na obalu Emco kaše, že se z ní dají dělat, ale recept ne
Ahojky,
a jaké vločky Emco máš? Na těch mých (Ovesné vločky jemné od Emco, ještě mám nějaké jiné s klíčky, ale mám je přesypané v uzaviratelné nádobě, tak jsem obal už vyhodila...a ty od Emca s vlákninou jsem ještě neměla) to napsané je. Já to většinou dělám od oka, jen vločky odvažuji na jednu porci, jinak to mám v oku
Takže recept z obalu:
150 g ovesných vloček jemných
1/2 L osolené vody
50 g másla
100 g hub
1 cibule
1 vejce
30 g strouhanky do těsta
zelená petrželka
Mouka, vejce a strouhanka na obalení
Postup: Na másle usmažíme cibuli a houby. Ovesné vločky uvaříme ve vodě na hustou kaši. Do vystydlé kaše vmícháme houby s cibulí, vejce, petrželku a strouhanku. Z těsta vytvoříme karbanátky a obalíme je v trojobalu. Po obou stranách usmažíme dozlatova. Podáváme s bramborem a zeleninový salátem.
Tak to bylo doslovné. Nevím, kolik tohle je porcí se všemi surovinami dohromady, ale když dělám jednu pro sebe, tak mi stačí cca 30g vloček, z toho jsou 4 placky (záleží jak je uděláš silné...), ale když dělám dvě porce, tak i třeba ze 120 g vloček (přítel je žravej kulturista, hlavně při objemové fázi
Já osobně tam máslo nedávám, ale spíš přidám trochu dýňového nebo sezamového oleje (když už, jinak mi stačí voda nebo sójové, příp. normální mléko) a nedávám cibuli, fuj. Jinak mouky dávám od oka a používám celozrnou. Někdy do těsta přidám třeba sušená rajčata, olivy (ne ve slaném nálevu) atd. Co Tě napadne.
JInak pokud by jsi chtěla přesné množství, jak to dělám přímo já, tak bych to musela převážit až je budu dělat. Snad si vzpomenu
A nebo stačí jen jemné vločky smíchat se studenou vodou na hustou kaši jako těsto, z toho uděláš kuličky (ještě můžeš trochu osolit, ale nemusí být) a z těch vyválíš tenoulinké placičky, téměř jako papír (musíš podsýpat moukou, aby se to nelepilo) a takhle připravené placičky "osmažíš" bez tuku, na sucho, na pánvi. Je to pak něco jako arabskej chleba. Taky dobrý
Gaia
JInak pokud by jsi chtěla přesné množství, jak to dělám přímo já, tak bych to musela převážit až je budu dělat. Snad si vzpomenu
Néé, to nemusíš
Díky moc! Já mám Emco jemné s vlákninou a ten recept tam není.
Kupuju si hotové kaše Emco. Střídavě jahodovou, meruňkovou, čokoládovou s banánem, s jablky a se skořicí, nebo přírodní. Všechny jsou moc dobré. Příprava rychlá, nenáročná.
Gaia
že z ovesný kaše jde dělat například takovej nápoj...
já jsem z ovesných vloček dělala
smoothies
berolina
já jsem z ovesných vloček dělala smoothies
Jo jo, to je ono. Také tam někdy dám bílej jogurt nebo acidofilní mléko. Žádnej herbalife, ale vločky
Chutnalo Ti to? Pro mě to je i něco jako mls...zasytí a pochutnám si.
Gaia
chutnalo, a bylo fajn, že jsem si to vzala jako snidani sebou do termoskového hrnečku, velmi prakticke.
Kotatkosarinka
Ahoj,
tak jsem si chtěla dneska koupit ty vločky a pak si udělat kaši...ale problém přisel už když jsem našla ten regál..takoveeeej výber...Nevím který jsou vhodný a který ne, nebo je to jedno? Samotný jsem tam snad ani nenašla, všechny byli s něcím - jahody, mandle, čokoláda, med..atd...a pak ještě normální a nějaký ligh...
poradíte mi prosím?
Kotatkosarinka
Samotný jsem tam snad ani nenašla, všechny byli s něcím
Samotný vločky bývají totiž většinou jinde, než ty hotový kaše - kaše bývají u müsli, ale vločky bývají u mouky, cukru nebo rýže atd.
Kotatkosarinka
petulkaaa
Samotný vločky bývají totiž většinou jinde, než ty hotový kaše
ahááááááá...
takže si mám koupit samotný vločky a když budu chtít tu kaši, tak to zaleju mlekem a dám vařit a můžu si do toho něco přidat...
takže ty už s nečím nejsou dobrý?(myslím jako dobrý pro nás co chceme zhubnout) nebo ty instatní kaše rovnou?
Kotatkosarinka
takže ty už s nečím nejsou dobrý?
to nevím, ale určitě ty čisté jsou levnější a můžeš si dát do nich věci dle vlastní chuti. nejlépe je je před použitím rozdrtit, já to dělám tak, že si rozdrtím 150 g vloček s 15g ořechů, mandlí a kokosu a mám to na tři dny. vždycky si vezmu jednu porci, zaliju horkou vodou a přidám lžičku medu. moc mi to tak chutná, i když ty instantní kaše jsou taky výborné