Gaia
Jo, tak to je jeden ze dvou bílých jogurtů, které jím. Pak ještě Olma.
Taky jsem někde četla, že jsou to opravdu kvalitní jogurtové jogurty
Gaia
Skromné jídlo, ale výživné.
Ta nejlepší kombinace skvělých nutričních hodnot a více než jen příznivé ceny
To já si zase ráda pospím
ale snídaně je nejlepší jídlo dne
Nechápu, jak jsem dřív mohla snídat až v práci
carolli
jsou to opravdu kvalitní jogurtové jogurty
Přesně tak. S kaší i tak jsou výborné, nefalšované. A české.
Nedávno si kolegyně do práce přinesla jogurt s KFC, myslím, a když jsem viděla, jak se tahal jako nějakej...no nevím co.
Prostě umělej škrob, náhražky atd.
carolli
jak jsem dřív mohla snídat až v práci
To jsi měla ještě "dobré", to já dřív v práci třeba až obědvala, když už. No prostě děs. Je to bezva, když se člověk dá dohromady a vydá se správným směrem.
Používáš i ty vločky s vlákninou? Já mám teď s klíčky. Jinak klasicky jemné od Emca.
Gaia
Nedávno si kolegyně do práce přinesla jogurt s KFC, myslím, a když jsem viděla, jak se tahal jako nějakej...no nevím co.
Brrrr...
Nejhorší jsou ty light jogurty plné škrobu. Ale na to musí přijít každý sám. Já dřív jogurty s 0% tuku taky jedla - v dobré víře - s tím, že je to nejen dietní, ale i zdravé.
Gaia
To jsi měla ještě "dobré", to já dřív v práci třeba až obědvala, když už. No prostě děs. Je to bezva, když se člověk dá dohromady a vydá se správným směrem.
Gaia
Používáš i ty vločky s vlákninou?
Většinou kupuju obyčejné nemleté vločky. Myslíš, že jsou ty s klíčky nebo vlákninou něčím lepší?
carolli
Myslíš, že jsou ty s klíčky nebo vlákninou něčím lepší
Ty s klíčky...v klíčcích je spousta vitamínů, které dostane zrno právě, když začne klíčit. Vitamíny jsou v zrnech i tak, ale klíčením se podíl vit. zvýší. A díky enzymům jsou lehce stravitelné.
Ty s vlákninou jsem neměla, zatím, ale koupím si je. V těch s vlákninou je o něco nižší obsah bílkovin, ale je tam 20% vlákniny a ta je příznivá na trávení, ale to víš.
S klíčky mám tyhle:
http://www.zdravanota.com/product_info.php?product s_id=696
Gaia
Ty s klíčky...v klíčcích je spousta vitamínů, které dostane zrno právě, když začne klíčit. Vitamíny jsou v zrnech i tak, ale klíčením se podíl vit. zvýší. A díky enzymům jsou lehce stravitelné.
To zní dobře! Až na ně někde narazím tak si je koupím
díky za tip
No problem
Tak se loučím a jdu si nechat zdát o zítřejší vločkové porci
Tak dneska další experiment
Vločky jsem přes noc nemáčela, jen je ráno zalila horkou vodou a hned vařila. Taky dobré, ale ty odležené přes noc jsou lepší - takové vláčnější a zdá se mi že i chuťově lehce sladší (obě kaše jsem sladila malou lžičkou medu a ta dnešní byla oproti té včerejší taková bez chuti).
Takže já budu máčet
A zítra ještě zkusím namočit a jíst postudenu.
Přeji dobré ráno se sluncem v duši
Kvetena
Vločky jsem přes noc nemáčela
Já pro změnu ano, namočila jsem je do vody, ráno jsem kaši mírně ohřála. Chutnala mi stejně, jako když ji dělám běžně, tzn. ráno na vločky nalít vodu a mírně prohřát. Používám jemné, tak jsou hned měkké.
Holky, ty celé vločky používáte kvůli makrobiotice?
Gaia
Holky, ty celé vločky používáte kvůli makrobiotice?
Já ne, já jsem ani nevěděla že drcené existují
Dneska se na ně podívám. I na ty s klíčky.
Gaia
Holky, ty celé vločky používáte kvůli makrobiotice?
Já je používáme kvůli tomu, že v obchodě kam chodím jiné nemají
Teda mají - nějaké BIO asi za 45,- :-/
Ale až půjdu nakoupit jinam, a na ty jemné narazím, tak je zase vyzkouším
Gaia
Jo takhle, jsem už myslela, že jsi se třeba dala na východní filosofii
Ne ne, nedala
V našem ne
Ale do té Hypernovy se podívám
Zkoušela jste některá kaši ze špaldových vloček? Dneska jsem byla ve zdravé výživě a koupila si je. Spolu s vločkami s vlákninou a pak ještě s klíčky. Asi si z toho udělám mišmaš a zkusím uvařit kaši ze všech naráz
Já jsem dneska měla kaši ze špaldových vloček poprvní v životě. Ale nějak mně nechutnala a nebylo mně z ní dobře možná by byla, kdybych ji vařila s mlékm a ne vodou... zítra si dám radši normální ovesnou..