Mám docela zajímavý problém. Odjakživa jím maso jakéhokoliv druhu. Měla sem ho ráda, ale asi před dvěma týdny se moje preference obrátily vzhůru nohama. Ze dne na den mi maso přestalo chutnat, nemůžu ho jíst, vadí mi ta chuť, vadí mi ta konzistence, vadí mi ten zápach. Netuším, čím je to způsobeno. Všechny ostatní chutě/nechutě zůstávají stejné, jen to maso vůbec nemůžu vidět. (Ne, z nějakého morálního postoje vůči zvířatům...). Stalo se to někomu z vás?
Ahoj měla jsem to samé rok zpět, trvalo to dva roky než jsem ho zase začala jíst, mimochodem teď bych se po mase mohla utlouct. Ale předtím nemohla jsem ho ani vidět, přesně jak říkáš totální odpor, snědla jsem max. tuňáka. Ale teď se mi zase chutě otočily. Tak třeba máš taky jen takové období
Myslím,že je to úplně normálnítoto mě také potkalo a asi rok jsem nejedla maso vůbec a jen při pohledu na něj se mě zvedl žaludek.Zas už maso jím(pravda ne moc) ,ale jím
Nechci Tě děsit, ale před kamarádkou stačilo jen vyslovit slovo maso a šklebila se a to ho předtím jedla úplně normálně. No přešlo to samo někdy po šestinedělí
Jullissek
To nebude ten důvod Aktuálně je to u mě naprosto vyloučené z naprostého nedostatku "volnočasové aktivity", která by k takovému důvodu mohla vést
Nemáš nějaké zdravotní problémy? Jakékoli?
Já už mám toto období tak pět let. Můžu jen ryby, mořské plody. Kuřecí, když je hooodně na malé kousky a hodně kořeněné.
Taky jsem maso přestala jíst ze dne na den více jak před 4 lety. Připadlo odporné, nedovařené a postupem času se mi už ani nehnusí, ale stejně ho nejím, teď z morálních důvodů, kvůli zabíjení zvířat.
Mě se to stalo potom,co jsem viděla dokument o potravinách,bylo tam i o mase,od kuřete a prasete až na talíř,tak hned druhý den jsem se na maso nemohla taky ani podívat,a vlastně už od mých 18 vůbec nejím vepřový a hovězí maso,jenom kuřecí a rybí.Jsem takhle napůl vegetariánka,no.
Cituji malutka: Já už mám toto období tak pět let. Můžu jen ryby, mořské plody. Kuřecí, když je hooodně na malé kousky a hodně kořeněné.
Mám to úplně stejně. Ale ne pět let, ale tak 8.
Stejně jako zakladatelce tématu mi vadí ta typická chuť a zápach masa. Prakticky omdlívám, když cítím jak někdo dusí, peče atd. maso. U kuřecího mi to tak nevadí, ale vařené bych ho jíst a cítit nemohla.
Moje sestra má stejné období jako vy a taky uplně z ničeho nic. Moc se mi to ale nelíbí, chce totiž furt hubnout a když maso nejí, že ji nechutná, tak to není dobré dle dietologů.
June
Nic na sobě nepozoruju. Vlastně se teď cítím dost vitálně. Ale co je zajímavé - měla sem zanícenou stoličku, teď už je umrtvená a vyplněná a myslím, že prostě v tom je kousek té skládačky, protože teď vadí ta konzistence masa právě na těch stoličkách. Zuby vůbec nebolí, ale ta představa žvýkání masa mi uplně nahání husí kůži. Dneska sem měla kuřecí k obědu, tak sem si řekla, že to překonám, ale fakt mám pocit, že ten pocit "zhnusení" pramení nejvíce z toho aktu konzumace masa. Neumím to vysvětlit...
Jsem vegetarián, hlavně kvůli zvířatům, ale zápach masa, hlavně, když se vaří, peče....mi vadí od děcka, rozbolí mě hlava, zvedá se mi žaludek, ani jsem ho nikdy moc nejedla. Prostě tělo si řekne, co je pro něj dobré
mně přijde odporný maso, ve kterým cítím ty vlákna, blé nějakou dobu jsem byla striktní vegetariánka, teď si dám občas rybu a vyjímečně něco z mletýho masa - fakt nesnesu tu vláknitou strukturu.. a musí to být pěkně okořeněný, jinak mi to smrdí. Určitě to podle mě není nenormální a též jsem zastáncem teorie, že tělo si řekne, co potřebuje (alespoň většinou, nejspíš nepotřebuju sladkosti tak často, jak na ně mám chuť )
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.