Janka100
Nepleteš si to s fruktózou? Aspoň já o tomhle četl právě v souvislosti s diabetiky. Fruktóza se zpracovává v játrech a pokud se jí přijme hodně a nespotřebuje se, tak se mění na tuk, který se v těch játrech ukládá. Je to ono? Hroznový cukr je ale glukóza ne fruktóza. Ale možná máš na mysli něco jiného?
PardGalen
stopro byla řeč o hroznovém cukru ale detaily nevím, nezajímala jsem se o to, protože hroznový cukr ani jiný cukr nepoužívám. Slyšela jsem to v nějaké debatě v rádiu a i od přítele - dělal závodně cyklistiku a tam využívali hroznový cukr právě na tréninzích - v té době nic moc jiného cenově rozumného nebylo - a k tomu taky dostávali kázání, že se s ním musí opatrně a užívat jen při výkonu.
fool
Vršek myslím celkově - podle fotky je to teda bájo, a skládám velkou poklonu! Hlavně to bříško
Nezdravé stravování je i můj problém Já se snažím dopoledne, v poledne, a odpoledne se to všechno pokazí a je to v čudu a už se vezu
Janka100
Tak je jisté, že se s tím musí opatrně. Mě spíš zarazilo to s těmi játry, protože hroznový cukr se vstřebává právě velmi rychle. Jde spíš o to, že nadměrná konzumace může způsobit hyperglykemii, což taky není nic pěkného, ale toho se dá dosáhnout i obyčejným cukrem.
Tak ono hlavně normální cukr(sacharóza) se v těle štěpí na glukózu a fruktózu.
Našla jsem něco málo o fruktóze:
http://www.osvalech.cz/c-143-fruktoza--dve-strany- mince.html
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.