Cituji Iamsweethoney: Myslíte,že se dá to těsto na domácí medovník také jen rozetřít na kružnici pečícího papíru jako u Dr.Otkera?Nebo se musí válet?
to se musí válet,je to medové těsto a tuhé docela.
Já dělám medovník podle receptu z Apetitu (s pár změnama v přípravě krému) a těsto mi vyjde řídký - dá se krásně rozetřít stěrkou na pečící papír. Už jsem ho pekla mockrát a dolaďovala jsem to, a teď už to mám vychytaný. A rozhodně se nepatlám s kružnicema, udělám obdélníky... Je to mňamka
Iamsweethoney
medové těsto:
34 dkg hladké mouky
27 dkg moučkového cukru
8 dkg medu
2 celá vejce
1 lžička jedlé sody
Vše zpracovat rukama do hladkého těsta a nechat 2 hodiny odpočinout,na pomoučeném vále vyválet do tenkých placek,upéct do růžova.Po vychladnutí je placka tvrdá,promazat krémem a na pár dní do lednice.Čím déle je s krémem odložené,tím je měkčí.
Laky
Tak děkuji...o víkendu se na to vrhnu
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.