Dobrý den,
chystám se poprvé upéct medovník. Kolik dní jej mám péct dopředu, aby byl hezky měkký, ale zároveň stále chutný? A jak jej v lednici uchováváte? V plechu a ve fólii? Do lednice i s polevou nebo tu dělat až před podáváním? Děkuji
Cituji camomila: V plechu a ve fólii? Do lednice i s polevou nebo tu dělat až před podáváním?
Medovník je ve tvaru dortu,takže do dortové krabice a celé do folie,polevu na medovník neznám povrch je karamelový krém posypaný ořechy.Do lednice minimálně na 12 hodin.
Já dělám medovník podle tohoto receptu
http://www.apetitonline.cz/recepty/920-medovnik.ht ml
A od kupovaného téměř k nerozeznání ..po upečení a slepení jednotlivých vrstev dohromady je vhodné ho 2-3dny nechat v chladu uležet. Jinak na medovník se nedává poleva,ale potírá se krémem,kterým spojuješ jednotlivé vrstvy a posypává se pak posypkou,která je vytvořená z odkrojených odkrajů jednotlivých plátů / nadrobí se to a posype / viz recept
Jinak uchovávám v lednici ve folii a moc dlouho doma nevydrží
Cituji camomila: Jak dlouho nechat uležet medovník?
Čím dýl tím líp.
Ale jinak mám raději medovník kupovaný, který se nemusí uchovávat v lednici a tím pádem je krásně vláčný.
...
Tou polevou jsem myslela jen takové čokoládové prskance Jinak ho plánuji dělat na normální velký plech ve tvaru obdélníku a nevím jak ho pak uskladnit
j124622.jpg
Cituji camomila: Jinak ho plánuji dělat na normální velký plech ve tvaru obdélníku a nevím jak ho pak uskladnit
do lednice,on by se ti mimo lednici zkazil.A asi to nebude medovník,jen buchta,prokrojená a něčím pomazaná.
Reaguji na Tiakia: Přesně tak - navíc tohle není medovník,ale Marlenka a to je něco jiného na klasický medovník se poleva nedává ani čokoládový topping
Podle mě je jedno jaký to má tvar beztak to je podobné medovník a Marlenka já teda peču medovník a nechávám ho uležet třeba jenom 12 hodin a i tak je hezky vláčný, asi taky záleží na receptu: já ho dělám podle tohoto URL . Uležet ho nechávám v lednici pod velkou plast. miskou.
Reaguji na camomila:
nezlob se,ale recept z mmb URL na medovník je totéž,jako tiramisu z pomazánkového másla
Už jen název fantastický medovník a ve finále krém je "Z mléka, cukru a krupice uvaříme hustou kaši. Do vychladlé kaše zašleháme máslo a nakonec přidáme Salko (obyčejné) " - ty ženy na mmb by měl někdo mlátit!
Cituji camomila: Tak se teda omlouvám
Omlouvat se nemusíš hlavně to nevyráběj.
Do medovníku patří karamelový krém /karamelové salko a máslo ušlehat/ ne nějaká krupicová kaše a i hmota na těsto je jiná.Nevyráběj nějaký paskvil podle bydlenek na mimibazaru,tam nic dobrého není.
Reaguji na Tiakia: Recept už mám vybraný, je hodně dobře hodnocený a nejde mi o to aby to byl medovník "original". Je to můj první pokus a přijde mi to snadné a rychlé pro amatéra jako jsem já
Cituji camomila: je hodně dobře hodnocený
když ti nevadí jako krém krupicová kaše,tak dobrou chuť.
Každopádně pak nechápu proč nevěříš hodnocení na mmb a zakládáš si ještě extra téma.
Podle mého názoru je to blemt,ale je rychlé a není to drahé,tak to těm ženám chutná.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.