Ahojky,zakládám toto téma,abych se dozvěděla...jak jste na tom vy s pečením medovníku od Dr.Otkera...jaké máte zkušenosti. Také ráda přiložím svou zkušenost proto,aby si náhodou někdo nekoupil tento drahý "padort"
V návodu je napsáno,že se z těsta udělá šest placek...já měla,co dělat,abych jich udělala pě(i kdyby jich bylo šest,tak nebude vysoký jako medovník co koupíme v cukrárně...)
Když jsem placky sundala z pečícího papíru..ihned(jako v návodu) jsem dala každou zvlášť na talíř,ale poté se k talíři přilepili a nešli sundat...zbyly mi placky tři....které chutnají jako obyčejný perník.
Když jsem udělala krém,tak jsem zjistila,že Dr. Otker opravdu nezklame,co se týče pudinků(i když pudinky od Dr. Otkera mi moc nechutnají),tak je to firma přebornická,jelikož krém nechutnal jinak než pudink a měl i stejnou konzistenci....takže by vyšlo na stejno kdybych koupila perník a namazala si ho pudinkem...
Nevím,co bych dělala kdyby se mi povedlo mít šest placek,jelikož jsem měla problém,aby mi krém vystačil na tři placky...a krém opravdu vyšel jen tak tak....
Tak a co vy?
Iamsweethoney
já dělám medovník podle klasických receptů i s domácím medem... bože, kdyby to nebylo tak kalorické, jím ho jeden denně
No to já jsem se chystala udělat pěkně domácí medovníček taky ,ale babička byla na nákupech,tak abych se nenudila mi koupila tenhle "fůj"
Ale jinačí medovníček..než tenhle.....nó to bych taky mohla papat pořád......je to můj nejoblíbenější dortíček....
Já od Dr.Oetkera občas tyhle "buchty v krabici" koupím. Max. spokojená jsem byla s klasickými muffiny, Krtkův dort je taky v pohodě, jenže nikdy mi nevyzbyde tolik drobečků na posypání vršku, a Brownies, ty tedy nedoporučuji, těsta bylo opravdu hodně málo, nedalo se dát na žádný plech, takže jeden kousek zprostředku byl vláčný jak má být, a zbytek se dal vyhodit.
Mám ho taky doma, tak aspoň vím, že se nemám namáhat s pečením. Už jsem zkoušela několik receptů na medovník, byly si dost podobné, ale nikdy to nedopadlo jako pravý medovník . Kdybyste měl někdo recept na opravdu pravý medovník, prosím pošlete.
Co se týče Krtkova dortu připadá mi to děsná umělina, ale je to věc názoru.Mufifiny byly OK.
Souhlasím se Scruffy, Krtkův dort a Muffiny jsou v pohodě...medovník jsem zkoušela udělat jednou a máš pravdu niikdy víc...a do a ta nevím co kré měl do medu daleko..dál než je Země od Pluta..každopádně když něco od Dr. Otkera tak jedině ty muffiny nebo krtkův dort..
mám s medovníkem tu stejnou zkušenost. Celou dobu jsem nadávala, protože těsto nešlo rozetřít na plechu, placky jsem měla taky místo 6 asi 3 a ve finále se rozpadly a dort vypadal a chutnal jako perník s pudinkem.
Krtkův dort je dobrej, pak jsem ještě dělala tiramisu z krabice (asi to nebyl dr. Oetker) a taky super.
Tak jsem ráda,že nejsem samotná....
Vím,že jsem měla také krtkův dort od Dr.Otkera...byl dobrý,ale možná jsem tam cítila trochů té uměliny a ten z cukrárny byl lepší
Samozřejmě,že mám v plánu udělat domácí,ale to až se někdy budu hóóódně nudit....mám z něj strach a chci najít ten správný recept,takže si vyčkám na pravou chvilku...
Neviděli jste někde medovníček v prášku od jiné značky?
Cituji Iamsweethoney: Neviděli jste někde medovníček v prášku od jiné značky?
V prášku ne,ale v TESCO jsem našla už hotové pláty na medovník(v regálech,kde jsou linecké rohlíčky v čokoládě a podobné trvanlivé sladkosti) jedno balení ti stačí.Na krém uvař salko mléko v plechovce(zavřená plechovka dvě hodiny v hrnci potopená celá ve vodě vařit) udělá se karamela a tu vyšleháš studenou s kostkou másla.Pláty tím popatláš i z vrchu a po stranách,posypeš mletýma ořechama a je to.Na den do lednice zabalené v alobalu.
Laky
Ty jsi báječná.....to je nápad....moc děkuju
Kupovat medovník v prášku je hloupost. Dát dohromady ingredience není těžké, horší je práce s tvarováním plátů a postupným pečením a to vám žádný prášek neulehčí. Receptů je hodně, já ho peču tak jen jednou do roka a pokaždé ten recept ztratím, tak nemám žádný stálý a pokaždý to dopadne dobře.
Ale inspirovaly jste mě, jdu si dát hrnec na plotnu ať si ráno uvařím salko na krém
Cituji Piňa Colada: Dát dohromady ingredience není těžké, horší je práce s tvarováním plátů a postupným pečením a to vám žádný prášek neulehčí
nejhorší na tom pečení je,že to těsto se lepí a nesmí se přepálit v troubě.
Já z něho dělám na vánoce trubičky medové,plněné krémem ze salka...ale jako medovník bych to péct nechtěla,neumím si představit péct ty pláty v té tenké verzi,fuj to je moc práce.Stejně ten krém je na tom nejlepší a dají se jím klidně poslepovat i Be-Be sušenky jako "roláda" pěkně za sebou dva balíčky,opatlat krém i kolem dokola,zabalit do alobalu a po jednom dni v lednici krájet po diagonále...moc pěkně to vypadá a mňam chutná.
Já nikdy nevím, na kolik plátů mi to výjde. Válím co nejtenší, oříznu okolo talíře. Válím to rovnou na pečícím papíře, peče se to krátce, tak vždy v mezičase uválím další kolo. Je to takové svižné Ale to víš, perník nebo bábovka to neni, dá to víc zabrat. Zítra ho upeču pro kamarádku, má narozeniny, dlouho jsme se neviděly, změnila mezitím styl a vůbec nevím, čím bych jí potěšila. Ale sladké snad má ráda pořád
Laky
Bebesušenková roláda je u mě s medovníkem na prvním místě v žebříčku....no teď přemýšlím,co mám vlastně radši.....
Piňa Colada
Dát dohromady ingredience opravdu těžké není,ale příprava ano.....já na medovník tedy potřebuji pevné nervy....i když někdy propeču a provařím celý den..tak se toho medovníčku bojím nebo alespoň toho těsta.....nedokážu si představit válení těch lepivejch placek ještě tak na tenko.
Myslíte,že se dá to těsto na domácí medovník také jen rozetřít na kružnici pečícího papíru jako u Dr.Otkera?Nebo se musí válet?
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.