imoen
Já to mám podobně Byly doby, kdy jsem na sladkém ulitávala (čokolády, různé oplatky a tyčinky) a neuměla jsem si bez toho představit den Ale časy se mění a ted´ když si občas něco z toho dám, taky mi to 1.) už nechutná a 2.) divím se, že jsem to vůbec kdy jedla.. Stejně tak to mám s perlivými nápoji a mlékem.. Jako bych si na ně odvykla.
Cituji matadi: a-b je dobré, jihočeské není špatné
obě po rozpuštění udělají žlutou vodu..........to není máslo
Laky
myslela jsem tím kostku másla, ne že to skutečně je máslo...většinou madetu, nebo...hm...nevím, jak se jmenuje, ale z mlékárny valaššké meziříčí...
už je to dlouho, co jsem máslo kupovala, asi tak 10 let ho nepoužívám, jedině na vymštění pekáče pro chuť, ale to beru kouek u mámy z ledničky, přece ho nebudu kupovat, když ho celé nesním, a jaké kupuje ona, se podívám
TinaAn
Řepkový olej - to je další kapitota. I jej někteří považují za škodlivý. Ale já sama na něm smažím
Jsem zastánce myšlenky - všeho s mírou. Ono třeba jako prevence proti rakovině tlustého střeva (a to vám řekne dnes už kdejaký doktor) se doporučuje naopak nejíst živočišné tuky (tedy taková ta másla v papíře) a naopak jíst spíše margariny. Fámy o tom, že margaríny též nejsou příliš zdravé jsem slyšela taky ale teď teď babo raď...
Cituji imoen: myslela jsem tím kostku másla, ne že to skutečně je máslo...
aha,ono totiž většinou i "máslo" ve formě kostky chutná skoro stejně jako Rama,jen je to tuhé obsahem vody,když ho vyndáš z lednice.Ale rozpuštěné je to naprosto stejné,jako margarín...žlutá voda s mastnýma okama.
Máslo domácí a smetanové jsem koupila v TESCO Letňany na stánku s výrobky z mléka.Byla to hrouda na váhu.Prodává to tam nějaký soukromník co má vlastní krávy.
Laky
Já kupuju různá másla, a abych řekla pravdu, tak jsem se ani nepídila po obsahu. Teď mám doma Tatra máslo. Ve složení je napsáno pouze 82% tuku. Toť vše. To snad ani není možné.
Nikdy jsem si toho nevšimla. V ledničce mi zbyl ještě kousek jiného a ejhle, k mému překvapení je ve složení napsáno: smetana, mléčná kultůra. Že by?
Tak díky Tobě si budu muset dát pozor, co kupuju.
...
...
Cituji Romísek: tak jsem se ani nepídila po obsahu.
Nechci se nějak chvástat,ale ve "studování" složení potravin v obchodech jsem už "potravní specialista"
Ne že bych chtěla žít extra zdravě,ale docela mě zajímá co sníme vzhledem k tomu,že máme doma psa a mockrát se stalo,že potrava padla na zem,pes se na to vrhnul a vzápětí začal couvat,aniž by se toho dotkl.Pokud to nejí ani pes,tak co to pro boha je?Takže potom,co spousta potravin letěla do koše už vážně studuju složení a věř,že máslo v našich obchodech není.Teda to klasické smetanové máslo.
To je fakt rozdiel maslo a maslo, najmä tie lacné sú len čisté náhražky masla. Inak používame Ramu maslovú a Oliviu tá je vynikajúca.
Cituji levhardova: "Jsou margarín a podobné tuky nebezpečné?"
odpovídá prof. Ing. Rudolf Poledne, CSc. takhle:
To je nesmysl, protože v současné době se margaríny vyrábějí zásadně jinak než před padesáti lety a složení těch měkkých margarínů, které používáme, je naprosto identické s rostlinným olejem, ze kterého jsou vyrobené. Takže jakákoliv náhrada živočišných tuků margarínem je výborná. U nás se to projevilo po odbourání dotací na potraviny v roce 1991 – protože jsme nahradili máslo margarínem, tak nám klesl cholesterol v průměru o 12 %.
Nevím, ale já více věřím odborníkům než různým všeználkům (nemyslím to zle) z netových diskusí
přesně
Cituji Jersika: u něho je jasné, že bude podporovat margarín, chtělo by to někdy zapojit zdravý rozum a pokud se věří odborníkům, zeptat se ještě někoho.
vždyť říkám na biochemii nám přednášeli, že naopak másla jsou horší než margarýny (právě kvůli cholesterolu a že o reklamu jde -ale reklamu na to, aby se lidi vrátili k máslům), odborníci tvrdí: margarýny a ne másla a různí rádoby chytráci že ne že to je jako petka a jak to víte vy všeználci?
http://www.mwm.cz/clanek1.php?id=1245&pjmeno=&kred it=&p1= zajímavý článek.
Jinak hlasuji rozhodně pro máslo ne margarín.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.