jsem taky pro klasické máslo...ramu, perlu atd. bych si v životě nekoupila!
stačí si roztopit máslo v hrnku, to se nedá jíst bleeee
jsem taky pro klasické máslo...ramu, perlu atd. bych si v životě nekoupila!
stačí si roztopit margarín v hrnku, to se nedá jíst bleeee
Cituji levhardova: A tak bych mohla pokračovat...
Dobře, řeknu to na plná ústa, zkus se zeptat třeba Ing. Havlíčka, když tak věříš titulovaným "odborníkům". Nebo specialistky v tomto oboru MUDr. Šárkové.
Cituji Ambra: jsem taky pro klasické máslo...
čemu říkáš klasické máslo?
Máslo je ze smetany,takže klasické už je pouze to,co se vyrobí na farmě...domácí.
To co se pod pojmem "máslo" prodává v obchodech je po rozpuštění většinou žlutá voda.
Takže jaký druh,prosím název a výrobce kupuješ jako máslo.
sice to souvisí okrajově, ale i tak
http://aktualne.centrum.cz/ekonomika/prace/clanek. phtml?id=647726
Laky
no ono je to tak, že já už asi 5 let máslo nekupuju....já ho k životu vlastně ani nepotřebuju....doma jsme ho mívali stále...ale ted žiju v domácnosti 8 let mimo domov a zjistila jsem, že se bez něj obejdu...
navíc mi před 3 lety zjistili silnou alergii na mléko (což je kapitola sama pro sebe-reklamní triky pijte hodně mléka, vápník atd.) takže mléčné výrobky již nejím..pouze sojové a kozí
Cituji Ambra: no ono je to tak, že já už asi 5 let máslo nekupuju....
aha,tak to chápu.Ono totiž vše,co má název "máslo" už jaksi s máslem,které bylo kdysi nemá nic společného.
Cituji Jersika: Dobře, řeknu to na plná ústa, zkus se zeptat třeba Ing. Havlíčka, když tak věříš titulovaným "odborníkům". Nebo specialistky v tomto oboru MUDr. Šárkové.
Že by se Ing. Havlíček (mimochodem ten samý člověk v jednom z dílu pořadu "Jste to, co jíte" varuje před smažením na olivovém oleji - podle něj se pak stává horší než slunečnicový olej - a o pár dílů dál na něm opět vesele smaží Jestli má tento pán zcela opačný názor na margaríny než např. nutriční terapeutka z Poradenského centra Výživa dětí Jitka Rusková, DiS., tak se tomu upřímně už ani nedivím
jejda, takdy je debata...
pokud se můžu přidat, tak za sebe jím normální máslo...čistě proto, že mi i bez odborného vzdělání a podle selského rozumu přijde přirozenější. a taky mnohem chutnější.
a to se snažím dělat ve všem. pokud si můžu vybrat, jím to, co je "blíž přírodě", i když dnes už skoro nic.
smažíme na sádle. nějaké kecy o zdravé výživě, která se skládá z umělých margarínů, a všelijakých náhražek, jsou mimo mě. sádlo a máslo vyvažuju zeleninou a ovocem ze zahrady, normálně se hýbu, jím všecko, cholesterol mám mnohem lepší, než holky, co hlídají každé nevhodné sousto.
podle mě, kdyby lidi jedli normálně, nepotřebovali by hlídat cholesterol nějakým umělým máslem. ucpané cévy ze špatného životního stylu už margarín nezachrání. taky jdou mimo mě všecky ty debaty o vhodnosti/nevhodnosti vajec, mléka, oleje a kdovíčeho. platí, že co je s mírou, neuškodí...
edit: to, že i máslo už je jen stužená voda, je jiná věc
Ještě jedna "zajímavost". V cukrovinkách je trans mastných kyselin daleko víc… Pokud byste se tedy vyhýbali margarínům, měli byste se vyhýbat i čokoládě, trvanlivému sladkému pečivu nebo taveným sýrům, přitom těch se mnoho lidí "neštítí.“
levhardova
ble, tak těm se vyhýbám jak čert kříži...fuj hlavně těm hnus ošizeným čokoládám, bez kakaového másla....sušenka jsem měla po delší době, a můžu říct, že nechápu, jak si lidi můžou ještě něco takového kupovat....nedá se to jíst, a to jsem je dřív měla ráda. jsou strašně ošizené.
levhardova
Tak tavený sýry jsou taky pěkná sra*ka.. Ty tavící soli jsou svinstvo.
Čokoládu nejím, sladké pečivo taky ne.
Jednou za měsíc si namažu pečivo obyč.máslem, do salátu používám domácí oliváč dovezený přímo z Kréty, nejím smažený,..
A slyšela jsem, že na smažení je nejlepší olej řepkový..
A ty čokoládový náhražky, tzv."polevy", z kterých se vyrábí figurky, jsou humáč drsnej To bych nikdy nepozřela..
Cituji imoen: jím normální máslo...
jaké máslo?Prosím značku a kde to prodávají.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.