Cituji katushkaa: V Albertu mají vynikající od Tescomy
Díky kouknu po nich. Snad je budou mít všude, kde mají tescomu
Cituji sartre: Jestli má pokojovou teplotu nebo je studený.
Tak to bych docela oponovala, sice jsem makronky ještě nedělala, ale třeba do jiného pečení vždy šlehám bílky a když je vyndám z lednice a hned je začnu šlehat (jsou opravdu studené), tak se bílek nevyšlehá tak, jako když jsou vejce chvíli venku Ale uvidíme
Nejradši vařím a peču u Masterchefa , ale toho dneska neuvidím, tak si ho v sobotu stáhnu a půjdu na to
Tady je můj report a fotky z pečení Sice bude asi trošku dlouhý, ale kdyžtak přeskočte a nečtěte
Těsto:
Bílky jsem nenechávala odležet, ani nedělala cukrový rozvar. Použila jsem recept podle Chez Lucie (odkaz někde v této diskusi).
Ovšem oproti receptu jsem nesmíchala cukr krystal s bílky a pak šlehala. Ale nejdříve jsem vyšlehala bílky a pak tam zašlehala opatrně cukr. Z vlastní zkušenosti vím, že většinou když rovnou přidám cukr špatně se mi bílky šlehají. Těsto mělo kašovitou strukuturu.
Pečení:
Nepoužila jsem nakonec šablony, ale stříkala těsto na plech "dle intuice". A povedlo se, po nastříkání na plech jsem tím pořádně několikrát zabušila o stůl. A pak dala do horkovzdušné trouby předehřáté na 140 stupňů. No a tady byl zakopaný pes. Oba plechy, které jsem vyfotila byly pečené ze stejného těsta, stejně dlouho odleželé a jeden popraskal a na druhém mám výstavní makronky. Fígl je asi v tom, že se nesmí péct dva plechy na jednou a že makronky mají rády přímé teplo zezhora. Tedy ten horní plech, je ten hezčí
Náplň:
Já jsem použila vyšlehané mascarpone s jahodovým džemem a vyšlehanou rozpuštěnou čokoládu se šlehačkou (tím to nešlo plnit, bylo to málo husté a víc našlehat nešlo, takže to nedoporučuju).
Ze 100g mandlové mouky, jsem napekla cca 20 povedených makronek. No a jak se vám líbí?
IMAG0180.jpg
IMAG0181.jpg
IMAG0184.jpg
IMAG0186.jpg
Cituji Cindova: No a jak se vám líbí?
Je to hezké ale stojí těch 20 kousků za tu práci?To je pro jednoho ke kávě a dál?
Cituji Tiakia: 20 kousků za tu práci?To je pro jednoho ke kávě a dál?
Řekla bych pro 4 ke kávě Pro každého 5 makronek a já bych jich 5 za sebou určitě nesnědla.
Každopádně ono to tolik práce není, myslela jsem si, že to bude pracné, ale šlo to jako po másle, můžeš ušlehat dvakrát víc bílků (já dělala pouze ze 3 bílků).
Šlehání a příprava max. 10 minut. Stříkání na plech cca 2 minuty. Příprava krému cca 2 minuty. Mazání cca 5 minut.
Jenom je zdlouhavý ten proces: 30 minut schnou, než se dají do trouby a 14 minut se pečou. Takže dle mého stejně pracné jak třeba bublanina
Reaguji na Tiakia: To mně se na tom zase líbí, že toho je málo.
Jinak Cindova moc gratuluju.
Já jsem se do nich pustila dneska, zrovna mi schnou před pečením. Tedy už teď vím, že nevyjdou, těsto mám hodně husté, to jsem nečekala. Asi jsem někde udělala chybu. Ale i zasyrova je moc dobré (i když šíleně sladké). Těsto dělám s čokoládou a plnit budu ricottou s pomerančovou šťávou a kůrou (pustila jsem se do nich neplánovaně, nic jiného doma nebylo. ).
Až dodělám, také sem dám foto, i když jak říkám, tuším, že to nedopadne moc dobře. Ale hlavně, aby chutnaly. A příště třeba budou i vypadat.
Cituji Cindova: já bych jich 5 za sebou určitě nesnědla.
no pokud někdo nedietí a je třeba chlap,tak ta porce 20 kusů je příjemná sváča ke kávě.
Jsou fakt hezké
Já bych tedy nesnědla ani jednu sněhové sladkosti nemám ráda,ale povedlo se ti to hezky.
Cituji Tiakia: no pokud někdo nedietí a je třeba chlap,tak ta porce 20 kusů je příjemná sváča ke kávě.
No každý to má jinak Já si myslím, že mému chlapovi budou ke kávě stačit dvě Ono ty makronky nejsou jak bublanina, nebo buchty, je to spíš taková delikatesa.
Cituji PíBí: Až dodělám, také sem dám foto,
Těším se na foto A neboj, určitě se povedou Já jsem taky měla obavy.
Cituji Tiakia: no pokud někdo nedietí a je třeba chlap,tak ta porce 20 kusů je příjemná sváča ke kávě
To je jako bys řekla, že 4 pralinky chlapovi nestačí, že by musel posvačit celou bonbonieru. Tohle není ke svačine to je pochoutka jako čokolada nebo cukroví. Toho se nemá člověk najist.
Tak fotku sem nedám. To těsto se mi rozlilo, stala se z něj souvislá hmota po celém plechu. Ale chuť s tou ricottou je dobrá. Příští týden bude další zkouška.
Cituji PíBí: To těsto se mi rozlilo, stala se z něj souvislá hmota po celém plechu.
Jej škoda, tak snad se příště vyvedou Já jsem ještě celou makronku neochutnala, nechám je minimálně den odležet v ledničce Ochutnávala jsem pouze krém, těsto a pak hotovou neslepenou skořápku Tak uvidíme jak budou chutnat.
Jinak ta ricotta s pomerančem je dobrý nápad, tvůj? Nebo jsi to někde vyčetla?
Cituji Cindova: Jinak ta ricotta s pomerančem je dobrý nápad, tvůj? Nebo jsi to někde vyčetla?
Můj, ale předpokládám, že nejsem první, koho to napadlo. U mne jen z nouze ctnost, nic jiného použitelného doma prostě nebylo.
Mně to nijak zvlášť nevadí, že se nepovedlo. Byla to forma terapie, přišla jsem na jiné myšlenky, takže účel to splnilo.
Cituji Siiri: To je jako bys řekla, že 4 pralinky chlapovi nestačí, že by musel posvačit celou bonbonieru.
celé například Mon Cherry bonboniéru velkou sním na posezení i já,tak proč ne chlap.Čokoládu zvládám 400g v pohodě.
Cituji Tiakia: celé například Mon Cherry bonboniéru velkou sním na posezení i já,tak proč ne chlap.Čokoládu zvládám 400g v pohodě.
No ja taky, ale nenazyvám to svačinou.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.