ammalka
Vercam
v Tescu 100% ( u věcí na pečení - jako kakao, prdopeč, želatina,tresti.....),jinak si troufnu říct,že ho mají snad v každých potrvinách,jen je někdy kumšt ho najít
ammalka
ahoj, no marcipán udělám teď, dneska i vytvaruji ozdoby a pak v pátek ráno chci upéct a dát krém, aby to ztuhlo a v sobotu ráno ho dozdobit.
pehot
Díky,mléko jsem našla, ale u káv, čokolád v prášku a tak. Jen kdyby ho někdo hledal a nenašel, tak další tip kde v Tescu hledat.
pehot
Taky jsem si říkala.
Jinak marcipán už mám. Jen nevím, zda ho nebude málo. Mám z 250g mléka a 500g moučk. cukru a chci dělat formu dortu o průměru 22cm (snad to nepletu) a pak zbytek jsem si nechala na ozdoby a rovnou i obarvila. Dočetla jsem se, že by se to mělo nechat před tvořením ozdob vychladit, tak až teda zítra no.
holky a ještě něco bych potřebovala vědět: udělala jsem ten pařížský krém a teď se mi chladí do zítra v ledničce, zítra udělám teda trochu toho pudingového a potřu to. Chtěla jsem se zeptat, za jak dlouho na to můžu položit marcipán? Puding teda uvařím, nechám zchladit, pak vyšlehám s máslem a nanesu na korpus a pak na to dám hned marcipán. potah? Anebo to musí zase nějaký čas ztuhnout?
Díky moc
Teď jsem si ještě vzpomněla, že vlastně jedna paní psala, že když dám šlehačku do dortu, tak musím vytvořit mantinely po obvodu dortu, jinak by šlehačka vylezla ven, že nestačí dort potřít normálním krémem, který patří pod marcipán. Tak jsem z toho fakt jelen.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.