Cituji denynka74: Vaření doma a v restauraci skutečně nelze srovnávat, i když si to spousta lidí myslí
A tohle považuju za omyl. I jídla v restauraci by měla být co nejjednodušší - rychlá příprava, kvalitní suroviny. Zákazník pak dlouho nečeká, kuchyň není přetížená a výsledné jídlo je výborné. Třeba takový čerstvý losos se připravuje 7 minut z každé strany, k tomu bylinkové máslo, brambory a máte skvělé jídlo doma nebo v restauraci. Co víc si přát?
Za mě Pohlreich ,ráda na něj koukám a mu prominu i jeho výrazy...Je fakt,že díky němu jsem přestala používat na vaření různé ty masoxi a dokonce i kečup do vaření
Babica mi příjde jako hospodský typ..,tím myslím mluvou-hlasem-jako by byl pořád nalitý...Jeho vaření je opravdu spíš takové obyč. jídlo na doma...
Cituji Miabelle: nemáš recept na to kuře na citronu?
Jasně, bylo to v druhé sérii, takové to okénko s rychlým receptem. Opečeš kuřecí prsíčka na trošce oleje z obou stran dohněda, pak k nim přileješ citrónovou šťávu a kousek másla, to se spojí se šťávou z masa a vytvoří omáčku a zasypeš listovou petrželkou nakrájenou na jemno. Je to výborný, já to jím s vařenýma bramborama.
Nesedí mně ani jeden, vulgarizmy do televize nepatří, toho pípání je na mě přespříliš. Jinak souhlasím, úroveň restaurací je většinou ubohá, jeden pořad to nezachrání, od toho jsou jiné instituce, ty by měly začít fungovat
jsem se nasmála
já fandím Zdendovi, ostřejší výrazy mi u něj nevadí, k němu to prostě asi patří, hlavně to je úplně super pořad, vždycky se pobavim
Cituji AdaZBrna: A tohle považuju za omyl. I jídla v restauraci by měla být co nejjednodušší - rychlá příprava, kvalitní suroviny. Zákazník pak dlouho nečeká, kuchyň není přetížená a výsledné jídlo je výborné. Třeba takový čerstvý losos se připravuje 7 minut z každé strany, k tomu bylinkové máslo, brambory a máte skvělé jídlo doma nebo v restauraci
.......samozřejmě, máš naprostou pravdu- jednoduchá jídla, čerstvé suroviny- super! Čerstvého lososa připravujem v našem hotelu také. Na pořad pana Pohlreicha se taky vždycky těším.
Ale promiň, vaření doma a v provozu skutečně není to samé Nevím proč nesouhlasíš?
myslím že je to nesrovnatelné... normálně si klidně uvařím podle babicy, ale pokud budu chtít jít na jistotu kvalitní a dobré večeře, rozhodně ke zdéňovi ano šéfe zbožňuju. myslím, že je rozhodně větší machr.)
Na Babicu jsem se dívala, abych si udělala vlastní názor. Pekl maso v troubě. Kuřecí stehna, bůček a velký kus krkovičky vcelku. Každé toto maso vyžaduje jiný čas a teplotu na pečení. Hodil to tam vše naráz na hodinu, poté vyndal vše černý, spálený skoro na uhel. Takové spálené maso a tuky obsahují spoustu karcinogenů. Považuji za zdraví nebepečné podle Babici vařit.
Pohlreich je pan kuchař. Nemusíme umět vařit jako Zdeněk Pohlreich, ale můžeme se ním inspirovat. Líbí se mi jeho jednoduché recepty, líbí se mi nápad vylepšovat špatné restaurace, líbí se mi jeho smysl pro humor. Někdý drsný, ale ne samoúčelně. Provokuje ty kuchaře které učí, aby se vzpamatovali. Jeho hlášky mně nepobuřují, ale baví!
A včera mu to na Týtý v těch brýlích fakt seklo...!
podle mě se nedají ani moc srovnávat, každý má pořad, který se zaměřuje na něco jiného i když se to týká jídla.
Já na Babicu koukám, když se chci pobavit....Přijde mi věčně nalitej..
Pohlreich - jednou na nějakého kuchaře ječel " ....píp... to jak Babica "
Zdeněk Pohlreich - je to prostě p. kuchař a jeho rybí speciality v hotelu Radisson Blu Alcron SAS - nepopsatelné. Navíc, Babica ani není kuchař, je to jen nějaký prodavač lyží a nemá vůbec žádnou úroveň.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.