Ahojky, máte s masem z hovězích krků do tataráku některá zkušenost? Já zatím dělala jen ze svíčkové popřípadě z falešné svíčkové, ale tohle je pro mě novinka. Tady je recept, aby jste uvěřili...http://recepty.vlasta.cz/recepty/levny-tatarak-4198.aspx
Díky
Reaguji na Verys:
Zkopírovala jsem z receptu
1.Hovězí maso ihned po zakoupení uložíme do mrazničky a těsně před přípravou ho pozvolna rozmrazíme. Krk pak pečlivě zbavíme všech tučných částí a blan, dvakrát umeleme v masovém strojku a rozdělíme na 4 porce, z kterých utvoříme na talířích bochánky.
To je katastrofa semleté zmrzlé maso!
Platí ono známé "když nemáš na kvalitní suroviny,tak raději nic" připomíná mi to recepty od pána jménem Babica,ten taky splácá kde co
Přesně tenhle recept mám v odkazu. No tak jsi mi moc neporadila, ptala jsem se jestli to někdo zkoušel.
Cituji Verys: No tak jsi mi moc neporadila
Radím ti ani nezkoušet jíst syrové maso v této kvalitě není moc rozumné.
Cituji Verys: Přesně tenhle recept mám v odkazu
Ano,to je kopírované z tvého odkazu
méně než
10 příspěvků
Dělám tatarák z masa, které se mi na pultu zrovna líbí(nejčastěji ta falešná svíčková). Na tom krku asi nic hrozného také nebude, pokud je maso hezké. Ta příprava je, dle mého názoru divně napsaná. Maso se lehce namrazí, když se připravuje carpaccio, aby šlo lépe krájet,, nebo když je tatarák škrábaný. Do mlýnku to asi nemá smysl.. Z krku spíše připravuji hovězí s omáčkami, na to je to fajn maso.
Uff...taky bych to nezkoušela, tatarák jedině ze svíčkové, nebo ze zadního, když je pěkné, ti lidi už dneska neví, co by vymysleli...
Reaguji na TheKitty172:
TAk já miluju všechny možné tataráky, ať už s hovězího nebo lososa nebo z tuňáka nebo třeba zeleninový, takže jen ať lidi vymýšlí, ale hlavně ať je to dobré
Tenhle za každou cenu dělat nebudu, jen mě zajímaly ohlasy... taky jsem na ten recept hleděla jak puk
Hovězí krk je spíše prorostlejší maso vhodné na polévku, dušení, pečení nebo guláš.
Jíst ho za syrova v podobě tataráku nedoporučuji.
Cituji Tiakia: To je katastrofa semleté zmrzlé maso!
když o tom nic nevíš, tak se k tomu nevyjadřuj, buď tak hodná, zamrazení na 24 až 48 hodin se provádí z hygienických důvodů!, navíc lehce namrzlé maso jde lépe naškrábat
tatarák lze samozřejmě udělat z jakéhokoli libového a nešlachovitého masa a opravdu bych ráda viděla člověka, který podle chuti pozná, jestli bylo z toho, či onoho koce krávy či býčka
Cituji Kikulina: když o tom nic nevíš, tak se k tomu nevyjadřuj, buď tak hodná, zamrazení na 24 až 48 hodin se provádí z hygienických důvodů!, navíc lehce namrzlé maso jde lépe naškrábat
Pokud chceš ničit případné parazity,tak musíš hluboce mrazit a to běžný mrazák neumí a pokud chceš ničit svíčkovou tím,že jí necháš zmrznout,tak si to tak dělej,ale je to k ničemu.
Pokud si meleš jakékoliv jiné maso na tatarák,tak už je to stejně hnus a to klidně i dej do mrazáku tomu už nijak neuškodíš.
Reaguji na Tiakia: jak píšu, nic o tom nevíš, tak o tom nepiš, můžu se tu ohánět vzděláním, zkouškami z technologie masa atd...zmražení na -18 °C, což běžný mrazák umí, na parazity stačí + krátké mrazení, na den, dva, nikoli v řádu týdnů a měsíců masu neuškodí, pokud to někdo nevrazí na výparník
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.