Nevíte kolik si tak vydělá servírka v dýškách v nějaké střední kategorii restaurace v takovem menším městě?
Někde jsem četla že to je třeba 8000-12000,-Kč za měsíc.to mě přišlo hrozně moc.. víc než ten fixní plat servírky ale to by snad muselo být furt narváno a každý nechávat docela slušný dýška,což si zas myslim že dost lidí nenechává,ne?

arrow
profile_image
Klariska1241 mojeid
od 2. 11. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Většina nechává dýška tak 5 Kč, platíš třeba 496, tak ti dá 500 a řekne: "To si nechte."
Takže myslím, že těch 12 000,- měsíčně je docela dost a ne moc reálné...

Taky mě to právě přišlo moc že takový velký dýška se moc nenechávaj

arrow
profile_image
Mrsetnies
od 14. 1. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

No když jdeme s přítelem třeba do pizzerie, necháváme většinou 20 - 30Kč. A přítelovi to příjde ještě málo, ale víc mu nedovolím ,, myslím že částka 3000 - 5000Kč by byla i možná

Mělo by se dávat 10% z útraty, ale to asi málokdo dává.
My naposled fakt tech 10 dali, byla to skoro stovka a slečna nám to málem vrátila, že je to moc

Ale taky hodně záleží, jaké to v tom podniku je, pokud mě někdo nechá čekat s prázdnou skleničkou, tak klidně nedám nic.

arrow
profile_image
Maryon
od 14. 11. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Za den v kavárně jsem si na dýškách vydělala 1000 Kč... Takže z vlastní zkušenosti říkám, že je to reálné.

arrow
profile_image
Lucrezia
od 26. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

možné to je a v lepší restauraci i víc. Kamarádka měla minimální mzdu, ale i se spropitným měla dohromady kolem 25 tisíc měsíčně

arrow
profile_image
Mia_Sofia mojeid
od 3. 5. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Tam, kde se hosté často střídají (viz. ta kavárna), je možné si vydělat poměrně velké spropitné. My necháváme min. 5Kč, max. 30-40Kč - záleží jak jsme spokojeni s pitím/jídlem a obsluhou.

arrow
profile_image
Scoooby
od 6. 12. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Dělala jsem občas brigádně v docela zaplivaném pajzlu. Trochu přeháním, ale fakt žádný luxus. Kam chodili každodenně stejní štamgasti, ale i tak jsem měla za den v průměru mezi 400-600.
Pořádaly se tam docela často nějaké akce- zabíjačka, den dětí... A to nebyl problém i tisícovka

arrow
profile_image
Emma_Belle
od 27. 10. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Naproszý souhlas - 12000,- je blbost - to by musel být jó vyhlášený podnik - za víkend tak 500-1000,- , počítej že ve většině restaurací si dýška rozděluješ s kolegy (ne-li i s kuchaři).

arrow
profile_image
mitternacht
od 12. 8. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Já si jednou za víkend na zahrádce u restaurace vydělala 2 tis., ale to bylo jen jednou. Jinak tak cca 1000 za pátek-neděli. Lidi nechávali do desetikoruny (zaokrouhlovali podle sumy, kterou měli platit). Já taky víc jak 10 Kč nenechávám. Jen někdy, když jdeme s přítelem na večeři a obsluha je bezproblémová a příjemná, necháme 30-50 Kč.

arrow
profile_image
Amnesia
od 18. 4. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

já jsem dělala v jedný zapadlý pizzerii jako servírka a měla jsem denně tak 500-700, dělala jsem krátkej a dlouhej. Na Ibize jsem byla v kuchyni a každých 10 dní jsme měli každej z personálu cca 120-150 Eur., tenkrát bylo Euro ještě okolo 30 Kč

my teda s manželem dáváme dost, tam kde jsme spokojeni klidně 150-200 Kč. V normál restauracích cca 50

arrow
profile_image
LaiDi
od 18. 1. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Hodně záleží kde... když tě zajímá menší město, průměrná restaurace... tak tam těžko dosáhnou i na těch 8.000,- měsíčně na dýškách. Když budeme brát průměrnou restauraci, barů a kaváren v krajském městě, na těch 12.000,- obsluha většinou dosáhne. Když budeme brát Prahu v centru, tam obsluha má taková dýška měsíčně, že je to i dvakrát víc, než dostanou fixní plat

No město má asi 17000,-Kč obyvatel a je to středověká hospůdka,nově otevřená..Taky ty dýška nevidim až v takovym částkách

arrow
profile_image
Red_fire
od 5. 11. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji mishulkaa15: 17000,-Kč obyvatel

Milý překlep...

Podle mého názoru je hlavní to, zda jsi milá a ochotná, občas se usměješ na hosty i když jdeš jen kolem, aby si u tebe mohli případně objednat a podobně Jakmile lidi začnou mít pocit, že tě bůhví jak obtěžují, výše spropitného může markatně klesnout.
Zkušenosti s prací servírky nemám, ale doplním to, co jsem uvedla - nedávno jsme byli s přítelem na obědě a na to, že jako studenti šetřící na bydlení na jídlo obvykle nechodíme, utratili jsme na naše poměry dost. A při takových příležitostech dává přítel třeba 30-40 Kč spropitné - jenže slečna nás celou dobu přehlížela, pití mi musel jít objednat sám, protože slečna si povídala s další servírkou u baru a vrchol byl, když nám po hlavním jídle měla přinést salát, který byl k mému menu - samozřejmě jsem si pro něj musela zajít sama a servírka mi řekla, že je jen na nabrání (načež já jí řekla že jo, ale evidentně jen pro zrzavé...) - přitom jej tam přinesla mnoha lidem. Takže přítel pak zaplatil přesnou sumu a když zkoušela obligátní "Nemáte drobné?" - "Ano, mám a dal jsem vám přesně." Neřekla ani slovo a odešla.
Ale měla opravdu krátkou sukni, tak to zřejmě dorovnali němečtí studenti u vedlejšího stolu...

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy otevřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené