Zdravím,
mam problém, nejím zeleninu a bohužel ji neumím ochutit ani sní nějak postupovat. Prosím o nějaké rady a typy a dávkování. Přítel ji miluje a já mu ji doposud neumím pořádně udělat.
děkuji
Jakože syrovou ?
Já si oblíbila olej z dýňových semen - udělám salát z rajčat, papriky, okurky a balkánského sýra, do toho nasekám pár (černých) oliv a pokapu dýňovým olejem. Jinak zeleninu taky moc nemusím, ale tohle zatím chutnalo každému - třeba jako příloha k masu apod.
Reaguji na Elsisn:
Miluji pečenou zeleninu (cibule, mrkev, celer, hrášek a kukuřice) s pepřem, novým kořením, bobkovým listem a kostkou masoxu. Je to výborné k masu a nemusí být ani příloha.
Já si ráda dělám na pánvi na oliv. oleji papriky a rajčata (někdy lilek) a přidávám sůl, pepř, česnek a všechny možný bylinky, co si natrhám na zahradě, většinou oregano a bazalku, někdy i další. Je to velká dobrota.
Jinak základ sůl, pepř určitě... to myslím i stačí.
Reaguji na Elsisn: Když už zatepla zeleninu, tak klasickou kořenovou ev. s brokolicí v parní troubě, chutná skvěle sama o sobě a když se k tomu na talíř přidá ještě zakysaná smetana, tak je to pohádka.
Já si vyloženě zamilovala zelené fazolky, rozpustím kousek másla, hodím je na něj, dochutím česnekem, solí a pepřem (přiznám se, že i vegetou), nechám změknout a je to luxus! A to jsem jako malá fazolové lusky nesnášela, obzvlášť když nám je ve škole dělali ve smetanové omáčce a teď je miluju já i přítel, super příloha k masu a když to chci pestřejší, hodím k tomu i mix mražené zeleniny (mrkev, hrášek, kukuřice)
Reaguji na Elsisn: Na dušenou a pečenou zeleninu je výborné koření Ratatouille http://www.koreni.cz/obchod/korenici-smesi/ratatou ille a jinak na saláty je super Chimichuri http://www.koreni.cz/obchod/korenici-smesi/chimich uri a ještě tam mají i nějaké salátové ale to jsem nezkoušela. S tímto kořením mám skvělé zkušenosti
děkuji moc za reakce, určitě otestuju jen mám ještě problém kolik cca soli na porci? aby to mělo chut ale zase abych to nepřesolila
Cituji Elsisn: děkuji moc za reakce, určitě otestuju jen mám ještě problém kolik cca soli na porci? aby to mělo chut ale zase abych to nepřesolila
to musíš prostě ochutnat, raději méně než více, přisolit si může vždycky každý sám
Reaguji na Lavender_kid: jelikož jí nejím a když už jí ochutnám tak je mi na zvracení, tak se tomu snažím zuby nehty vyhnout
Cituji Elsisn: jelikož jí nejím a když už jí ochutnám tak je mi na zvracení, tak se tomu snažím zuby nehty vyhnout
Tak to nikdy nemůžeš ochutit dobře, když neochutnáváš
Cituji Elsisn: jen mám ještě problém kolik cca soli na porci?
Cituji Elsisn: jelikož jí nejím a když už jí ochutnám tak je mi na zvracení, tak se tomu snažím zuby nehty vyhnout
když přidáš česnek,tak už ani moc solit nemusíš,proč zeleninu děláš,když je ti z ní nevolno?
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.