arrow
profile_image
Elsisn
od 22. 9. 2014
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Zdravím,
mam problém, nejím zeleninu a bohužel ji neumím ochutit ani sní nějak postupovat. Prosím o nějaké rady a typy a dávkování. Přítel ji miluje a já mu ji doposud neumím pořádně udělat.
děkuji

Jakože syrovou ?
Já si oblíbila olej z dýňových semen - udělám salát z rajčat, papriky, okurky a balkánského sýra, do toho nasekám pár (černých) oliv a pokapu dýňovým olejem. Jinak zeleninu taky moc nemusím, ale tohle zatím chutnalo každému - třeba jako příloha k masu apod.

arrow
profile_image
Elsisn
od 22. 9. 2014
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na dadabus:
nene myslím vařenou, dušenou, grilovanou.. jakkoli upravovanou.

arrow
profile_image
Tiakia
od 1. 4. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Elsisn: nene myslím vařenou, dušenou, grilovanou.

Zkus sůl a pepř

Reaguji na Elsisn:
Miluji pečenou zeleninu (cibule, mrkev, celer, hrášek a kukuřice) s pepřem, novým kořením, bobkovým listem a kostkou masoxu. Je to výborné k masu a nemusí být ani příloha.

arrow
profile_image
whitelily
od 26. 8. 2014
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Curry, grilovací kořeni nebo obyč vegeta.

arrow
profile_image
scherbatsky
od 17. 12. 2013
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Já si ráda dělám na pánvi na oliv. oleji papriky a rajčata (někdy lilek) a přidávám sůl, pepř, česnek a všechny možný bylinky, co si natrhám na zahradě, většinou oregano a bazalku, někdy i další. Je to velká dobrota.

Jinak základ sůl, pepř určitě... to myslím i stačí.

arrow
profile_image
Veselka10
od 20. 12. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na Elsisn: Když už zatepla zeleninu, tak klasickou kořenovou ev. s brokolicí v parní troubě, chutná skvěle sama o sobě a když se k tomu na talíř přidá ještě zakysaná smetana, tak je to pohádka.

arrow
profile_image
petulajz
od 4. 4. 2013
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Já si vyloženě zamilovala zelené fazolky, rozpustím kousek másla, hodím je na něj, dochutím česnekem, solí a pepřem (přiznám se, že i vegetou), nechám změknout a je to luxus! A to jsem jako malá fazolové lusky nesnášela, obzvlášť když nám je ve škole dělali ve smetanové omáčce a teď je miluju já i přítel, super příloha k masu a když to chci pestřejší, hodím k tomu i mix mražené zeleniny (mrkev, hrášek, kukuřice)

arrow
profile_image
Hook-Ups
od 22. 5. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Elsisn: Na dušenou a pečenou zeleninu je výborné koření Ratatouille http://www.koreni.cz/obchod/korenici-smesi/ratatou ille a jinak na saláty je super Chimichuri http://www.koreni.cz/obchod/korenici-smesi/chimich uri a ještě tam mají i nějaké salátové ale to jsem nezkoušela. S tímto kořením mám skvělé zkušenosti

arrow
profile_image
Elsisn
od 22. 9. 2014
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

děkuji moc za reakce, určitě otestuju jen mám ještě problém kolik cca soli na porci? aby to mělo chut ale zase abych to nepřesolila

arrow
profile_image
Lavender_kid
od 23. 10. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji Elsisn: děkuji moc za reakce, určitě otestuju jen mám ještě problém kolik cca soli na porci? aby to mělo chut ale zase abych to nepřesolila

to musíš prostě ochutnat, raději méně než více, přisolit si může vždycky každý sám

arrow
profile_image
Elsisn
od 22. 9. 2014
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Lavender_kid: jelikož jí nejím a když už jí ochutnám tak je mi na zvracení, tak se tomu snažím zuby nehty vyhnout

arrow
profile_image
petulajz
od 4. 4. 2013
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Elsisn: jelikož jí nejím a když už jí ochutnám tak je mi na zvracení, tak se tomu snažím zuby nehty vyhnout

Tak to nikdy nemůžeš ochutit dobře, když neochutnáváš

arrow
profile_image
Tiakia
od 1. 4. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Elsisn: jen mám ještě problém kolik cca soli na porci?

Cituji Elsisn: jelikož jí nejím a když už jí ochutnám tak je mi na zvracení, tak se tomu snažím zuby nehty vyhnout

když přidáš česnek,tak už ani moc solit nemusíš,proč zeleninu děláš,když je ti z ní nevolno?

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené