Renataxyx,
já jsem vždy řešila problém jako ty - šlehala jsem vychlazenou 33% šlehačku na maximum otáček a stejně to bylo takové nijaké, polotekuté.
A jednou jsem zkusila koupit šlehačku Milkin - nevím, zda to jméno nekomolím, ale je to taková černo-bílá krabička, a šlo to rychle do úplného ztuhnutí, byla jsem strašně překvapená. Od té doby jinou šlehačku nekupuji. Tak zkus koupit tuto, třeba ti to také půjde. Já jsem právě dříve do zmrzlinových pohárů kupovala takovou tu šlehačku ve spreji, jelikož klasickou tekutou smetanu jsem nenašlehala. A teď konečně šlehám mixérem a celá rodina si pochvaluje . . .
ahoj já používám na šlehání kunín červený kelímek de luxe a ta je vyšlehaná ryhcle do tuha
Tak holky, musím vám poděkovat za rady ! Koupila jsem 33% šlehačku s logem "klasa", dala na 15 minut do mrazáku ( metly a misku taky ) a pak jsem šlehala a točila miskou a šlehačka se mi povedla ! Hurá
Cituji Miška85: Musí to být smetana ke šlehání a hlavně ji pořádně vychladit,jinak ji nevyšleháš
A já myslela, že má mít pokojovou teplotu. tak jsem zase o něco chytřejší.
Renataxyx
to jsem ráda .. kdyby jsi měla na oplátku zase nějakou dobrou radu jak na pařížskou šlehajdu, tak sem s ní prosím
Mi šla dobře a dotuha vyšlehat ta od ramy ve flašce- smetana na šlehání- bílo fialový obal
taky bych ráda recept na tu pařížskou
Pařížská domácí šlehačka - 1/4 litru polotučného mléka
125 gramů kvalitního másla / tedy polovinu kostky /
lžička kakaového prášku
V malém množství mléka rozmíchat kakao a potom přidat ke zbylému mléku / jako se třeba rozmíchává pudink /.Dát na oheň, hodně zahřát,ale NESMÍ SE VAŘIT. Do mixeru nakrájet máslo, zalít horkým mlékem a asi 5 - 7 minut mixovat.Dát do lednice a druhý den vyšleháme jako normální šlehačku.
Já šlehám z normálního mléka......fakt...namrazím mlíko,vezmu Mixika od Zepteru a frrrrr je hustá,že nejde vyklopit a hlavně strašně dobrá a ne tak tučná
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.