Poslední dobou se mi nedaří ručně našlehat šlehačku. Mám jí takovou skoro tekutou ( do svého kafe to naleju, ale návštěvě bych se to styděla dát) Už jsem zkusila růžné druhy šlehaček , šlehat ručně , šlehačem, v nerez nádobě, ale abych docílila pořádně tuhé šlehačky bez ztužovače , tak to mi opravdu nejde. Máte nějaký fígl ? Jedině jak docílím domácí šlehačky je láhev na šlehačku a bombičky.
jediné, co mě napadá, že používáš tu s míň tukem (do omáček), nebo nějaký levný ošizenec. mně se vždycky povede úplně obyčejným šlehačem i bez ztužovače...
Musí to být smetana ke šlehání a hlavně ji pořádně vychladit,jinak ji nevyšleháš. Já ztužovač taky nepoužívám a šlehám el.šlehačem.
Ahojky, já jí taky vždycky vyšlehám úplně v pohodě. Přesně, jak říkají holky, žádný ošizenec, vyšší obsah tuku a jen ta ke šlehání a pořádně vychlazená a máš to. Taky je možné, že ji šleháš moc dlouho. Pak je přešlehaná a spadne, zezačátku mého kuchaření se mi to stávalo.
Taky s tím mám problémy, tak to zkusím Zkoušela jsem jednou ztužovač, ale přijde mi, že tu chuť dost změní k horšímu.
Používám smetanu na šlehání s minimálním obsahem tuku 33% a nejde mi to tak jí zkusím víc schladit . Dokonce jsem jednou šlehala ručně a měla jsem místo šlehačky máslo
Cituji Renataxyx: Používám smetanu na šlehání s minimálním obsahem tuku 33% a nejde mi to
bohužel ani mě poslední dobou nejde vůbec vyšlehat šlehčka , mixér mám stále stejný ta bílá ještě jo ,ale pařížská je taková napůl nic moc asi to šiděj proto jsem se rozhodla pro lahev na bombičky z toho je aspoň tak jak má být.
Vyšlehání šlhačky je pro mě taky záhada, občas se to povede občas ne, a to je pak k vzteku. Ta z té láhve s bombičkami je ale bezkonkurenčně nejlepší. Ale já myslela že tento vynález se už nedělá. Měli jsme ho doma když jsem byla malá holka. Poraďte, dá se to opravdu ještě někde koupit?
partner je studovaný kuchař a prosazuje: šlehat šlehačem na nejvyšší stupeň a přitom ještě točit tou miskou dokola. já teda točím miskou, jak kdy se mi chce, a žádný rozdíl jsem zatím nezaznamenala, vyšlehat se mi to povede pokaždý. tak to zkus a uvidíš.
Mně NIKDY nejde ušlehat šlehačka z kelímku. Z krabičky (33%tuku) VŽDY v pohodě. Šlehám el. šlehačem.
Tak se přidávám do klubu .. velmi se mi osvědčila teorie vyšší obsah tuku a před šleháním asi na čtvrt hodinky vrazit na mrazák vč. metel na šlehání a nádoby na šlehání .. a pak při šlehání na nejvyšší stupeň to jde parádně. Akorát ne pařížská. Tam jsem dostala radu po svaření a vychlazení lehce chvilku šlehat a nechat 24hodin odpočinout v lednici a pak by to mělo jít. Co je na tom pravdy netuším, poslední pokus mě tak odrovnal, že jsem s pařížskou na nějakou dobu definitivně skončila Pokud má někdo nějakou zaručenou radu jak na pařížskou, prosím sem s ní
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.