Cituji yvonne_s: letos jsem teda dělat nechtěla, ale začínám být nahlodaná!
Přesně tak i já ...
Děkuji za recept asi z půl dávky vyzkouším o víkendu ... no a ty basilejský vypadají skvěle, a ani tam nejde koření ( já chuť těch klasických perníkových směsí moc nemusím )
Reaguji na dadabus: Není zač, aspoň jsem si ho oprášila před tím adventem!
Tak směs koření si můžeš udělat sama, nebo ji tam nedávat nakonec vůbec. Mně kořeněnější perníčky chutnají, ale spíš tak na ochutnání, než že bych si je dala k snídani, jen jako spestření. Asi jako zázvorky!
Basilejský sem dělala už hrozně dávno a byly příšerně sladký, ale jenom se po nich zaprášilo - a k černýmu čaju byly právě výborný jak to kontrastovalo.
Reaguji na dadabus: A co tenhle recept ? Je tam sice koření, ale ne ta směs z pytlíku a hodně medu.
Basilejský perník jsem z půl dávky zkusila. Myslela jsem, že těsto budu muset místo válení rozjezdit autem, tak to šlo ztuha Teď doufám, že přece jen trochu změkne, protože by se s tím dali rozbíjet ořechy
.
Reaguji na dadabus: Jé! Ten vypadá krásně! Ono se to rozpoští co si pamatuju spíš pak v puse s tím čajem až Ale zase když se to nechá jakože navlhnout - třeba s tím jabkem nebo tak, tak by to změknout mělo. Mně dojedou zítra suroviny, tak doufám, že se k tomu pak co nejdřív taky dostanu!
Cituji dadabus: Teď doufám, že přece jen trochu změkne, protože by se s tím dali rozbíjet ořechy
V nejhorším z toho uděláš strouhanku ale vypadá to docela jedle.
Cituji yvonne_s: Jen že právě se všichni hrozně bojí, že perníčky nezměknou a tak a přitom jsou moc dobrý i tvrdší
Tvrdý perník se blbě jí teda pokud ho nemáčíš v čaji a neuděláš z toho kaši.Proto se pečou perníčky měkké.
Reaguji na Tiakia: Mně se to právě křupe bez problémů - teda samozřejmě tenčí a menší tvary ( http://p2.uloziste.com/fotky6/t22d9fabe506cb7d/2e1 17bcaa42b70ae.jpg )- prostě jako sušenky (ono to taky není jakože tvrdý ale spíš..křehký? křupavý, ale ne o zuby...), to ty basilejský...to je doslova oříšek! Ale sou famozní! (i když sem na nich dnes doslova nechala ruky...)
A k těm basilejským - našla jsem na netu dobrej nápad: http://schokobeeri.blogspot.cz/2013/12/basler-leck erli-platzchen-mit.html
A přetvořila jsem ho...
http://p2.uloziste.com/fotky6/tc550ec4a82b7efc/49a 51276396f5bbf-3.jpg
http://p2.uloziste.com/fotky6/tde4eaefffe65a77/401 3dfb5f274ee59.jpg
http://p2.uloziste.com/fotky6/tb1f77b9ff1e2a22/533 261861f1db003.jpg
Kdyby se do toho někdo chtěl pouštět, tak takhle to jde parádně vyválet.
Cituji Tiakia: V nejhorším z toho uděláš strouhanku
Taky si říkám, že bych to mohla nacpat do masového mlýnka a stvořit z toho Marlenka koule
Cituji yvonne_s: tak takhle to jde parádně vyválet.
Vykrajovátko - netopýr na první fotce je boží ... !
Reaguji na dadabus: Tak sice by z toho šly koule dělat, ale to by byla škoda! Když má člověk solidní zuby a chytne ten grif, tak mu to aspoň ostatní nevyžerou! Je to jak takový ty mandle zalitý v karamelu, na ty se musí taky najít způsob konzumace.
Mám i tank, helikoptéru, králíka, zajíčka a losa/soba! Člověk kolikrát na trhách potká takový formičky, o kterých ani netušil, že můžou být!
Cituji dadabus: to mohla nacpat do masového mlýnka a stvořit z toho Marlenka koule
Přidat karamelový krém a omáchat v čokoládě a máš místo trubiček koule celkem urychlení práce.
Basilejské perníčky jsem měla 20 dní zavřené v krabici a poslední 4 dny jsem k nim přihodila nakrájené jabko a jsou docela měkké - zrovna je snídám s kávou a nikde nic namáčet nemusím
No vida. Mně jich část změkla a část ne (ta druhá byla podle mě pečená dýl...) - ale nedávala jsem k tomu jabko a nic.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.