Hezký večer,
mám již půl hodiny v ledničce panna cottu (800 ml smetany, 3 lžičky práškové želatiny, vanilkový lusk, trošička cukru) a prostě mi to vůbec netuhne. Pouze se vytvořil škraloup. Je to tak správně? Ztuhne panna cotta do zítra?
Zítra mám doma menší posezení, tak nechci aby došlo k trapasu. Kdyžtak bych vymyslela narychlo něco jiného. Prosím o S.O.S. radu.
Přes noc ti ztuhne, neboj!
Obecně se říká 4-6 hodin, ale přesto je má zkušenost taková, že tuhnutí trvá ještě déle.
Dělám podle tohoto receptu.
Cituji ema88: Přes noc ti ztuhne, neboj!
Obecně se říká 4-6 hodin
To mám taky v tom receptu, jenže teď jsem hledala na internetu zda je to moje O.K. a v několika receptech jsem viděla, že se dávají 3 lžičky želatiny na 0,5 litru smetany.
Protože já to mám nyní opravdu tekuté Tak přeci jen jste mě trošičku uklidnily
Cituji Bejbiss: Nesleduj to tolik, ráno to bude tuhý
Už to nesleduju Kdyžtak si to návštěva vypije místo kafe
Za půl hodiny to určitě neztuhne, nechala bych to přes noc, panna cotta je vždycky hodně tekutá, ztuhne to, neboj.
Cituji Cindova: že se dávají 3 lžičky želatiny na 0,5 litru smetany.
Vždy jsem dávala 2 lžičky na 500 ml smetany ke šlehání a pokaždé to vytuhlo perfektně. Buď bez obav.
Já to tedy dělám jen s želatinou v plátcích, takže tam je to dávkování trochu jinak.. ale nechávám to ztuhnout přes noc, tak držím palce, ať to dopře dopadne!
Cituji bejbee: Za půl hodiny to určitě neztuhne, nechala bych to přes noc
No to já nechám , ale s želatinou běžně nedělám. Vím, že přítelova mamka když dělá dezert s želatinou má to ztuhlé za 10 minut. Tak právě proto mě to možná vylekalo
Cituji Markvitka: tak držím palce, ať to dopře dopadne!
děkuji, snad jo
Mě se vždycky první 2 hodiny zdá, že jsem tam snad ani žádnou želatinu nedala, má to pořád stejnou konzistenci, ale přes noc to ztuhne neboj
Ano, ano. Vždy je to tekuté (tedy jednou mi to opravdu neztuhlo, ale to byla moje chyba). Jinak to snad u tebe dopadne dobře.
Reaguji na Cindova: Neboj, bude to určitě v pohodě. Já ji dělám podle tohohle receptu: http://www.foodstyle.cz/products/vanilkova-panna-c otta-pro-zamilovane/ a vždy dopadla výborně. Nejdřív tekutá, pak škraloup a nakonec vzorové bábovičky
Cituji Cindova: Vím, že přítelova mamka když dělá dezert s želatinou má to ztuhlé za 10 minut.
tak to nedělá z pravé želatiny, ale z nějaké chemické levné..., pravá želatina tuhne hodně dlouho, nech to přes noc...
Cituji Cindova: Vím, že přítelova mamka když dělá dezert s želatinou má to ztuhlé za 10 minut.
To je dělá z cementu, ne? Nikdy jsem neviděla želatinu, která by tak rychle ztuhla.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.