arrow
profile_image
Cindova
od 25. 8. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Hezký večer,

mám již půl hodiny v ledničce panna cottu (800 ml smetany, 3 lžičky práškové želatiny, vanilkový lusk, trošička cukru) a prostě mi to vůbec netuhne. Pouze se vytvořil škraloup. Je to tak správně? Ztuhne panna cotta do zítra?

Zítra mám doma menší posezení, tak nechci aby došlo k trapasu. Kdyžtak bych vymyslela narychlo něco jiného. Prosím o S.O.S. radu.

arrow
profile_image
burda
od 19. 10. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Panna cota tuhne alespoň 2h

Přes noc ti ztuhne, neboj!
Obecně se říká 4-6 hodin, ale přesto je má zkušenost taková, že tuhnutí trvá ještě déle.

Dělám podle tohoto receptu.

arrow
profile_image
Cindova
od 25. 8. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji ema88: Přes noc ti ztuhne, neboj!
Obecně se říká 4-6 hodin

To mám taky v tom receptu, jenže teď jsem hledala na internetu zda je to moje O.K. a v několika receptech jsem viděla, že se dávají 3 lžičky želatiny na 0,5 litru smetany.

Protože já to mám nyní opravdu tekuté Tak přeci jen jste mě trošičku uklidnily

arrow
profile_image
Bejbiss
od 23. 1. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Nesleduj to tolik, ráno to bude tuhý

arrow
profile_image
Cindova
od 25. 8. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji Bejbiss: Nesleduj to tolik, ráno to bude tuhý

Už to nesleduju Kdyžtak si to návštěva vypije místo kafe

arrow
profile_image
bejbee
od 4. 8. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Za půl hodiny to určitě neztuhne, nechala bych to přes noc, panna cotta je vždycky hodně tekutá, ztuhne to, neboj.

Cituji Cindova: že se dávají 3 lžičky želatiny na 0,5 litru smetany.

Vždy jsem dávala 2 lžičky na 500 ml smetany ke šlehání a pokaždé to vytuhlo perfektně. Buď bez obav.

arrow
profile_image
Markvitka mojeid
od 1. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Já to tedy dělám jen s želatinou v plátcích, takže tam je to dávkování trochu jinak.. ale nechávám to ztuhnout přes noc, tak držím palce, ať to dopře dopadne!

arrow
profile_image
Cindova
od 25. 8. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji bejbee: Za půl hodiny to určitě neztuhne, nechala bych to přes noc

No to já nechám , ale s želatinou běžně nedělám. Vím, že přítelova mamka když dělá dezert s želatinou má to ztuhlé za 10 minut. Tak právě proto mě to možná vylekalo

Cituji Markvitka: tak držím palce, ať to dopře dopadne!

děkuji, snad jo

arrow
profile_image
Anarion
od 7. 12. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Mě se vždycky první 2 hodiny zdá, že jsem tam snad ani žádnou želatinu nedala, má to pořád stejnou konzistenci, ale přes noc to ztuhne neboj

Ano, ano. Vždy je to tekuté (tedy jednou mi to opravdu neztuhlo, ale to byla moje chyba). Jinak to snad u tebe dopadne dobře.

arrow
profile_image
Karamelka12
od 29. 6. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Cindova: Neboj, bude to určitě v pohodě. Já ji dělám podle tohohle receptu: http://www.foodstyle.cz/products/vanilkova-panna-c otta-pro-zamilovane/ a vždy dopadla výborně. Nejdřív tekutá, pak škraloup a nakonec vzorové bábovičky

arrow
profile_image
pampalatrala
od 6. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Cituji Cindova: Vím, že přítelova mamka když dělá dezert s želatinou má to ztuhlé za 10 minut.

tak to nedělá z pravé želatiny, ale z nějaké chemické levné..., pravá želatina tuhne hodně dlouho, nech to přes noc...

arrow
profile_image
bejbee
od 4. 8. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Cindova: Vím, že přítelova mamka když dělá dezert s želatinou má to ztuhlé za 10 minut.

To je dělá z cementu, ne? Nikdy jsem neviděla želatinu, která by tak rychle ztuhla.

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené