Remoska je podle mě malý "ZÁZRAK" a v místech, kde si nemůžeme dovolit klasikou troubu (například na chalupě, kde je kuchyňka jak pro panenku) je to pomocník k nezaplacení. My milujeme klasické pečené kuře z remosky - je úžasné. Stačí trochu nasolit, přidat bylinky (ideálně čerstvé, ale se sušenými také není co zkazit) - tymián, oregano, rozmarýn - podle chuti, hodit kousek másla a péct až kuřátko odpadá od kostí.
Jen tak mimochodem Remoska je vlastně český vynález. Četla jsem, že ho v padesátých letech vymyslel pán jménem Oldřich Homuta se svými spolupracovníky a původně se jmenovala HUT (Homuta, Uher, Tyburec). Každopádně v době znárodňování byla malá dílna vyrábějící tyhle "super malé trouby na nožičkách" původnímu majiteli zabavena a připojena k podniku, který se jmenoval REMOS (Revize, Elektro, Montáže, Opravy, Servis) a je z ní tedy naše známá REMOSka.
Chystám se zítra vyzkoušet Remosku co se týče pečení domácího chleba nebo rohlíků či housek, tak mi držte palce.
My máme na chalupě takovou postarší a pečeme v ní spoooustu věcí... Klasický kynutý i nekynutý koláč s rybízem nebo borůvkama z remosky? Nepřekonatelný! Pak třeba kuře s mrkví, celerem a petrželkou na nudličky, jen posolit, popepřit a na konci podlít troškou smetany... S rýží je to super a to kuře se vyloženě rozpadá! Remoska je super věc
i já už patřím mezi majitelky Remosky R1102 a fakt se těším až ji vyzkouším.
Stěhuji se konečně do bytečku bydlet sama a je tam jen dvouplotýnka, takže Remosku určo budu využívat jak divá
mal velk pomocnice
Holky, našla jsem že je klasická česká remoska s bakelitovými úchyty a klouzavými nožkami, a pak jě nějaká Tefal, co je modernější, ale zase to není ta originál remoska... Tak co si mám pořídit? Vždy se najde někdo v recenzích (na heuréka.cz) komu se něco nelíbí.. :/
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.