Koukám že v příspěvku je opravdu mnoho mýtů, rspektive babičkovských rad, které tak úplně neplatí 1. věc je vitamin C a citrusy - ano, konkrétně třeba citrony mají poměrně dost vitaminu C, ale zároveň obsahují antinutrienty který vitamin C v těle denaturují. Bohužel, vlivem transportu a umělého dozrávání samotný vitamin C v citrusu klesá, antinutrient zůstává stejný. Může se tedy klidně stát, že pokud zakoupíte nekvalitní citrus z hlediska zrání a transportu - to že vypadá krásně žlutě a je šťavnatý neznamená že je kvalitní - může vám Vitamin C klidně ještě v těle ZMENŠIT! Další faktor je teplota, pokud jej dáte do čaje, naprosto poničíte buněčnou strukturu Cčka a snížíte jeho využitelnost. Druhá věc je zazvor, zazvor je určitě velice vhodný jako prevence, ale vzhledem k jehko termogenním účinkům, i když lékaři často doporučují zázvorový čaj v období chřipky, je to špatně. Zázvor je výborná prevence, i "lék" v případě nachlazení, ale ne chřipky kdy máte vysokou teplotu. Tam zázvor nepatří. Užití potravinových doplňků je velice vhodné. Velice doporučuji užití jakéhokoli vyváženého vitamin a mineral complexu - je jedno jaká značka, nebo jaký prodejce. Ale 1. musí obsahovat všechny důležité vitaminy 2. musí být rozdělen do několika denních dávek 3. musí mít mineraly v chelatových vazbách - zvláště tento předpoklad je VELICE důležitý. Osobně doporučuji hlavně http://www.fitstore.cz/vitaminy-a-mineraly/nexgen- 60-kapsli/
Samozřejmě záleží na tom, odkud ovoce a zeleninu máte. Nehledě na to, že nejlepší je jíst sézonní a lokální potraviny. Osobně mi velmi pomohl wobenzym v posilování imunitního systému, a v první řadě hlavně pohyb a pobyt na čerstvém vzduchu. Také se často zapomíná na pravidelný spánek! Poněvadž pokud je tělo unavené, logicky ho skolí ledacos a může do sebe prát doplňky stravy horem dole a stejně mu to nepomůže. Pokud chceme být opravdu zdraví, dbejme na životosprávu se vším všudy.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.