Já dělám medové těsto na pizzu, zatím nejlepší, co jsem jakožto domácí pizzu ochutnala.
Na dvě velké pizzy:
3 a půl hrnku hladké mouky
2 lžičky medu
2 lžičky olivového oleje
1 lžička soli
půl kostky kvasnic (20g)
Do mísy dám teplou vodu (množství odhadem, cca 1-2 dcl), pořádně v ní rozmíchám med a sůl, pak přidám droždí, znovu pořádně promíchat a nechám tak 10 minut vykynout pod utěrkou na teplém místě. Potom přidám mouku a olej a vypracuju těsto (lze přidat teplou vodu, pokud nejde spojit). Nechám hodinu vykynout. Troubu předehřeju i s plechem na 250, těsto rozdělím na dva díly, vyválím dvě placky a každou dám zvlášť na pečičí papír, pokladu čím chci. Když je trouba rozehřátá, vytáhnu plech, přesunu na něj papír s jednou pizzou a dám do trouby. Peču zhruba 10 minut. Pak peču druhou pizzu. Je výborná, doporučuju.
Zkoušela jsem ji i z celozrnné pšeničné mouky a povedla se, takže lze i takto (jen míň nakyne).
Reaguji na Johanita:
Ne, normálně slanou. Těsto se medové jmenuje jen kvůli medu v kvásku, cítit tam nejde.
Přidávám recept na netradiční pizzu z bramborového těsta http://cookingwithsusa.blogspot.cz/2014/09/brambor ova-pizza-la-susa.html
Ahoj holky taky přidávám recept na pizzu. Oba recepty mám přímo z Itálie. Tak snad vás zaujme. Dobrou chuť
https://www.youtube.com/watch?v=eK9XouAyjck
https://www.youtube.com/watch?v=nj_vfTfMN70
Reaguji na petulkaaa: Děkuji za recept Vyzkouším. My většinou kupujeme už zmraženou pizzu, nebo chodíme často do pizzerie..ale chci si zkusit udělat ji i doma
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.