Přidávám recept na domácí pizzu, kterou můj přítel zbožňuje - může si tam dát totiž co chce Děláme si ji na polovinu, přítel se vším všudy a já trošku méně kaloričtější obměnu s větší porcí zeleniny
Ingredience:
kynuté těsto na pizzu s olivovým olejem - kupuji v Bille (40 Kč)
rajčatový protlak, sekaná rajčata nebo kečup - podle chuti - příteli míchám 1/2 protlaku a 1/2 kečupu - není pak tak sladký, sobě dávám jenom protlak
koření na pizzu
šunka, salám
eidam 30%
cibule, česnek
zmražená zelenina - kukuřice, mrkev, hrášek, brokolice atd.
2 vajíčka
sůl na dosolení
Příprava:
Těsto na pizzu rozprostřeme na plech (pečící papír je součást balení). V hrnečku si rozmícháme rajčatový protlak, koření na pizzu a utřený česnek. Tuto směs rozetřeme po celém povrchu těsta. Potom poklademe těsto šunkou, salámem, posypeme na kostičky nakrájenou cibulkou a mraženou zeleninou (podle chuti). Zeleninu zlehka posolíme. Nastrouháme si sýr a posypeme jím celou pizzu. Na závěr rozklepneme na každou polovinu vajíčko a posolíme je. Dáme do předehřáté trouby a pečeme na 200°C asi 15-20 minut.
Tak já sem přidám podomácku udělané těsto na pizzu s pivem, to zas chutná tomu mému pivaři
40dkg hladké mouky
sůl
1dcl mléka
1dcl oleje
1dcl piva
pytlík sušeného droždí
všechno smíchat, chviličku nechat odležet, ale někdy se nám tak sbíhají sliny, že ani na to nedojde. Vystačí na celý plech, na to se dá dát cokoliv. Lepší než eidam navrch všeho mi přijde nastrouhaný madeland nebo gouda, dodá to té pizze úplně jinou a lepší chuť
Ahoj holky, jak to udělat aby těsto bylo aspoň trochu tenké? Mě z toho vyšla taková tlustá ,,buchta,, když jsem to dělala. Vy máte spec. pec na pizzu? Nehodíte sem váš recept na těsto?
Tatou
a ty neděláš jednu velkou?
jajaja
dělám, ale rozválím jí jen aby se do toho plechu vešla a zbytek do krajů roztahám, resp. rozbuším a pak je pěkně tenoučká
Těsto na pizzu si děláme sami - za 2,50Kč - na jeden plech - 1dcl vody, 10g kvasnic, sůl, špetka cukru a 18 - 20 dkg hlakné mouky!
Chvilku jsem se v Itálii pohyboval (pracovně) a nevím co na vaše recepty na pizzu říct, abych neurazil... Snad jen to, že proti gustu žádný dišputát... Každopádně, základní recept na těsto na pizzu zní:
350g mouky 000 (lze i 00)
10g čerstvých kvasnic (cca necelá polovina káv. lžičky sušených)
5g cukru (půl kávové lžičky)
13g soli (vrchovatá káv. lžička)
30g oliv. oleje (3 polévkové lžíce)
220 ml vody
Těsto připravuji v dom. pekárně. Vyklopím ho na pomoučený vál a pomoučenýma rukama jej točím a hřbety rukou roztahuji do stran. (Nejprve z něj hřbetem ruky udělám placku.) Hodím jej na pomoučený plech/grisp u MW a dotvaruju. Potřu drcenými rajčaty (stačí krabička za 14,- kč z Kaufu.) smíchaná s oregánem, česnekem a špetkou chilli. Předpeču (grisp 3 min.) až rajčata lehce oschnou. Teprve potom posypu sýrem (ten patří vždy dospod) (stačí eidam) a přidám další ingredience - salám, šunku, žampiony, špenát, lososa... A nakonec lehce posypu oregánem. Peču, dokud není spodní část lehce nahnědlá... Ještě mne napadá pár rad a vychytávek o které se s vámi rád podělím - pokud bude zájem. Klidně i přidám pár "receptů".
já dělám podobnou jako swist a je fakt úžasná, můj syn se po ní může utlouct, ale určitě sem přidej pár receptů i rad, já se ráda přiučím něčemu novému čím bych mohla doma ty žrouty překvapit
Já do těsta dávala taky olivový olej, ale není to ono, je to lepší bez něj... jinak pizzu potírám směsí, kterou si připravím na pánvi - osmahnu cibulku, dám orestovat rajčata, pridám protlak, sůl, pepř, česnek a velkou kupu oregana dovezeného z Řecka...jo a mimochodem....pak mozarelu a pak jen vrstvím podle toho, jakou chci - pršutka, šunku, tuňáka, ančovičky atd....
Prostě nechápu, že si někdo kupuje těsto za 40 Kč.... když celá pizza mě nevyjde ani na takovou částku - já zastávám hledisko, že u pizze je méně více...
swist
Jo a to naše těsto je nemlich to stejný... taky jsem se pohybovala v Itálii...dokonce i v jiných zemích....
Pizza s lososem a špenátem:
Pizzu připravíme dle předešlého návodu, na sýr dáme cibuli nakrájenou na kolečka/měsíčky, chlazené filety z lososa (můžou být marinované z Billy - uzené nejsou ono), a rozmrazený sekaný špenát se smetanou. Lososa trochu zakápneme citronem, posypeme strouhanou nivou a lehce zalileme smetanou (rostlinná od Ramy). Ze špenátu uděláme mezi filety malá hnízdečka, do kterých vložíme kousek nivy a také zakápneme smetanou. Nakonec lehce posypeme oregánem.
Cituji Libra: Jo a to naše těsto je nemlich to stejný
A jakou používáš mouku? Já si vozím z Itálie 1kg/0,6 euro.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.