Cituji Lenislava: Poté položíme na olejem vymazaný plech
Také jsem to tak dříve dělal, dokonce jsem okraje potíral olejem (recept jsem měl z nějaké kuchařky...) - těsto bylo ale takové tvrdé, prostě nic moc. Otravoval jsem tedy jednoho kuchaře v Itálii tak dlouho, až mne to těsto naučil. Od té doby těsto roztahuji pomoučenýma rukama na pomoučené kuch. desce a těsto vkládám přímo na plech. Nelepí a je srovnatelné s originálem.
Cituji martinam: občas ji dělám, ale jelikož se snažím jíst jen celozrnné výrobky, tak jen vyjímečně
Proč by neměla jít udělat celozrnná pizza? Uznávám, je to trochu pracnější, než koupit hotové celozrnné těsto..., ale výsledek za to stojí! Pokud děláš těsto v ruce, (nechápu proč, nám už se ta pekárna na chleba zaplatila...), tak upřimnou soustrast. Recept je prakticky identický s mnou zde publikovaným kynutým těstem - jen místo bílé mouky dáš žitnou celozrnnou (zkoušel jsem chlebovou). S vodou je krapet problém - je potřeba cca 250 ml - možná i víc. Vznikne taková tmavá hustá kaše, kterou je potřeba zahustit bílou moukou - jinak to potvora kloudně nepojí. Protože těsto nedrží pohromadě jako u bílé mouky, je nutno placku předpracovat válečkem a pak doroztahnout...
swist
Díky, je vidět, že když se do vaření vloží muž, tak vždy obohatí. A ne jenom ve vaření.
Hned příště vyzkouším!
Pizza_tmsto.jpg
Pizza_zbklad.jpg
Pizza_profil.jpg
Pizza_proutovb.jpg
Pizza_penbtovb.jpg
Pizza_zapei._sery.jp.jpg
swist
Teda já zírám! Ty se mi snad jen zdáš! To je opravdu super, ale svoje fotky z dnešní pizzi, Ti snad ani nebudu posílat, nebo mě vyloučíš z diskuze Ale jinak byla taky dobrá.
Nějak to nezkouslo diakritiku - názvy jsou: těsto, základ, profil, pršutová, špenátová a zapečené sýry - ale to je vlastně i vidět...
Cituji Romísek: fotky z dnešní pizzi, Ti snad ani nebudu posílat, nebo mě vyloučíš z diskuze
Hele, já s tím taky bojoval - právě proto se dnes snažím předat ostatním to nač jsem přišel... Kdo si z toho co vzme - jeho věc. Jsem prostě taková tvrdá palice, která slůvka nejde atd. neuznává. Vždy je cesta - jen ji nalézt... A o tom to je...
Ahojky kuchtíci,už ted jak vás tady pročítám tak jenom slintám a těším se až ty vaše recepty vyzkouším.Ale měla bych otázečku.Jak si udělám těsto na pizzu tak můžu si ho třeba dopředu namrazit a na jak dlouhu asi?
Cituji mondurka: můžu si ho třeba dopředu namrazit
Těsto lze namrazit bez problému - jenom dlouho nevydrží (vždy se najde někdo, kdo ho "ekologicky zlikviduje...") Každopádně než namrazovat těsto je mnohem zajímavější těsto s drc. rajčaty předpéct a pak namrazit - jenže to "vydrží" ještě míň... Stačí totiž jen obložit a dopíct...
Cituji elissabeth: když ho vytáhnu..mám ho nechat znovu nakynout?nebo rovnou hodit na plech?
Nesem si jist, zda dobře chápu dotaz - pokud máš těsto předpečené, tak stačí obložit a dopéct. Pokud máš ale "jenom" těsto, tak určitě rozmrazit a roztahnout - dokyne v troubě při pečení. Po zmrazení už ale s těstem není takové pořízení - proto jsem tuto metodu opustil...
Nevíte jak udělat těsto na pizzu, aby nebylo ,,tvrdé"? Mám ráda takové vláčné a buchtové, ale nevím jak na něj
swist: díky za recepty a postup, celkem dlouho jsem hledala nějaký domácí recept, co by na pizzu necpal kečup, lečo a podobné "babicoviny" Dnes vyzkouším ukuchtit podle tebe, máš ty fotky moc hezké.
Mňááám jdu kuchtit ...
Dnes bude k večeří pizza , doufám že nedopadne špatně
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.