Marianko,, ale tak ted to nechapu, rikas ze jsi vegetarian, vejce jen bio, nedovedu si predstavit, ze se ladujes vsim moznym ???
Evi jupíííík díkyyyyy
ale tak třeba včera jsem si nedlala goudu na brambory, pac ma 48% tuku v sušíině...
Báro, moc dekuji za odkazek na ty karbonove tycinky. Jsi zlata. Country Life...hmmm...popremyslim, kde ho mam nejblize.
EvkaH
Díky, ale to rozdělení sýrů se mi teda nějak nezdá?!
Zrovna ementál neutrální není ani omylem je jen z kravského mléka a rozhodně není zakysaný tvarůžky - samá bílkovina... hernajs, to se nám to zamotalo.. a já nechci dělat chyby... nemůžu si je s mou postavou dovolit dle toho rozdělení bychom mohly jíst kdykoliv cokoliv pomalu...
Víš, jako jo, snažila jsi se, ok, ale prostě dle toho snad můžu sežrat jakýhokoliv sejra s čímkoliv.. a to se mi přece jen nějak nelíbí..
Neutrál - tvaroh, lučina, jogurt, možná žervé, ale tvarůžky a tak..?? No nevim, chtělo by to oslovit nějakého odporníka...
Miso, tak podle tohodle si ji tam klidne dat muzes. Ono to zakladni deleni je podle obsahu tuku v susine, ale Summova to rozviji i dal...i podle toho, jak se ty sysry vyrabeji, coz mi prijde logictejsi.
Jinak jsem tak premyslela co treba takovy eidam, madeland? Ja totiz emental nejim, ale v te jeji knize jsou vypsane jen tyhle syry, popr. nejake, ktere jsme v Cesku nikdy nevideli ).
Kamcí.. tvarůžky jsou jasně neutrální.. na to vem jed.. ale co se mi nezdá je právě ementál a i ta gouda.. to nejsou zrající sýry ne.. nevím už...
Jinak hlasim jidelnicek: k snidani ovocny salat posypany vlasskymi orechy, svacinku nevedu...k obedu budou zapecene brambory s lilkem a k veceri salat z cinskeho zeli, sunky a rajcat.
Evi.. no ja prave spis bych verila tem tukum v susine, pac to si muzu precist.. juknu, vidim..a bud muzu, nebo nemuzu to jist se sacharidama..
jinak ja moc syrum nerozumiém
EvkaH
Jde hlavně o to že dneska ty sýry které si koupíš v obchodě, NEJSOU jako pravé... myslíš že mozzarella je pravá?? Ne je normál z kravského mléka apřitom by měla být z bůvolího... nemluvě o dalších sýrech. Summová to myslela dobře, ale jen opravdu pravé sýry, ne ty obchodové "náhražky" přestože jsou dobré. Kdybych si měla koupit pravou mozzarellu tak asi.. přijdu do krachu..
Kamculenko, take jsem si to nad tim rozdelenim rikala, ale je pravda ze ani v jednom receptu jsem treba nenasla eidam nebo ty tvaruzky. Vsude byla bud gouda nebo ten emental, popr. cisty tvaroh. Tezko rici, proc to tak je...ale pozor na to, emental zraje priodni cestou. Videla jsem o toím kdysi nejaky dokument.
Misinkass
Jo to je fakt... tvarůžky... hernajs, škoda že nejdou upravovat příspěvky... už... bych to přidala do té první strany... chjoooo
Kamcí, no jo, prava mozarella je o necem jine, tez ty nase v obchodech.. a parmazam taky nejim denne
ja bych to delila dle tech tuku v susine a v tom mas jistotku...
Prave...obcas jsem vubec nevedela, ze nejaky takovy syr existuje. Spanelska vesnice, no...chtelo by to sehnat knizku od nejake cesky nebo cecha, ale ne Mandzu )).
EvkaH
Jo no já nevím já si ementál nekupuju, jím jen eidam, nivu, mozarellu, tvaroh, tvarůžky, a tavené sýry. Jako je lipno, veselá ***** a tak. Ještě zakysaná smetana, lučina, žervé.
Taveňáky bych dala do bílkovin.
Lučinu do neutrálu.
Kefíry a kefírové nápoje, prostě ty zakysané, do neutrálních.
Eidam do bílkovin.
Mozarellu do bílkovin.
Tvaroh neutrální.
Tvarůžky neutrální.
Žervé....jukla jsem do lednice...nejsem si jistá, raději do bílkovin. Je sice z tvarohu, ale obsahuje i mléko a tuku tam je 21% takže asi bílkovina. Kdyby byl neutrál, tak se nic neděje, ale nechci si ho raději mazat na pečivo s tím, že je to špatně!
Jen nevím co niva???
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.