ahoj pokouším se hubnout a tak jsem se rozhodla, že zkusím dělenku podle dr. Haye a ostatních držela jsem dělenku podle Kořínkové, ale strašně mě to omezovalo a jedla jsem pořád to samé...a taky mi to nevyhovovalo v tom, že když jsem nebyla doma a dostala jsem hlad, tak jsem si nemohla koupit snad nic, abych to dodržela a pak sjem to tím pádem porušila...tady ta dělenka se mi zamlouvá tím, že se dá více kombinovat....dneska jsemměla na snídani vločky (vařené ve vodě), banán a malinko rozinek....ted piju čaj pu-erh a na oběd plánuji brambory se špenátem, ale nevím, kam zařadit špenát....nikde jsem ho nenašla...prosím prosím neví někdo, kam se řadí? děkuju moc
kacpo
Špenát je zelenina. Zeleninu (ač to jsou sacharidy) můžeš jak k sacharidům (chléb, brambory, rýže), tak i k bílkovinám (maso, vajíčka, mléčné výrobky).
Alespoň tak to normálně bývá, ale je možné, že autor to má zařazené jinak. Dělená strava je jednoduchá, jenom to lidé často schválně komplikují aby mohly vydávat knihy.
PardGalen
díky no já si myslela, že to tak bude, ale radši jsem si to chtěla ověřit, protože špenát miluju
Ahoj, nevím, kolik dělenek tu ještě zůstalo, ale zkusím vám sem napsat můj plán na dnešek a třeba mi to někdo zkritizuje
tak na snídani jsemměla ovesné vločky s banánem, lžičkou medu, malinko rozinek a malinko mandlí
oběd bude: vaječná omeleta ze 2 vajec, 3 plátky 30% sýru, rajče a okurka
svačina: bílý jogurt s kokosem strouhaným a malým banánem
druhá svačina: bulka s máslem
no dál nevím, jelikož jedu na akci a kdoví, co tam budeme jíst...ale budu se snažit, aby to bylo co nejvíce podle dělenky a taky se budu snažit, abych nepila moc alkoholu (což bude asi hodně těžké...znáte to.. )
Jídelníček se mi zdá dobrý. Co se alkoholu týče - k sacharidům pivo nebo tvrdé, k bílkovinám víno. Já jsem jedla týden odděleně a zhubla jsem 2 kg. Teď jím normálně, protože se nějak na to nestíhám soustředit, váha stojí, tak začnu znovu. Na večeři bude uzená ryba s rohlíkem.
Jak se daří hubnout tobě ?
no docela to jde a snažím se akorát ty akce no...(máme ted jarní prázdniny, takže si to před maturitou užíváme dost ) ale snažím se i tam
jinak dneska na snídani jsem měla vločky s banánem a medem
oběd: kuskus se zeleninou ještě nevím, co naplánuju dál...
asi si ted dám hrnek syrovátky a pomeranč...bílkoviny a citrusy jsou spolu, že?
Jo, téměř všechno ovoce kromě banánů a sladkých jablek patří mezi bílkoviny. Já mám problém, že po jídle ze skupiny bílkovin mám brzy hlad a je problém vydržet ty čtyři hodiny. Nevím jistě, jestli je možné si po dvou hodinách dát něco z neutrální skupiny - třeba čistý jogurt.
no já většinou jím po 2 hodinách až 3...4 hodiny bez jídla bych v životě nevydržela...a nedoporučuje se náhodou jezt 2-3 hodiny mezi jídly? všude čtu, že 4 hodiny je moc dlouho a že to tělo pak začíná ukládat tuk...
V dělené stravě se doporučují čtyřhodinové intervaly - zvláště po bílkovinách. Někde jsem četla, že po jídle neděleném ( sacharidy a bílkoviny ) by měla pauza trvat šest hodin. Na mě to funguje, jednou jsem zhubla jenom tím, že jsem jedla pravidelně v 8.00, ve 12.00, v 16.00 a ve 20.OO ( a to jsem měla normální oběd v jídelně, na večeři dva chleby s něčím ). Za dva a půl měsíce 6 kg.
fakt? ty jo....no je fakt, že jsem si ted zvykla na interval 3 hodiny, tak zkusím to dotáhnout do těch 4 hodin po bílkovinách...
Ahoj, měla bych otázku ohledně dělené stravy, jím zdravě, obzvláště mám ale ráda jogurt s musli - velmi doporučovaná věc pro zdravý životní styl a taky lučinu,gervais,cottage....který si samozřejmě mažu na celozrné pečivo. Je to ale bohužel kombinace živočišné a rostlinné skupiny, jak si mám s tímhle poradit? Neumím si představit co si namazat na rohlík nebo s čím jíst musli když ne s jogurtem? Jinak v zásadě dělenou stravu dodržuji, třeba obědy a podobně, ale tohle nějak nevím jak vyřešit. Přece nebudu jíst třeba Lučinu samotnou bez pečiva? Díky za odpovědi
Kačule48
Na chléb si můžeš namazat máslo. Je to tuk. Sýry zase se zeleninou.
Vločky si můžeš naředit vodou nebo ovocným džusem.
Zdravím vás
Chci se zeptat, co Hay a surimi (krabí tyčinky)? Určitě to není čisté maso, ale v kombinaci se zakysanou smetanou a cibulí tvoří výbornou a snad i "dělenou" mňamku...
Kačule 48
Dle Haye můžes na pečivo sýry, ve kterých je více než 60% tuku a přírodní sýry ( bílé hrudkovité ). Také vařené žloutky, takže lze udělat pomazánka třeba z pomazánkového másla, žloutků, okurky, tučného sýru......Také čistý jogurt a smetanu můžeš k pečivu, dále uzenou rybu .
Děkuji za rady, ale problém je, že máslo ani tučné sýry kde je 60% tuku nejím Ani pomazánkové máslo,to je vlastně taky jenom tuk....ale jinak čistý jogurt a smetana že se může k pečivu je fajn A co tvaroh?
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.