O bílé mouce už bylo řečeno mnoho, prý tělu nepřináší skoro žádné živiny, ale přesto jí většina z nás nedokáže úplně vyřadit ze svého jídelníčku, to samé platí jistě i pro cukr..
Jaký je váš názor na tyto potraviny? Vyřadil je někdo z vás a prospělo vám to?
bílou mouku používám, ale cukr jsem vyřadila. Ne, že bych musela nebo si řekla a odteď cukr ne-e, ale máme doma několik včelařů, takže co musím osladit, osladím medem. Nápoje jako káva, čaj apod. nesladím vůbec, med se dá použít i při pečení...
Cukr
"1. Cukr může oslabit imunitní systém.
2. Cukr narušuje hladiny minerálů v organismu.
3. Cukr může způsobit hyperaktivitu, úzkost, poruchy koncentrace a chování u dětí.
4. Cukr může výrazně zvýšit hladinu triglyceridů (tuků) v krvi.
5. Cukr přispívá k útlumu obranných reakcí proti bakteriální infekci.
6. Cukr způsobuje ztrátu elasticity a funkčnosti tkání; čím více cukru jíte, tím více elasticity a funkčnosti ztrácejí.
7. Cukr snižuje hladinu HDL (dobrého cholesterolu).
8. Cukr vede k deficitu chrómu v organismu.
9. Nadměrná konzumace cukru vede k rakovině prsou, vaječníků, prostaty a konečníku.
10. Cukr může zvýšit hladinu krevní glukózy nalačno.
11. Cukr způsobuje deficit mědi.
12. Cukr narušuje vstřebávání vápníku a hořčíku.
13. Cukr může oslabit zrak.
14. Cukr zvyšuje hladinu neurotransmiterů (nervových přenašečů) dopaminu, serotoninu a norepinerfrinu. 15. Cukr může vést k hypoglykémii (snížení hladiny cukru v krvi).
16. Cukr může způsobit překyselení trávicího traktu.
17. Cukr může způsobit rychlý nárůst hladiny adrenalinu u dětí.
18. Narušené vstřebávání cukru je časté u lidí s funkční poruchou střev.
19. Cukr může urychlit stárnutí.
20. Cukr může vést k alkoholismu.
21. Cukr kazí zuby.
22. Cukr přispívá k obezitě.
23. Vysoký příjem cukru zvyšuje riziko Crohnovy choroby a ulcerativní colitidy.
24. Cukr působí změny, které se často nacházejí u lidí s žaludečními či dvanácterníkovými vředy.
25. Cukr může způsobit artritidu (zánět kloubů).
26. Cukr může způsobit astma.
27. Cukr může způsobit kvasinkovou infekci (Candida Albicans).
28. Cukr může způsobit žlučníkové kameny.
29. Cukr může způsobit ischemickou chorobu srdeční.
30. Cukr může způsobit zápal slepého střeva.
31. Cukr může způsobit roztroušenou sklerózu.
32. Cukr může způsobit [url= hemoroidy ]hemoroidy[/url].
33. Cukr může způsobit křečové žíly.
34. Cukr může zvýšit hladinu glukózy v krvi a inzulínovou odezvu u uživatelek hormonální antikoncepce. 35. Cukr může přispívat k vzniku onemocnění periodontu (ozubice).
36. Cukr podporuje vznik osteoporózy.
37. Cukr přispívá ke kyselosti slin.
38. Cukr může způsobit snížení senzitivity k inzulínu.
39. Cukr vede k snížení tolerance glukózy.
40. Cukr může způsobit snížení hladiny růstového hormonu.
41. Cukr může zvýšit hladinu cholesterolu.
42. Cukr může zvýšit systolický krevní tlak.
43. Cukr může způsobit ospalost a snížení aktivity dětí.
44. Cukr může způsobit migrénu.
45. Cukr může narušit vstřebávání bílkovin.
46. Cukr může způsobit potravinové alergie.
47. Cukr může přispět ke vzniku cukrovky.
48. Cukr může způsobit toxémii během těhotenství.
49. Cukr může přispět ke vzniku ekzémů u dětí.
50. Cukr může způsobit onemocnění srdce a cév.
51. Cukr může narušit strukturu DNA.
52. Cukr může změnit strukturu bílkovin.
53. Cukr může přispět k stárnutí kůže a ke změnám struktury kolagenu.
54. Cukr může způsobit šedý oční zákal.
55. Cukr může způsobit rozedmu plic.
56. Cukr může způsobit atherosklerózu.
57. Cukr může podpořit zvýšení hladiny LDL (špatného cholesterolu).
58. Cukr může podnítit vznik volných kyslíkových radikálů v krevním řečišti.
59. Cukr snižuje aktivitu enzymů. 60. Cukr může trvale změnit způsob aktivity bílkovin v organismu.
61: Cukr může způsobit dělení jaterních buněk a zvětšení jater.
62. Cukr může zvýšit množství tuku v játrech.
63. Cukr může způsobit zvětšení ledvin a patologické změny v ledvinách.
64. Cukr může poškodit slinivku.
65. Cukr může zvýšit zadržování tekutin v organismu.
66. Cukr je nepřítel číslo 1 střevní peristaltiky a může způsobovat zácpu.
67. Cukr může způsobit krátkozrakost.
68. Cukr může narušit výstelku kapilár.
69. Cukr může způsobit křehkost šlach.
70. Cukr může způsobovat bolesti hlavy.
71. Cukr může přetížit slinivku.
72. Cukr může nepříznivě ovlivnit školní prospěch dětí.
73. Cukr může způsobit zrychlení delta, alfa a théta vln mozku.
74. Cukr může způsobovat deprese.
75. Cukr zvyšuje riziko rakoviny žaludku.
76. Cukr způsobuje dyspepsii (nedokonalé trávení).
77. Cukr může zvýšit riziko onemocnění na dnu.
78. Cukr zvyšuje inzulínovou odpověď u lidí, kteří konzumují dietu s vysokým množstvím cukru ve srovnání s lidmi se sníženým příjmem cukru.
79. Cukr zvyšuje fermentaci v tlustém střevě.
80. Cukr může způsobit snížení funkcí dvou krevních proteinů - albumin a lipoproteiny, což vede k neschopnosti organismu metabolizovat tuk a cholesterol.
81. Cukr může způsobit shlukování krevních destiček.
82. Cukr může narušit hormonální rovnováhu.
83: Cukr může vést k tvorbě ledvinných kamenů.
84. Cukr může způsobit přecitlivělost hypothalamu na rozličné stimuly.
85. Cukr může vést k závratím.
86. Strava s vysokým obsahem cukru značně zvyšuje hladinu sérového inzulínu.
87. Dieta bohatá na cukr může vést k rakovině žlučníku či žlučovodů.
88. Strava bohatá na cukr bývá chudá na antioxidanty.
89. Vysoká konzumace cukru u mladistvých těhotných žen je spojena s dvounásobným rizikem porodu dítěte s malou porodní váhou.
90. Vysoká konzumace cukru může vést ke zkrácení doby těhotenství u adolescentních žen.
91. Cukr zpomaluje průchod potravy zažívacím traktem.
92: Cukr zvyšuje koncentraci žlučových kyselin ve stolici a bakteriálních enzymů v tlustém střevě. Toto může modifikovat žluč na rakovinotvorné sloučeniny a způsobit rakovinu tlustého střeva.
93. Cukr váže a narušuje enzym fosfatázu.
94. cukr způsobuje závislost.
95. Cukr může způsobit intoxikaci podobnou alkoholové.
96. Cukr může zhoršit premenstruační syndrom.
97. Cukr může utlumit lymfocyty (bílé krvinky).
98. Organismus vytváří při metabolismu cukru 2x až 5x více krevních tuků než při metabolismu škrobu.
99. Rychlé vstřebávání cukru podporuje nadměrný příjem potravy u obézních lidí.
100. Cukr může zhoršovat příznaky u dětí s poruchami pozornosti (ADD).
101. Cukr nepříznivě ovlivňuje elektrolytové složení moči.
102. Cukr může negativně ovlivnit funkci nadledvinek.
103. Cukr má potenciál navodit abnormální metabolické procesy u zdravého jedince a podpořit chronická degenerativní onemocnění.
104. Vysoký příjem sacharózy může být důležitým rizikovým faktorem rakoviny plic.
105. Cukr zvyšuje riziko dětské obrny.
106. Vysoký příjem cukru může způsobit epileptický záchvat.
107. Cukr vykrmuje rakovinové buňky.
108. Cukr způsobuje vysoký krevní tlak u obézních lidí.
109. Nitrožilní výživa s glukózou může omezit přísun kyslíku do mozku.
110. Cukr zvyšuje hladinu estradiolu ( nejsilnější forma estrogenu) u mužů.
111. Cukr může snižovat hladinu vitamínu E v krvi.
112. Cukr může přispívat k rozvoji Alzheimerovy choroby.
113. Cukr podávaný předčasně narozeným dětem, zvyšuje hladinu krevního cukru, což způsobuje ztrátu cenného cukru, vody a solí močí a zvyšuje riziko dehydratace a elektrolytového rozvratu.
114. Cukr podávaný předčasně narozeným dětem též ovlivňuje množství produkovaného oxidu uhličitého, což dále zhoršuje potíže s plícemi.
115. Cukr může způsobit či zhoršit akné.
116. Cukr hraje roli při vzniku rakoviny slinivky u žen.
117. Dieta s velkým množstvím rafinovaného cukru snižuje učební kapacitu mozku."
Mléko
"Pravda o mlieku: Treba si dávať pozor na reklamu o mlieku. Všade sa totiž hovorí, aké je mlieko zdraviu prospešné atď... Vieš prečo? Lebo si to zaplatí gigantická sila mliekarenského priemyslu. Pravda je však taká, že mlieko je pre človeka vhodné len v čase kojenia a len mlieko ľudské. Kravské mlieko je vhodné len surové a to tiež len pre malé teliatka! Myslíš si, že keď nebudeš piť mlieko, tak budeš mať slabé kosti atď? Hlúposť! Pozri sa na takého slona, žirafu, hrocha... kto z nich pije mlieko po období kojenia – a pozri sa na ich obrovské silné kosti. A ešte si uvedom aj ďalšiu vec. Ktoré zviera v prírode pije mlieko aj po období kojenia? Žiadne. Mačka domáca pije mlieko len preto, že je naň naučená... a myslíš si, že jej to mlieko neškodí? Veru škodí. Že mlieko obsahuje vápnik? Áno, obsahuje. Ale nášmu telu ho vôbec nedodáva, obsahuje totiž taký vápnik, ktorý na seba naviaže vápnik z nášho tela a tak vymočíme viac vápniku ako sme ho prijali. To teda znamená, že mlieko v skutočnosti ODVÁPŇUJE KOSTI. Len preto v oblastiach s hojnou konzumáciou mlieka a mliečnych výrobkov je oveľa viac prípadov osteoporózy ako v iných krajinách. A keď mlieko a mliečne výrobky vysadíš zo stravy, môžu ti zmiznúť aj akné, a rôzne alergie, napr. alergia na peľ, na srsť, na perie. Ja som mal všetky spomínané tri alergie. Teraz po dvoch rokoch nepožívania mliečnych výrobkov nemám žiadne alergie. Vďačím za to ľuďom, ktorí vedia o mlieku a jeho škodlivých účinkoch na ľudský organizmus."
Já bych taky ráda alespoň omezila příjem bílé mouky, ale vždyť ona je snad všude.. Na druhou stranu vím, že pro tělo není moc dobré jí konzumovat.. Zkusily jste si někdy smíchat hladkou mouku s vodou, jako závrtku třeba do omáčky, je to jako lepidlo, vážně, a když si přestavím, že to samé jde potom do mého žaludku a střev, tak mi není moc dobře
Bílý cukr nepouživám vůbec, čaj nedoslazuji, do buchty dávám jiné sladidla než cukr apod. I když vlastně čokoládu si občas dám. Bílou mouku téměř nekonzumuji. Myslela jsem si, že to nezvládnu, byla jsem zvyklá an ráno pěkně koblížky, pak nějakou bagetku, oběd, večer rohlíčky, teď nad tím jen kroutím hlavou. Když peču používám hlavně špaldovou mouku, občas kukuičnou. A mléčné výrobky (kromě bílého jogurtu a kefíru) hodlám také vyškrtnout ze svého jídelníčku. Ale ejstli an sobě něco poznám to nevím. Ale je pravda, že dneska jsem nesnídala musli s mlékem a má pravidelná posnídaňová únava se nedostavila.
Jinak ty dva články co jsem sem dala, to je jen namátkou co jsem někdy našla, na internetu jich takových bude spousta.
To já mám právě taky, únavu po jídle.. A to se rozhodně nepřejídám..ale občas pozoruju, že jsem na mě najednou padne únava..a je to právě nejspíš po takové snídani typu koblížek atd.
Sladím si medem a fruktózou tj. ovocným cukrem, mouku používám špaldovku, celozrnou, pečivo taky celozrné, bílou mouky tedy skoro nekonzumuji, rafinovaný cukr tady ne v žádné podobě (pozor na hnědý tzv. přírodní cukr, je to to samé co rafinovaný)
Cituji avanta: Jsme jediní savci na světě, kteří do sebe cpou mlíko
ale ono to kupované mlíko už s mlíkem nemá moc společného...
To je pravda, četla jsem kdysi knihu o zdavém životním stylu, nevím už, jak se jmenovala, ale tam přesně psali, cituji "Viděli jste někdy krávu, aby pila mléko?" a je to pravda, že žádný dospělý jedinec v přírodě sám od sebe mléko nepije.. Ale někdo tvrdí, že je důležité, jiný, že škodí..
avanta
a chutnala jsi někdy pravé mléko?
Jaký je váš názor na mléko kozí, říká se, že je dobré jako prvence rakoviny..
Je tady někdo kdo se dokázal vzdat mléka a mléčných výrobků? Já jsem an ně nikdy moc nebyla -na mléko a ani na maso, asi proto, že jsem krevní skupina A, ale pak jsem je začla hodně jíst, právě kvůli tomu, že masu moc nedám ať mám bílkoviny a tak. Takže 1. nevím čim bych určité látky nahradila, např. B12 který je jen v droždí a v živočišných produktech, dál se říká např. při dietě že večer už jen zelenina + bílkoviny...2. co bych místo toho jedla , např. jsem zvyklá snídat polotekutě-mléko + musli nebo jogurtový nápoj...bojím se že kdybych si dala jen bílý jogurt budu mít hlad, na chleba si opět dám např. cottage sýr...
budgie
Kozí mléko můžou většinou i ti, kteří jsou alergičtí na mléko kravské. Doporučuje ho i např. Hanka Zemanová, která kravské mléko vůbec nekonzumuje, ale myslím, že psala, že je dobré pro občasnou konzumaci, také ne každodenní. Ale nejspíš bude lepší, možná líp stravitelné, zdravější.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.