1. . .34567
arrow
profile_image
creamgirl
od 7. 8. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

já mám ráda amarantové pečivo, bílé pečivo nahrazuji tmavým a omezila jsem sladění, kafe mi chutná více bez cukru a čaj si občas přisladím podle druhu (černý sladím, ovocný ne)
spíše než na vyřazení mléčných výrobků a bílého pěčiva bych se chtěla zaměřit na stravu podle krevní skupiny.

arrow
profile_image
creamgirl
od 7. 8. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Cituji janis: Dainty bílým cukrem nesladím a jak ty, medem ale půl lžičky. Všeho prostě "půl"....nedá se...pro návštěvy mám cukr balený. Dřív když byly děti malé byla spotřeba cukru větší, i já byla mladší a tak jsem to nějak neprožívala, ale nyní je to nebe a dudy jak se říká. Když si koupím a mám chuť na džus, tak i ten ředím. Sladké limonády absolutně nekupuju....možná i proto když jsem všecko akhle sladké vyřadila, tak si můžu jednou denně něco sladkého dopřát. Mám ale raději domácí, protože fakt je všecko přeslazené....j.

taky ředím džusy a pijeme balenou vodu

arrow
profile_image
janis
od 21. 6. 2007
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Myslím že je to fakt o zvyku, fakt nechápu jak jsem mohla kupovat sirupy !!

Cituji creamgirl: pijeme balenou vodu

My balenou vodu nepijeme, máme filtr. Kdybych měla kupovat balenou vodu, tak nedělám nic jiného než tahám PETky z obchodu.

Cituji janis: nechápu jak jsem mohla kupovat sirupy

červenám se, ale sirupy kupujeme. Dcera vodu nechce a sirupy mi přijdou jako náhradní řešení abych neplatila ta kvanta umělohmotných lahví. Beru jako nespornou výhodu, že to dětem můžu naředit na minimální sladkost. Holt, u dětí dělám kompromisy. Stejně kdybych je držela absolutně bez cukru a sladkostí, někde by si to vynahradily....třeba u babičky, nebo z kapesného. Takto mám příjem cukru pod kontrolou.

arrow
profile_image
janis
od 21. 6. 2007
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Dainty,
dyť já to myslím jako když byly děti malé....jasně toto je lepší jak kupovat slazené vody !! Někdy stačí kapička+plátek citronu a děckám to stačí...asi ten pocit sladkého....

arrow
profile_image
borůvka2
od 25. 8. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Romísek
Právě, že dívala a tu pohádku by měli zakázat už kvůli té větě....(samozřejmě to nemyslím tak vážně)
Dovoluju si ti proto vložit článek, když ji tak bráníš:

Solí je mnoho druhů a každý chemik Vám to potvrdí. Laická veřejnost si pod pojmem sůl představí běžně prodávaný chlorid sodný NaCl, případně mořskou sůl, což je směs různých solí jejichž obsah se liší podle místa výroby. Tělo anorganickou sůl vůbec nepotřebuje a je vědecky je dokázáno, že některé kmeny amerických indiánů a Eskymáci sůl nikdy nejedli a přitom se těšili dobrému zdraví. Staří Římané sůl považovali za posvátnou a není země, která by neměla řadu přísloví, týkajících se soli. Ze soli vlastně potřebujeme jen chlór, který je nezbytný pro tvorbu kyseliny chlorovodíkové v žaludku a škodlivý anorganický sodík přijímáme naprosto zbytečně. Dostatek organického chloru Vám poskytne například čerstvá celerová šťáva, která obsahuje velice dobře využitelný chlorid sodný. Organický sodík z této šťávy je schopen udržet anorganický vápník v těle v plně rozpustném stavu a umožnit jeho vyloučení, aby nedošlo k nežádoucí sedimentaci ve tkáních.

Běžně užívaná sůl působí v organismu velmi dráždivě a zabraňuje vylučování odpadů látkové výměny. Způsobuje choroby ledvin, které se často projevují otokem, což je důsledek nadměrného množství soli v organismu. Chlorid sodný také brání vylučování močoviny a zhoršuje příznaky revmatismu a ekzémy. Pokusy prováděné na zvířatech, která měla nadměrný přísun soli v potravě, ukázaly, že jejich játra byla plna krystalů močoviny a jejich selhání příčinou smrti. Sůl zvyšuje krevní tlak a povzbuzuje činnost nadledvinek. Důsledkem je pocit tepla, bdělosti a klamný pocit zdánlivě dobrého zdraví. Naopak sůl i u živého organizmu způsobuje pomalou mumifikaci a pokud se prohlédneme, uvidíme četné znaky mumií, hlavně suchou pokožku, scvrklá těla a bílé vlasy, což jsou symboly poškozených jater a sklerotických ledvin.

Škodlivost soli je v její kumulativní schopnosti. Při požití větších objemů organismus sůl zadržuje a dochází k její nadměrné koncentraci v krvi. Tento jev se nazývá "hyperchloremie". Nemocný se cítí dobře, dokud nedojde k větším ztrátám soli pocením. Důsledkem je deprese. Vytratí se totiž stimulace solí a poruší se osmotická rovnováha tělních tekutin. Příjem soli rovnováhu obnoví, projeví se stimulační schopnost chloridu sodíku a pacient se zase cítí normálně. Proto řada lékařů při nadměrném pocení doporučuje zvýšený příjem soli. Do jaké míry je tato rada nesmyslná Vám snad umožní pochopit následující řádky. Pokud je organismus silný a žlázy s vnitřní sekrecí jsou plně funkční, soli v těle zůstává málo. Při jejich poruše se sůl zadrží a dostaví se škodlivé následky. Nejprve reagují játra, pokožka a ledviny. Zvýší se koncentrace soli v moči, aniž by pacient pozoroval jakékoliv příznaky. Cítí se zcela zdráv. Při další konzumaci soli již dochází k poškození orgánů. V moči se občas po větší námaze nebo po vydatnějším jídle objeví bílkoviny. Pokud se sůl ze stravy nevyřadí,dojde k těžkému poškození ledvin. V moči zjistíme hnis, červené krvinky, bílkoviny a tkáňovou drť. Ledviny jsou natolik poškozeny, že nejsou schopny další sůl vylučovat. To je stadium, kdy lze nemocným jen málokdy pomoci dietním opatřením.

Nejjednodušší opatření je preventivně se vyhýbat přijímání soli, příroda nám totiž veškeré potřebné látky nabízí ve stoncích, kořenech i listech rostlin a v ovoci. K nadměrnému shromažďování a vylučování soli močí a potem pak prostě nedochází. Nehrozí ani depresivní stavy a osmotická rovnováha tělních tekutin je bez potíží zachována i při velké námaze, či pobytu v mimořádném teple. Pro ilustraci možností nezasoleného organizmu uvedu svoje zkušenosti z dovolené v Chorvatsku. Ve svých 50 letech jsem po dobu 14 dní zcela bez potíží snášel celodenní pobyt na plném slunci i v poledne, kdy teploty značně přesahovaly čtyřicet stupňů, zcela bez příjmu jakéhokoliv nápoje, pouze při pravidelném pojídání syrové mrkve a rajčat. Tělo i v takto relativně extrémních podmínkách dokáže s vodou velice dobře hospodařit a zbytečné pocení, žízeň, či dehydratace se nedostaví.

Cituji elissabeth: stravovat se bez bílé mouky fakt není jen tak.Tak třeba těstoviny, tmavé od alnatury mi nešmakují, mají takovou zvláštní chuť.Ale co mi zachutnalo jsou rýžové nudle a mám doma i mušličky také rýžové...asi to bude lepší než klasické těstoviny nebo se mýlím?

rýžové těstoviny jsou moc dobré, přítel je se mnou papá taky a jiný nejí, já dál jím kukuřičný a nebo bezlepkový, normální nemůžu....dá se zvyknout na jídla bez lepku. Je to sice o trochu víc běhání, musím kupovat ve zdravé výživě, ale občas i v Dmku, a i obchody jako Globus, Tesco atd. maj občas výrobky bez lepku. Což je super, protože jako dítě před x lety nebylo k sehnání nic. Co už je horší je cena. Některý výrobky jsou několikanásobně dražší a proto si spoustu věcí peču doma sama. Jinak v restauraci je to už problém,ale taky se dá vybrat....každopádně jak už jsem psala dřív, jím věci bez bílé mouky pšenice, žito, ječmen, oves, to vše nemůžu. Ale kukuřičná mouka, či rýžová je taky moc dobrá. Taky jsem si zvykla na pohanku, občas soju,ale ta taky není nejzdravější prý!!a každopádně se po ní tloustne. Myslím tím hlavně mouku, ale jednou za čas proč né. A víte že za války, kdy byl nedostatek obilí a strava se skládala vesměs z brambor a různých věcí který byly dostupný byl velmi malej počet celiaků?? Tzn. lidí kteří musí dodržovat bezlepkovou dietu?? V něčem to mělo svý plus.......klasické bílé mouky byl nedostatek a proto málo bezlepkářů. I když v té době na to teprve přicházeli.

Jinak jsem dnes zaslechla rozhovor dvou starších paní, že jedné dcera nechce pít mléko a nedává ho ani dětem. A prý je to výmysl moderní doby říkaly. Ale je fakt, že mléko pro náš organismus opravdu není zdravé. Sice se x let tvrdilo mléko do škol,mléko je zdravé,ale není to tak. I když třeba sýry a jogurty bych už tolik nezavrhovala, ale jak vše s rozumem, i když mi mléčný výrobky chutnají. Nějaký vápník mít musíme!! Mě třeba skrz bezlepkovou dietu přišli na to, že mléko bych taky neměla pít, ale zase mám náběh na osteroopozu, takže mléčný výrobky jako sýry a tak můžu...no a nebo prý klidně vápník v tabletkách. Nějak ho do těla dostat musím.....
je fakt, že spousta věcí se jedlo a najednou zdravý nejsou, proto vše s mírou....

arrow
profile_image
danyjelka
od 29. 8. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

ahojky, chtěla bych se zeptat, jak poznáte, že to pečivo neobsahuje pšeničnou mouku? dneska je 3/4 pečiva v marketech "celozrnné" a "vícezrnné", popisky o přesném složení u volného pečiva nejsou. když jsem prohlédla nějaký balený "celozrnný" chleba, byl normálně z pšeničné mouky. tak teda nevím, jak vybírat. když tedy pominu pečení vlastního pečiva...

arrow
profile_image
Hanulli
od 16. 4. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

framboise
no jak tak sleduju ten seznam na začátku o cukru, tak se hoooodně divím, že vůbec ještě žiju

arrow
profile_image
Beatricie
od 2. 5. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Už je to několik let, co nesladím čaj, ani moc neholduju sladkostma, občas ta čekoláda, jinak nic. Slezené minerálky už taky nekupuji. Co se týče mouky bílé tak výrobky jsem vyřadila asi před pět lety, kupuji jenom grahámky, chleba, ovesné musli.....no a za prve jsem zhubla, za druhé už několik let nemám zánět močových cest, což jsem měla skoro pořád, pak angíny, chřipky atd taky nemám. Ale jinak jím všechno, píju mléko, mléčné výrobky jím více než jsem jedla. A jsem zdravší než jsem byla.

zkoušeli jste mléko bez laktózy? prodávají ho v DM.

arrow
profile_image
Lucrezia
od 26. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji framboise: Je tady někdo kdo se dokázal vzdat mléka a mléčných výrobků?

sice starý dotaz, ale jsem to já

arrow
profile_image
PardGalen
od 24. 4. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Neuváděl jsem to tu? Já také mléko nejím.

arrow
profile_image
lemurka
od 29. 1. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji avanta: Každý organismus savce ztrácí po odstavení schopnost laktózu štěpit. Vznikají průjmy, alergie

Většina lidí si schopnost štěpit laktózu zachovává až do dospělosti. Pouze asi 5% středoevropské populace nemá potřebný enzym (laktázu), tudíž se nerozštěpená laktóza dostává do střva, kde je osmoticky aktivní (prostě způsobí průjem). Intoleramce laktózy se hojně vyskytuje třeba u japonců.
Jo a aktivita tohoto enzymu závisí na příjmu laktózy potravou. Takže když se nějaký vegan rozhodne skončit s dosavadním způsobem stravování a začne pít mléko, bude mít pravděpodobně nějaký čas problémy.

arrow
profile_image
BiancaParadis
od 11. 7. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Já nic nesladim a sůl nepoužívám tělo ji potřebuje opravdu malý množství. Miluju studený kakao a pila jsem ho opravdu po litrech a začala se mi strašně moc mastit pleť a dělat pupínky tak jsem s tim přestala

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy otevřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené