Správný latté by bylo být z plnotučného mléka. Už proto, že obsahuje víc tuku, a tak se líp šlehá. Ale chce to grif, samozřejmě čím studenější, tim lepší. Neměly by se tam tvořit moc velký bubliny, pak ta pěna neni tak kvalitní - nedrží tvar, teče a to kafe se pak v tom mléku snadno slejvá...
určitě myslíte latte macchiato, protože když se řekne latte, znamená to jen mléko , ale díky za typy, už si ho jdu udělat
Já ho taky dělám jen z plnotučného,jinak je pěna taková nijaká.Dnes jsem ráno neměla,tak jsem si do normálního polotučného přidala trochu smetany a bylo to super.
Určitě plnotučné,nejradši mám červeného doktora Halíře, a ledové,pak našlehat mixérkem, chvilinku nahřát v mikrovlnce a smíchat s ovoněným kafem. Já do kafe přidávám tochu kardamomu a skladuju v něm vanilkový lusk. Lahoda.
Tak po týdením experimentování jsem stejně nepřišla na to z kterého mléka je to nejlepší,každopádně to jde ze všech.Asi nejlépe se mě povedlo z polotučného,ale to nevím jestli nebylo právě tím větším ochlazením mléka.Každopádně jsem za ten týden udělala obrovský pokrok,teď konečně si dávám to pořádný mňamkový latté Obrovsky mě pomohla rada s mikrovlnkou(to mě fakt ani nenapadlo) a nejlépe se mě osvědčil šlehač na který dala hned v prvním příspěvku odkaz Ciriel(za což moc děkuji) je fakt super,není drahý a pěnu udělá báječnou.
A zkoušeli jste někdo už Latte art? Dnes jsem zhlédla tohle video a asi jsem se zamilovala
...ještě tady jsem našla článek o Latte art s nějakými radami i pozvánkou na seminář na stránce o kávovarech.
Holky já teď dostala chuť na latte, tak jsem se rozhodla si ho poprvé udělat doma. Takže jsem vytáhla svůj ponorný mixér (konkrétně ty dvě klasické metličky), smíchala polotučné mléko s trochou 4% mléka - asi 2 dcl polotučného a 40 ml toho tučného, přidala lžičku cukru a špetku skořice a zapnula mixér...za ani ne minutu jsem udělala luxusní pěnu, kterou jsem "posadila" na presso z Dolce Gustíka a řeknu vám, lepší kafe jsem snad nepila!
Poprvé se mi dneska povedlo Latte jak má být. A to je panečku kafíčko. Nejdůležitější je správně si připravit mléko.Furt to nebylo ono,až jsem narazila na http://www.caffe-latte.cz . Hodně mi pomohl ten tip na přípravu právě té mléčné mikropěny Mužete vyzkoušet Nemusíte mít ani kdovíjaké trysky na mléko.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.