Ahoj všichni,
potřebovala bych poradit jak na výrobu domácího bazalkového pesta. Receptů je na internetu i všude jinde spousta, ale když jsem domácí pesto připravovala, i když chuťově nebylo špatné, chuť byla odlišná od toho kupovaného, klasického. Právě to klasické kupované pesto miluju, proto mě tohle domácí zklamalo. Nevím, zda jsem dala nesprávný poměr surovin nebo chybuju v něčem jiném... Mohli byste mi poradit, jak pesto děláte vy (přesný poměr, vychytávky apod.). Budu ráda za každou radu
a děláš ho v hmoždíři ? někde jsem četla, že je pak mnohem víc aromatičtější než z mixéru.
Jinak já dělám pesto pokaždé jinak, podle chuti bylinky, česnek, piniová semínka(ty občas neseženu), parmezán (někdy víc, někdy míň) , olivový olej, když chci červené tak ještě sušená rajčata.
Reaguji na Anarion: Sůl? Když je tam spousta velmi slaného parmezánu?
Takové přesolené pesto bych tedy jíst nechtěla .
Možná lehce offtopic, ale kupované pesto se nemusí rovnat klasické . Pokud to teda není nějaká spešl přímo domácko italská výroba.
Reaguji na Kaatia: právě že jsem měla pravé "italiano" a i ta pesta, co jsem koupila po něm chutnají právě jemu hodně podobně, narozdíl od toho mého domácího
Reaguji na Anarion: no je pravda, že jsem ho zkoušela zatím jen v mixéru, protože hmoždíř zatím nemám, ale zase jsem si řikala, že ty kupované přece taky nikdo nedělá růčo ve hmoždíři, ale žene se to přes stroje Asi budu muset nakoupit vagón bazalky a všeho ostatního a pilovat, pilovat a pilovat až dojdu k požadovanému výsledku
Reaguji na Veselka10: psala jsem, že dávám vše podle chuti a pokaždé trochu jinak, takže když dám méně parmezánu přidám i sůl. Nemyslím třeba lžičku ale špetku
Reaguji na Anarion: Ok. Pesto má svá pravidla, ale když si ho upravuješ po svém a jsi zvyklá dosolovat, tak Ti tam asi ta sůl pak chybí.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.