arrow
profile_image
Maria
od 9. 12. 2006
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

V slovenské kapustnici nejsou žádné brambory, akorát se zahušťuje strouhaným bramborem, a ne moukou. Maria

arrow
profile_image
janis
od 21. 6. 2007
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Luli máš pravdu, některá odrůda brambor je taková pevnější, ale některé se fakt i rozvaří.

Luli, to je taky bezva. Celestýnské nudle jsou taky super, ty já dělám jak palačinky, ale víc osolím.

S tím taveňákem jsi mně připoměla, že jsem se naučila podle jedné staré kuchařky dávat 2 taveňáky do bramborové kaše. Je to bezva.

arrow
profile_image
janis
od 21. 6. 2007
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Holky a ještě zkuste tohleto:

Uvařit zvlášť na čtvrtky brambory a zvlášť těstoviny - nudle, cokoliv,
dvě - tři cibule osmahněte na tuku do zlatova a pak opražte s cibulí nakonec i špetku mleté papriky. Tohleto všecko pošťoucháte dohromady - brambory+těstoviny a zamícháte tu cibulku, osolíte a opepříte. Je to super, dá se to jíst jen tak. Asi se to nějak jmenuje, jí se to na Slovensku. Marie nevíš ?

arrow
profile_image
Esterka
od 18. 8. 2007
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Janis,
to co popisuješ, bych řekla že se jmenuje něco jako Grenadýrmarš!
Dobře, že jsi mi připoměla mé oblíbené Přesbidlo, Házedlo, či Uhlířina, jak chcete. Dlouho jsem to nevařila, ale je to v podstatě to samé:
brambory nakrájené dáte vařit do většího množství osolené vody, udělám těsto na noky v hrnečku /vajíčko,hrubá mouka, sůl,tr.vody/, k nedovařeným bramborám zavářím lžičkou noky, společně dovařím, sleju, na to osmaženou cibulku, kysané zelí syrové, jo - trošku to rozšťouchám. No, a může být k tomu i opečená klobáska a půlitr piva.Je to bomba, jako každé jednoduché jídlo co se týče počtu ingrediencí.

arrow
profile_image
Sarau
od 1. 7. 2007
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Esterka
já pod názvem Grenadýrmarš vařím fleky se zelím: na kostičky pokrájené čerstvé zelí se na pánvi v oleji osmaží do zlatova (jako cibulka), osolí, opepří a smíchá se s uvařenými fleky (poměrem 1:1). Taky VÝBORNÉ !!!
Booože to je nechutný .... v tuhle dobu takhle psát o receptech na dobroty!!!

Pro vsechny; Davam vam tu k dobru recept Zapekane brambory s kurecim rizkem ,meho pritele ktery vari bajecne. Takze; Koupite Brambory asi tak kilo ( nekdy i mene ) zalezi pro koilk lidi to je .Toto je tak pro 3 lidi Pak kureci rizek ja davam tak 2-3 vetsi a vetsinou jak jsou vysoke, tak je podkrojim do pulky a pak je jako roztahnu na placku. Potom 2 krat smetana na vareni ne lehkokalorickou, bylo by to jak voda Sypany nebo platkovy syr Eidam nebo neco podobneho. Syrove brambory nakrajet na stredne tenke platky, pokladame do vymazane olejem, zapekaci misy. Na to dame vrstu syroveho kureciho masa. Osolime ,opeprime , na to opet platky brambor. Opet osolit ,opeprit a posypat syrem a nakonec zalit smetanou. Peceme tak 40 min zalezi na bramborach jak zmeknou. Nekdy to trva i hodinu . Ale je to dobre a ne extremne narocne na pripravu . Tak a ted dobrou chut. Amanda

arrow
profile_image
janis
od 21. 6. 2007
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Esterko ty brambory s těma těstovinama rozšťoucháš všecko jak na šťouchačky , je to takové moc husté. K tomu kefír nebo salát a je to super.

Holky já jsem teď začla kupovat časopis APETIT a jsou tam perfektní recepty.. Nedávno jsem dělala mrkvovou polívku a ta byla fakt luxusní. Stačí když z toho příteli něco uvařím jednou za čas a pak mu to měsíc připomínám :)))

arrow
profile_image
janis
od 21. 6. 2007
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Hani tak, študuj. A něco nám sem hoď do placu.j.

Ahoj Janis, akorát se mi to nikdy nepovede aby to vypadalo tak hezky jako na té fotce :))) Když jsem polívku zakápla smetanou,tak zmizela někde v nenávratnu a nezůstala tak krásně nahoře :)) nevím čím to .)

arrow
profile_image
Luli77
od 23. 9. 2007
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji: janis
2 taveňáky do bramborové kaše
No vidíš, to je taky dobrý, vyzkouším :-)))

VYPISUJI KONKURZ
----------------------

Já, nevařící, přijmu hodná děvčata, by kuchařským uměním provoněla a oživila moji zmrtvělou kuchyni.

Béřu ženy všeho věku, vyznání, rozumu bystrého a nezakaleného.

Důležité jest ovládání umění kulinářského, co s láskou a radostí vařiti u nás budou.

Honorovati budu pak milým přístupem ke každé, co umění tohoto mistryní jest.


ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Iva

arrow
profile_image
Kety
od 3. 1. 2007
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji: Petrůů
máte někdo recept na topinambury?
Sisko, topirambury jsou nejlepší syrové, ale nesmí být "zvadlé" - nejlepší jsou na podzim čerstvě vydolované a hned konzumované. A jsou strašně zdravé a dobré pro diabetiky!
Dám do "placu" recept na polévku nebo omáčku (podle toho jak se rozředí) z dýně. Strašně jsem vždycky nenáviděla klasický zavařený dýňový kompot. Kdysi se navíc "vylepšoval" ananasovým džusem. Možná to někomu chutná, ale já to k smrti nenávidím. O to více jsem byla překvapena, když na služební cestě ve Švýcarsku nám na společné večeři bylo naservírované nějaké masíčko s "pumpkin sauce". Už dopředu jsem se ošklíbala co že to bude za blivajz. Chuť dýňového kompotu ze školní jídelny jsem v té době měla nesmazatelnou.... Holky - ta dýňová omáčka byla vynikající!
Od té doby sadím jak divá dýně a dělám velmi rychlou a dobrou polívku nebo omáčku:
v hrnci osmažím na oleji do růžova cibulku, do toho hodím několik hrstí na kostičky nakrájené dýně. Nechám krátce dusit- asi 10-15 minut.( pokud je třeba-trošičku podleju vodou). Až jsou kostky měkké- rozmixuju ponorným mixérem přímo v hrnci na jemnou kaši. Dodám zakysanou smetanu, znovu rozmixuju. Ochutím(sůl, trošku pepře, podle chuti ocet, špetku cukru..) Pokud chci polévku - doleju vodou do požadované konzistence. Omáčku už více neředím. K polévce jsou ideální osmažené houstičky. K omáčce knedlík a vařené hovězí maso. Je to rychlé, zdravé a móóć dobré.
Jo, a já také nerada vařím, ale občas musím...čauky Kety.

arrow
profile_image
Esterka
od 18. 8. 2007
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Holky,
teď tu spojím dvě témata dohromady.
Vaření: vařím, peču strašně ráda, nedělá mi to problém, pokud mám nějaký nový recept, fakt jsem tak prdlá, že v neděli ráno nemohu dospat!
Ale: samozřejmě když nestíhám, mám toho plné zuby, tak si kladu otázku" když ženský nevařej, panebože CO JÍTE?? Já bych si věděla rady tak na tři dny /párky, studenou, pizzu/.
Tak poraďte, co jíte když nevaříte?? Možná mi to docvakne a taky s tím seknu.

Dieta: jelikož ráda vařím, tak ráda jím. A to jen do 17 hodin!!!! Kvůli figuře!! Každý den se chlubím rodině, jak jsem to vydržela. Pak než jdu spát, dělám svačinu klukovi do školy v jedenáct, ve dvanáct hodin. To už rodina spí, a tak u toho mazání rohlíků taky jeden dva sežeru, a šunčičku, a kus hermelínku, a.... no já jsem hnusná...

arrow
profile_image
JosefJosef
od 12. 10. 2007
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

méně než
10 příspěvků

HAZARD SE ZDRAVÍM

O mikrovlnných troubách se již mnohé napsalo, ale přesto si neodpustím zmínit studii, která zřetelně prokázala jejich škodlivost.Výzkumu se zúčastnili dobrovolníci ve věku od 20 do 64 let.U osob, které konzumovaly potraviny ohřívané v mikrovlnce, se snížil hemoglobin.Také hodnoty červených krvinek klesly na dolní hranici.Zvýšení leukocytů signalizovalo poškození buněk.Průkazně existoval i přímý vztah mezi množstvím mikrovlnné energie v jídle a počtem bakterií v krvi osob.Podrobný a celý článek najdete na www.andele-svetla.cz - MENU – novinový článek č.699.

Tyto a podobné informace vám málokdo dnes sdělí, protože jsou křečovitě tajeny v zájmu trhu ( zavedl zde p. Klaus ) a brzděny ovládanými loutkami ve vedoucích pozicích z důvodu zachování jejich moci ve vykořisťování a ovládání lidstva.Je pouze na lidech jak se svobodně rozhodnou.V případě přistoupení na jejich hru, sami se dávájí do pozice ovládaných.Každý potom nese následky svých voleb - odměnu nebo odpaltu ( důležitý vesmírný zákon).

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy otevřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené