Slyšel jsem mnoho receptů a vychytávek na téma vaření v mikrovlné troubě. Rád bych se dozvěděl vaše poznatky, recepty a vychytávky a na oplátku se s vámi podělil o ty mé...
Můj recept na zapečená rajčata:
Nakrájíme rajčata na 1cm silné plátky a vložíme do zapékací mísy (kamenina, sklo není ono...), posypeme bazalkou (stačí mražená z Kaufu) a strouhaným Parmazánem (Permigano Regiano není podmínkou, stačí Grana Padano - Billa, nebo Gran Moravia - Tesco), poklademe černými olivami rozkrájenými napůl a Nivou na kostičky. Nakonec posypeme strouhaným Blať. zlatem, nebo Mozarelou. Zapékáme v MW (kombinace grilu a mikrovln - cca 500W) po dobu cca 7 - 10 min. až jsou na stranách hnědé napečeniny.
No a pokud toto není dietní, tak ať se propadnu do Kentacky (USA), mají tam dobré víno i Whisky...
Apropó, jak napařujete knedlíky? Já knedlík nakrájím, dám jej do mikrotenového sáčku, zamotám a ohřívám v MW na plnný výkon cca 1 min - jak se pytlík pořádně nafoukne, tak je hotovo...
Cituji swist: Apropó, jak napařujete knedlíky?
No, myslím, že není nad knedlíky z pařáčku a jsou za chvilku hotové Ale když už v mikrovlnce, tak je taky dělám v mikroteňáku, ale propíchám v něm dírky a nastavím poloviční výkon a stačí tak minutka, to poznáš Ale ty knedlíky dělám jednou za uherskej rok, takže žádnej expert nejsem
Cituji Santana: Já zkoušela podle receptu v mikrovlnce rozpustit čokoládu a propálilo mi to mísu
To je divné, pokud vím, tak se čokoláda rozpouští ve vodní lázni na poloviční výkon. Z čeho ta mísa byla, a byla určená do mikrovlnky?
Cituji petulkaaa: ale propíchám v něm dírky
Já takto dělám chlazené tortelloni - oběd za pět minut, když spěchám. Propíchám pytlík s těmito těstovinami a dám je do MW na minutu po každé straně. Pak je na talíři smíchám s bazalkovým pestem a posypu strouhaným parmazánem. Včetně umytí talíře mi příprava nezabere víc jak pět minut... Taky nejsem žádnej profík - vaření je pro mne koníčkem a nutností, tak hledám různé možnosti, jak si práci ulehčit...
Cituji Santana: Já zkoušela podle receptu v mikrovlnce rozpustit čokoládu a propálilo mi to mísu
To mě nepřekvapuje, rozpustit čokoládu jsem zkoušela v mikrovlnce jednou - poprvé a naposledy . V časopise jsem našla návod postupovala podle něj, když jsem misku vyndala z mikrovlnky vypadala krásně, bohužel to byl jen zhruba dvoumilimetrový škraloup, pod ním byla čokoláda na prach spálená a strašně smrděla ( ze skleněné misky to nevyčuchlo ani když jsem to 3x prohnala myčkou) . Tak jsme mse pokorně vrátila k vodní lázni...
zapeen rajata
A není škoda vařit v mikrovlnce,když to jde jinak? Podle mě (a různých výzkumů) to zničí vše dobré v jídle tak,že už to není ani jidlo. Jediné co strkám do mikrovlnky jsou lahvičky na vyvaření
Cituji HelliDior: není škoda vařit v mikrovlnce,když to jde jinak?
také jsem spíš pro vaření mimo mikrovlnku, tam něco maximálně ohřívám, ale třeba ohřátá omáčka mi taky víc jede z kamen, než z mikrovlnky, vadí mi pak to vařicí nádobí
Cituji Alca: Možná by bylo faj sem hodit odkaz na ty výzkumy
Taky o tom stále slyším a nevím odkud se to bere... Každopádně, až zas tak nezdravé to nebude, jinak bych byl už mrtvej...
Cituji Alca: Jediný problém mikrovlnky je, že za a se tam jídlo nedá míchat, takže třeba bramborová kaše či omáčka nejsou nic moc
Já omáčky atd při ohřívání vyndavám a promíchávám - díky tomu to mám i stejně teplé... Jednou jsem se vsadil a v mikrovlnce upekl pečivo - taky to jde, i když klasická trouba to teda není...
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.