Občas se tu někde objeví nějaký recept a tak mě napadlo, že bychom si dobré osvědčené recepty mohly psát tady. A nemusely je pak složitě hledat v jiných diskuzích.
Upozorňuji, že jsem kuchařský antitalent, tudíž uvítám jakoukoliv pomoc a dobré rady : )
Tak se se mnou podělte o nějaké dobroty, abych taky jednou přítele potěšila něčím jiným, než těstovinami...
Nazdáááááááááár Chiméro!!!!
Tady TALENTOVANÁ IVA - Z přibývajích roků....
Budu Ti vylepšovat téma. Vždycky napíšu nějaký svůj blevajz a pak holčiny budou mít radost, že nejsou takové trdlo, jako já...:-))))
Ale pište, předám to mamině. Díky.Už jsem jí dala pivní šrůdl a byl moc dobrý.
Iva
Ahooooj Ivo!!
Tak to jsme asi TALENTOVANÝ stejně, koukám : ))
Koukej psát a psát, musím se něco přiučit, jinak se nikdy nevdám....
Přítel si mě nevezme, dokud se nenaučím vařit :-)) Hehe, takže ze mě bude stará panna, protože mě naučit vařit, to je nadlidský úkol
Chimero-
nezoufej - tom je TVOJE SÍLA !!!!
Jsem vdaná už 25 let a místo kuchtění mám jiné záliby. Ale konečně- každý se baví jinak.
Mne děsí to, že se to rychle sní, je z toho bordel a nikde neni práce vidět.
Jen to potěšení, "že rodina si pochutnala" - no , mám raději, když rodina mne pochválí za něco jiného.
Třeba, že mi to sluší....
/To ale oni musejí, protože jinak by nebyly ani ty moje "speciality" / :-(((((
Iva
Já si taky myslím, že mám jiné přednosti, ale přeci jen přítel chce taky někdy jíst :-))))
O víkendu jsem dělala mexickou tortilu plněnou kuřecím masem, zeleninkou, salsou a byla to mňamka.
Jen si neumím představit, že bych takhle měla trdlovat každý večer, když do večera makám a pak abych ještě hodinu stála u plotny..... :-(((
Iva
To mě těší, ten štrůdlík, to mě těší :-))
Moje specialita:
Rizoto
Čočka
přírodní kuřecí řízky
občas nějaká "hnědá " omáčka.
Jo a taky kuře umím dát do trouby....
RONNIE:
Maminka peče u nás, moc dobře, takže fakt byla moc spokojena a ještě se chystá na ten mražený dezert s Tatrou, jak psal Tomas.
Takže holčiny, pište recepty - budu předávat. :-)))
Iva
Holky já mám základ opraženou cibulku /určitě děláte každá/ a pak už se uvidí co tam naplácám do toho kastrolu. Mě baví vaření z jednoho hrnce - papiňáku. To vymejšlím takové kombinace jak v knížce "Vejce a já". Tu si přečtěte a budete vařit každá jak profesionálka. Měla jsem to suprové období po rozvodě, kdy se mně nechtělo vyvařovat, děcka stejně všecko ofrflali a tak jsem prostě vařila v tom jednom hrnci děsně hustý polívky. Seděli u toho a nechápali. Když jsem jim vysvětlila, že nebudu vařit chody v kterých se porýpou a že nic jiného není a taky nemusí mít ani tohleto, tak si ty polívky tak oblíbily, že dodnes při podobné plpóze zajásají !
Takže Ivo, přemáhat se nebudu, to mně věř. Jo a ještě je dobrý se před obědem napít hodně vody...to jsem taky říkávala...
Holky, snad se nikdo nebude zlobit,když jsem zkopíruju pát mých oblíbených receptů, vyzkoušejte, oprvadu vynikající.
http://recepty.atlas.cz/recept.asp?id_receptu=JNFOGOKQQ3&id_kategorie= JNLQCOO5
http://recepty.atlas.cz/recept.asp?id_receptu=JQNMCOJMF&id_kategorie=J NLQCOO5
http://recepty.atlas.cz/recept.asp?id_receptu=JOLOMRM3&id_kategorie=JN LMMNO3
http://recepty.atlas.cz/recept.asp?id_receptu=JNIQGMMPD&id_kategorie=J NLQCOO5
http://recepty.atlas.cz/recept.asp?id_receptu=JOEMIONQN&id_kategorie=J NLMPOP3
http://recepty.atlas.cz/recept.asp?id_receptu=JNCNFPQON&id_kategorie=J NLMPOP3
http://recepty.atlas.cz/recept.asp?id_receptu=JQIRFQJMR&id_kategorie=J NLMMNO3
tip: všechny recepty od paní Vencové Vlasty jsou výborné a zaručeně mají úspěch
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=8849
Dobrý a jednoduchý recept na studený těstovinový salát. Uvařit těstoviny (nejlépe barevné vrtulky), přikrájet zeleninu na malé kousky podle chuti, nastrouhat eidam a nivu a zalít fancouzkým dresingem od helmans. Je to rychlé a chutné. Bývalý přítel se po tom mohl utlouct, občas jsem mu to dělala za odměnu :oD
Ivo
taky jsem se s tím srala celý odpoledne. Měl být romantický večer a já už od 15:00 stála u sporáku a snažila se to spatlat dohromady.
Obroskou náhodou se to dalo i jíst, takže večer se vydařil.
Ale to mi povídej, jak děláš ty hustý polívky? Já jsem polívku nikdy nevařila, to je na mě moc složitý...
Ahoj holky,
já jsem také stálezačínající kuchařka, takže můj kuchařský repertoár sestavá z pečeného kuřete, rýžového nákypu, těstovin, palačinek a francouzských brambor. Ráda tu nějakou jednoduchou dobrotku okoukám :-))Ale něco sem i přihodím, třeba vám to bude chutnat....
Rybí rizotko:
Uvařím rýži (já mám raději natural, ale klíďo obyčejnou) a nakonec dám trošku dopéct do trouby.
Na pánvi udělám filety z aljašské tresky jen tak na másle, osolené a posypané drceným kmínem
Uvařím mrkev, potom nakrájím na půlkolečka
Smíchám na velké pánvi rýži, filé rozkrájené na malé kousky (stejně se to rozpadne), mrkev, petrželku (tu mám nasekanou v mrazáku) a trochu to poleju tím máslem, co zbylo po rybě. Nakonec na to přihodím 2 rozšlehaná vejce a všechno míchám, až se vajca zdrcnou. (Ale jde to i bez vajec)
Nám to prostě šmakuje :-))
papa
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.