Ahoj holky,
jsem ze staré školy i když nejsem stará(si myslím). Každý den vyvařuji své rodině teplé večeře, protože si myslím, že kvalitně udělané domácí jídlo je základ dobrého zdraví. Nikdo v naší rodině není tlustý a těšíme se dobrému zdraví, nevím, zda je to stravou, ale já si myslím, že do určité míry ano. Zajímalo by mě, zda je v dnešní době ještě někde stejný blázen jako já, který jakmile příjde z práce, tak se chopí vařečky a klohní...Jinak nevařím finančně ani časově náročné jídla, příprava zabere většinou hodinku času, na večeři jsou většinou čočka,fazole nebo jiné luštěniny, těstoviny, kuře, zapékané brambory či nudle, květák a specialitky z něho či brokolice apod. Kdyby někdo hodil i nějaký zajímavý tip, budu ráda
Po přečtení nadpisu mě napadlo jediné - tak nejen moje mamka je blázen )) Ale myslím to v dobrém, bohužel si tak taťku naučila, takže je prostě zvyklý a i nám ostatním členům to vyhovuje Naštěstí vaří moc ráda a já už taky, tak se střídáme. Je to náhodou supr zvyk
Moje maminka tohle dělá téměř každý den a dobrá věc je, že ji to ohromně baví a je ráda jak každý papá a je spokojený, určitě děláš dobře
Reaguji na svarcovaeva:
jsem na tom stejně, pokud tedy nevyjde čas, tak to nehrotím, ale to se zas tak často nestává. Vaření mě baví a máš pravdu, že kvalitní jídlo je základ dobrého zdraví
Reaguji na svarcovaeva:
Vařím oběd a pak večeři....dvě teplá jídla denně,taky si nemyslím,že bych byla blázen,ale pro mě je chleba s něčím jen snídaně,zbytek se jí "na vidličku".Rodinka je spokojená.
Já taky hned, jak přijdu z práce, chystám večeři, někdy teplou, někdy jen salát, ale nikdy nemáme k večeři, co si kdo najde v ledničce.
Hanka Michopulu nebo Dita Pecháčková (moje oblíbené kuchařky) tento model považují za základ spokojené rodiny - je to teplo domova, okolo kterého se všichni sejdou a popovídají si. Právě Hančina kuchařka se jmenuje Zpátky domů, znáte ji?
Taky vařím každý večer teplou večeři, chleba s paštikou například není pro mě večeře. Dneska jsem dělala řízky s bramborovým salátem. Často přez den nestíhám oběd takže teplý jídlo vidím až večer a to právě večeři...
holky to jsem ráda, že nejsem sama. Z mého okolí to nikdo nedělá. Dokonce kamarádka občas dá svému dítku na večeři tatranku, což je něco nepochopitelného pro mě.Tak jsem si myslela, že jsem asi fakt divná, ale já když byla malá, tak mamka taky vařila teplé večeře a já to po ní převzala a brala jsem to jako samozřejmost, ale teď si mezi ostatníma připadám jako bychom byli snad rozežraní. Ale mě to příjde i finančně příznivěji, když navařím pro všechny než kdyby si každý vzal co chce...To jsem fakt ráda, že je nás více, takových mamin
Cituji AdaZBrna: tento model považují za základ spokojené rodiny - je to teplo domova, okolo kterého se všichni sejdou a popovídají si
jo je přesně ono, na co si potrpím, hezky u jednoho stolu všichni a ne děcka v pokojíku u PC s rohlíkem a salámem, manžel u televize v obýváku a ženská v rychlosti u kuchyňské linky...
Já taky vařím každý den, když nevařím, tak dělám salát. Nikdy není to, co si kdo najde v ledničce.
Teď jdu vařit polívku ...
Vařím každý den teplou večeři a o víkendech i oběd.Nesnáším hlášky typu "vem si, co najdeš".Tvrdím, že je to jedna z mála možností, kdy se celá rodina sejde a popovídáme si.Vaření navíc považuji za svou zálibu, takže mě nijak neobtěžuje.
AdazBrna Hanku Michopulu mám moc ráda, Ditu Pecháčkovou už tolik nemusím, to spíše Janu F.Zatloukalovou.
Reaguji na svarcovaeva:
Jinak s teplými večeřemi mám historku od dcery (třetí třída), kde se ve většině rodin za teplou večeři považuje dojít do KFC, McDonalds apod. (bydlíme v centru Brna, takže do deseti minut cesty).To mě překvapilo, protože večeře pro čtyři pak vyjde na 4OO,- i více.Dcera byla za exota, že u nás se vaří "živé" jídlo a fast food je spíš vyjímečně.
Chápu, že občas není čas, ale zeleninový salát s kuřecím masem máte na stole do patnácti minut.
Ahojky holky, taky vařím dvě teplé jídla denně. Někdy - když nestíhám, si jídlo předvařím dopředu a jen ho ohřeju, ale teplé jídlo máme téměř každý večer - max. jednou za týden až 14 dnů ne ( to nachystám pečivo se šunkou, nebo těstovinový salát apod., ale to je opravdu vyjímečně ).
Vaření mě baví a navíc si myslím, že teplé jídlo, když je uvařeno ze správných surovin, může být zdravější a hodnotnější i když je podáváno večer, než různé pečiva s paštikou, taveňákem, nebo nedejbože tatranka
No já k tomu teď začínám přecházet (ale vařím si jen sama pro sebe). Začala jsem hubnout a to znamená večer žádné sacharidy (tj.odpadá pečivo s něčím ale i těstoviny, přílohy, atd.). Takže si hledám recepty na maso nebo ryby a zeleninové saláty, tak když budete mít nějaký pěkný (spíše dietní) tak se o něj prosím podělte
Cituji Lusinda: zeleninový salát s kuřecím masem máte na stole do patnácti minut.
Třeba tohle by mě zajímalo - dáváš tam taky nějaký dresing? Nebo prostě jen zeleninu co doma máš a na to kuřecí maso? Dík
Reaguji na bakalářka: Reaguji na bakalářka:
do toho sallátku je výborná třeba sojanéza - lehké a dietní a ochutit bylinkama
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.