Cituji jaromira: Takže recept na Pařížské rohlíčky:
Holky, jak brzo předem můžu dát na rohlíčky krém, aby se to nerozmáčelo?
Dnes se chystám na rohlíčky, tak doufám, že se povedou....
1EPE
Cituji 1EPE: Stejně salko musel vymyslet nějakej génius )
To tedy jo,dnes dělal Babica medovník,taky krém ze Salka,to může být super
ammalka
No tak to jsem zase zaváhala a nic neviděla
Jinak ještě jsem si vzpomněla na jeden recept, kde je dost bílků.
KOKOSÁK
Těsto:
9 bílků ušlehat, přimíchat 300g mouč. cukru, 200g kokosu, 80g hr. mouky. Upéct.
Krém:
5 lžic vody + 2 lžíce kakaa + 4 lžíce cukru svařit. Do vychladlého vešlehat celé máslo a 4 žloutky. Vzniklým krémem potřít buchtu.
Polít čokoládou.
Potom,co jsem vyndala šlehač,abych upotřebila bílky a sníh se jaksi nezdařil......prostě se neušlehal,tak bílky odděluji rovnou do odpadu a ubyde mi mytí šlehače.
Uvařím je a nasekám do bramborového salátu.
Já jsem dělala indiánky. Ve vodní lázni jsem ušlehala 100g cukru krupice a tři bílky a obarvila jsem to tangem Pak natříkala na piškoty a máčela v čokoládě
Má žena dělá sušený bílkový chlebiček. Nevím jak, ale ořišky, mandle, rozinky atd. Pak se to nějak suší v troubě.
Doporučuju datlové pusinky. Našla jsem recept v časopisu chuťovka a říkala jsem si - to musí být hnus - protože tam nebyl ani gram cukru. Ale je to výbroné! Potřebuješ 3 bílky, 200g sušených datlí, lžičku citr. šťávy. Umixuješ si najemno datle, přidám k nim 100ml vody a v hrnci asi 2 minuty povaříš,až je z nich kaše. Pak si vyšleháš v horké vodní lázni bílky se šťávou a do toho přidáš horkou datlovou kaši. Uděláš hromádky a pečeš v troubě vyhřáté na 120° asi hodinu. Já to pekla o trochu dýl,pořád se mi zdály "vlhké"
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.